ΕΣΑΚΕ

Εμμένει ο ΕΣΑΚΕ στην παράταση για τις άδειες, έντονη αντίδραση από ΕΟΚ που συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ το Σάββατο

Στιγμή από συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ
Στιγμή από συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ INTIME

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του ΕΣΑΚΕ με την ΕΟΚ λόγω της απόφασης της διοργανώτριας αρχής να εμείνει στην απόφασή της να δώσει παράταση για την αδειοδότηση των ομάδων μέχρι τις 30 Ιουνίου. Έκτακτο Δ.Σ συγκάλεσε η Ομοσπονδία το Σάββατο (25/6, 11:00).

Το σκληρό πόκερ μεταξύ ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ συνεχίζεται, με την Ομοσπονδία να προχωρά σε σύγκληση έκτακτου ΔΣ το Σάββατο (25/6, 11:00), προκειμένου αντιδράσει στην απόφαση της διοργάνωτριας αρχής της Stoiximan Basket League να δοθεί παράταση για την αδειοδότηση ως τις 30 Ιουνίου.

Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, λοιπόν, ολοκληρώθηκε και ο πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ξεκαθάρισε προς τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας ότι "αρμόδιος για το θέμα των αδειοδοτήσεων είναι ο ΕΣΑΚΕ και κανένας άλλος". Επί της ουσίας δηλαδή άδειασε την ΕΟΚ και έδωσε το ΟΚ στις ΚΑΕ που δεν έχουν πάρει άδεια, να προχωρήσουν τη διαδικασία ως το τέλος του μήνα. Μάλιστα, ΑΕΚ, Αρης και Απόλλωνας προχωρούν με τα έγγραφά τους και θεωρούν πως θα είναι έτοιμοι σε μία εβδομάδα.

Παράλληλα, οι ομάδες αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν άμεσα σε συζητήσεις με την ΕΡΤ για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της νέας σεζόν, έχοντας όμως στόχο να ζητήσουν βελτιωμένους οικονομικούς όρους.

Η ΕΟΚ από την πλευρά της εμμένει στην αρχική της θέση που εκφράστηκε και με επιστολές προς τον ΕΣΑΚΕ αλλά και στη συνέντευξη Τύπου του Βαγγέλη Λιόλου την περασμένη Τρίτη και συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ το Σάββατο (25/6). Ο Βαγγέλης Λιόλιος είχε πει πως η ΕΟΚ είχε υπογράψει ως εγγυήτρια του νόμου και από τη στιγμή που η Ομοσπονδία θεωρεί πως ο ΕΣΑΚΕ και δεν προχωρά με βάση το νόμο, αναμένεται να αντιδράσει με ηχηρό τρόπο.

Τι σημαίνει αυτό; Προφανώς ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία παράταση και θα ζητήσει από τον ΕΣΑΚΕ να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για τις wild cards, με προτεραιόττα σε ΑΕΚ, Αρη, Απόλλωνα και Λάρισα.

TAGS ΕΣΑΚΕ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ