NBA

Εμπίντ εναντίον Σίμονς: "Ντροπιαστικό αυτό που γίνεται, διώξαμε μέχρι και τον Μπάτλερ για να νιώσει άνετα"

Ο Τζοέλ Εμπίντ με τον Μπεν Σίμονς
Ο Τζοέλ Εμπίντ με τον Μπεν Σίμονς Ⓒ 2019 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τζοέλ Εμπίντ ξέσπασε εναντίον του Μπεν Σίμονς, λέγοντας ότι η συμπεριφορά είναι ντροπιαστική, για να προσθέσει ότι οι Σίξερς πάντα έχτιζαν την ομάδα γύρω από τον Αυστραλό, σε σημείο που έδιωξαν ακόμα και τον Τζίμι Μπάτλερ για να αισθανθεί καλύτερα.

Οι μέρες που οι Σίξερς... χάιδευαν τον Μπεν Σίμονς μήπως και τον πείσουν να παρουσιαστεί στο τρέινινγκ καμπ της ομάδας - κάτι που δεν σκοπεύει να κάνει - φαίνεται ότι πέρασαν. Και αν οι προ ημερών ατάκες του Ντάνι Γκριν δεν το έκαναν αυτό σαφές, οι δηλώσεις του Τζοέλ Εμπίντ μάλλον το ξεκαθάρισαν αυτό προς όλους.

Ο σταρ των Σίξερς κλήθηκε για πολλοστή φορά να σχολιάσει την κατάσταση, αλλά και ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Σίμονς θεωρεί ότι οι δυο τους δεν ταιριάζουν ως παίκτες στο παρκέ. Και αυτό ήταν που αποδείχθηκε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Καμερουνέζο, ο οποίος ξέσπασε.

"Εξεπλάγην όταν το έμαθα" είπε αρχικά ο Εμπίντ, για να ξεκινήσει στην συνέχεια σε πιο έντονο ύφος: "Αν δούμε τα πράγματα, ακόμα και πηγαίνοντας πιο πίσω, υπογράψαμε τον Αλ Χόρφορντ και διώξαμε τον Τζίμι Μπάτλερ - που ακόμα θεωρώ πως ήταν λάθος - απλώς και μόνο για να έχει την μπάλα στα χέρια του (σ.σ ο Σίμονς), παίρνοντας τότε αυτή την απόφαση.

Μου προκαλεί έκπληξη αυτό το δημοσίευμα. Εγώ κλήθηκα να βγω πιο έξω από την ρακέτα και να σουτάρω τρίποντα, κάτι για το οποίο δεν έχω πρόβλημα επειδή απλώς είμαι μπασκετμπολίστας και κάνω ό,τι χρειαστεί. Αισθάνομαι ότι γενικά οι ομάδες μας χτίστηκαν με σουτέρ για να μπορέσει να παίξει όπως θέλει. Ακόμα και τώρα έχουμε σουτέρ.

Ακόμα και τώρα έχουμε σουτέρ. Ο Σεθ Κάρι είναι ένας από τους κορυφαίους σουτέρ που υπάρχουν. Ο Ντάνι Γκριν, ο Τομπάιας Χάρις είναι παίκτες που σουτάρουν με 40% στα τρίποντα. Ο Φουρκάν Κορκμάζ που έρχεται από τον πάγκο είναι σουτέρ, ο Σέικ Μίλτον μπορεί να γίνει καλύτερος σουτέρ. Φέτος Πήραμε τον Τζορτζ Νιάνγκ. Πάντα χτίζαμε τις ομάδες μας με βάση τις δικές του ανάγκες".

Κλείνοντας, ο Εμπίντ ήταν που εξαπέλυσε την... τελική επίθεση, βάζοντάς τα ανοιχτά με τον Σίμονς: "Θέλω να εστιάζω στους παίκτες που είναι εδώ. Η κατάσταση είναι περίεργη, απογοητευτική και ντροπιαστική για όλους τους παίκτες που παλεύουν για την ζωή τους στο ΝΒΑ.

Κάποιοι παίκτες έχουν ανάγκη να παίζουν σε ομάδες που νικούν για να μείνουν στην λίγκα και να βγάλουν χρήματα. Κι αυτό γιατί αν παίζεις σε ομάδα που νικάει, τότε πάντα θα έχεις μία θέση στο ΝΒΑ, απλώς και μόνο επειδή βοηθάς μία ομάδα που παίρνει νίκες".

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ