ΓΑΛΛΙΑ

Εμπαγιέ: “Η εθνική ομάδα δεν είναι δεδομένη, είναι καθήκον”

FIBA.BASKETBALL

Διαβάστε τι δήλωσαν οι Πετρ Κορνελί και Αμάτ Εμπαγιέ, μετά τη νίκη της Γαλλίας επί της Ουγγαρίας για τα προκριματικά του MundoBasket 2027.

Η Γαλλία πέρασε νικηφόρα από την Ουγγαρία για τα προκριματικά του MundoBasket 2027 και οι Πετρ Κορνελί και Αμάτ Εμπαγιέ μίλησαν μετά το τέλος του αγώνα, εκφράζοντας τις σκέψεις τους για τη συμμετοχή τους με το εθνόσημο και για τα παράθυρα της FIBA.

Ο Κορνελί δήλωσε: “Ήταν μια πολύ, πολύ όμορφη βραδιά. Είναι πάντα μια τεράστια υπερηφάνεια να παίζω ξανά για την εθνική ομάδα. Έχεις μία αίσθηση σαν να είσαι σε αποστολή. Δεν επιλέγεσαι απλώς για να συμπληρώσεις ένα ρόστερ. Είμαστε εδώ για να κερδίζουμε, και αυτό κάναμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη και για το γεγονός ότι μπόρεσα να ενταχθώ στην ομάδα. Το να τραγουδάω το “La Marseillaise”, εκεί όπου έπαιξα και μεγάλωσα είναι τεράστιο”.

Ο Εμπαγιέ είπε από την πλευρά του: ”Τα Παράθυρα είναι ένα σύστημα που έχει τα ελαττώματά του, αλλά προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε παίκτες που δεν έχουν συνεχώς την ευκαιρία, να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Κι αυτό είναι τεράστιο για μια καριέρα. Φυσικά, το Παγκόσμιο Κύπελλο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες με ενδιαφέρουν, αλλά δεν στοχεύω σε κάτι συγκεκριμένο. Είμαι απλώς εδώ για να βοηθήσω την ομάδα.

Απολαμβάνω να βρίσκομαι εδώ χωρίς την πίεση που συνοδεύει την επιχειρηματική πλευρά των πραγμάτων, μα απλώς την ευχαρίστηση του να παίζεις. Η εθνική ομάδα δεν είναι δεδομένη. Είναι καθήκον και δώρο – ένα μπόνους. Πρέπει να ξέρεις πώς να την απολαμβάνεις όσο διαρκεί το ταξίδι. Και όταν σε αντικαθιστούν, έτσι είναι η ζωή. Πήρα τη θέση κάποιου. Κάποιος θα πάρει τη δική μου. Δεν το σκέφτομαι υπερβολικά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ