MUNDOBASKET 2023

Εμπαγιέ: "Γαλλία, ΗΠΑ και Σερβία τα φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο"

Εμπαγιέ: "Γαλλία, ΗΠΑ και Σερβία τα φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο"
FIBA

Αισιόδοξος ότι η Εθνική Γαλλίας θα καταφέρει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 εμφανίστηκε ο διεθνής φόργουορντ της Εφές, Αμάθ Εμπαγιέ.

Ο Αμάθ Εμπαγιέ της Αναντολού Εφές παραχώρησε συνέντευξη στο Πρακτορείο Αναντολού και μεταξύ άλλων μίλησε για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες, στην Ινδονησία και στην Ιαπωνία από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Ο 33χρονος Γάλλος φόργουορντ δεν δίστασε να δηλώσει πως οι τρικολόρ αποτελούν το πρώτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Αναφορικά με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ασία: “Σαφέστατα το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον για τους παίκτες να παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Εθνική Γαλλίας θα παίξει στην Ινδονησία. Η Ασία είναι πάντα ευχάριστη. Έπαιξα τρία χρόνια στην Ιαπωνία στην αρχή της καριέρας μου. Άρα, έχω καλή σχέση με αυτή τη χώρα και την Ασία γενικότερα. Θα είναι ευλογία να επιστρέψω εκεί και να βουτήξω ξανά στην κουλτούρα της περιοχής παίζοντας ταυτόχρονα μπάσκετ. Θα ήταν υπέροχο. Είναι μια μεγάλη αγορά. Έχουν πραγματική αντίληψη και αγάπη για το μπάσκετ εκεί. Τα πρωταθλήματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ειδικά με τα media και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Ασία είναι μία αγορά που έχει ανθίσει”.

Για την εμπειρία του σε Παγκόσμιο Κύπελλο: “Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία αγωνίστηκα με την Εθνική Ομάδα και ήταν υπέροχο. Τερματίσαμε τρίτοι, δεν φτάσαμε όσο ψηλά θέλαμε ως η παρθενική εμπειρία μου με τη φανέλα της Γαλλίας , δεν θα μπορούσε να ήταν πιο τέλεια, γιατί διασκέδαζα πάρα πολύ παίζοντας με αυτά τα παιδιά που ήταν συμπαίκτες μου και μπορούσα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε μια τόσο μεγάλη σκηνή. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Θα ήθελα να το ξανακάνω.

Είναι φοβερό συναίσθημα να φοράς τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Είναι τελείως διαφορετικό από το μπάσκετ που παίζουμε καθημερινά. Προφανώς είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε τα κλαμπ μας, αλλά αυτό είναι μέρος της δουλειάς σου, είναι κάτι που κάνεις για να φροντίσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Η Εθνική Ομάδα είναι τελείως διαφορετική. Το επίπεδο της δέσμευσης είναι πολύ υψηλότερο, επειδή εκεί εκπροσωπείς ολόκληρη τη χώρα σου. Υπάρχει μεγάλη υπερηφάνεια που νιώθεις εσύ ως παίκτης, η οικογένειά σου και οι φίλους σου. Είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, με πιάνει ανατριχίλα κάθε φορά που ακούω τον εθνικό ύμνο πριν από το παιχνίδι. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο”.

Για το γκρουπ της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο κι αν συμφωνεί ότι κληρώθηκε στον “Όμιλο του Θανάτου”: “Είναι μία δύσκολη πρόκληση. Νομίζω ότι υπάρχουν μερικές ομάδες ακόμα που είναι πολύ δυνατές. Αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε εμάς και μπορούμε να επικρατήσουμε ανεξάρτητα από τη σύνθεση του γκρουπ. Για αυτό το λόγο, πιστεύω ότι αφορά περισσότερο σε εμάς, στην προσπάθεια που θα καταβάλουμε και στην ποιότητα του μπάσκετ που θα παίξουμε παρά σε οτιδήποτε άλλο”.

Για τα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου: “Πρώτα απ’όλα τη Γαλλία. Και μετά ΗΠΑ μαζί με τη Σερβία".

TAGS MUNDOBASKET 2023 FIBA WORLD CUP ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ