ELITE LEAGUE

Elite League: Ο ασταμάτητος Μπράντφορντ, ο πρωτοπόρος Πανιώνιος και οι κερδισμένοι της 12ης αγωνιστικής

Elite League: Ο ασταμάτητος Μπράντφορντ, ο πρωτοπόρος Πανιώνιος και οι κερδισμένοι της 12ης αγωνιστικής
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Η 12η αγωνιστική της Elite League ολοκληρώθηκε με τον Κρίστιαν Μπράντφορντ να κλέβει τις εντυπώσεις στη νίκη της Μεγαρίδας και τον Πανιώνιο να εξακολουθεί να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 12ης στροφής της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Η 12η στροφή της Elite League ολοκληρώθηκε σε δύο δόσεις και το πέρας αυτής βρίσκει και πάλι τον Πανιώνιο στο κορυφαίο σκαλί του βαθμολογικού πίνακα, με την Μεγαρίδα και την Ελευθερούπολη να τον καταδιώκουν σε απόσταση μίας νίκης.

Ο ασταμάτητος Κρίστιαν Μπράντφορντ έκανε τρομερά πράγματα στην όγδοη νίκη της ΝΕΜ τη φετινή σεζόν, ενώ η Ελευθερούπολη έβλεπε το καλάθι σαν... βαρέλι και επικράτησε με άνεση του Εσπέρου Λαμίας.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 12ης αγωνιστικής της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Ασταμάτητος

Ο Κρίστιαν Μπράντφορντ έκανε... πράγματα και θαύματα στη νίκη της Μεγαρίδας επί του Κοροίβου Αμαλιάδας, με τον Αμερικανό γκαρντ να είναι ασταμάτητος και να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη. Ο περιφερειακός της ΝΕΜ σκόραρε 33 πόντους (7/10 δίποντα, 5/8 τρίποντα), μοίρασε 2 ασίστ και έκανε 4 κλεψίματα, με τους βαθμούς του στο σύστημα αξιολόγησης να ανέρχονται στους 33. Η επίδοσή του ήταν αρκετή για να αναδειχθεί τόσο ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, όσο και ο πρώτος σκόρερ.

Επίθεση... φωτιά

Η Ελευθερούπολη βρέθηκε σε μεγάλο βράδυ παραγωγικά απέναντι στον Έσπερο Λαμίας και έφτασε σε μία άνετη εντός έδρας νίκη χάρις την εξαιρετική παραγωγική της μέρα. Οι γηπεδούχοι σκόραραν 94 πόντους παίρνοντας τους 33 πίσω από τη γραμμή των 6μ75 (11/29 τρίποντα), τους 34 από δίποντα (17/33) και τους υπόλοιπους 27 από τις ελεύθερες βολές (27/30).

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Την καλύτερη αμυντική επίδοση της αγωνιστικής μοιράζονται δύο ομάδες. Ο Πανιώνιος και ο Αμύντας κράτησαν Χαρίλαο Τρικούπη και Αίαντα Ευόσμου αντιίστοιχα στους 62 πόντους και αμφότεροι έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση με "'όπλο" την αμυντική τους λειτουργία. Με 62 βαθμούς παθητικό δύσκολα δεν θα ερχόταν η νίκη, όπερ και εγένετο, με τις δύο ομάδες να παίρνουν άνετα το θετικό αποτέλεσμα.

Θέαμα

Το θέαμα δεν απουσίασε για ακόμα μία εβδομάδα στην κατηγορία, με εντυπωσιακά καλάθια και καρφώματα να κυριαρχούν στο Top-5 της 12ης αγωνιστικής.

Η μοναξιά του Πανιωνίου στην κορυφή

Ο Πανιώνιος εξακολουθεί να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, συνεχίζοντας νικηφόρα την πορεία του στην κατηγορία. Οι κυανέρυθροι βρέθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική μόνοι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και με τη νίκη τους απέναντι στον Χαρίλαο Τρικούπη κράτησαν σε απόσταση μίας νίκης τους διώκτες τους, φτάνοντας σε ρεκόρ 9-3. Μεγαρίδα και Ελευθερούπολη ακολουθούν στο 8-4.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Ελευθερούπολη, Αμύντας, Παπάγος, Μεγαρίδα, Πανιώνιος, Ηρακλής, Μύκονος και Μίλωνας συνέχισαν νικηφόρα την πορεία τους στην Elite League βελτιώνοντας τα ρεκόρ τους στην κατάταξη.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

  • Ελευθερούπολη - Έσπερος Λαμίας 94-72
  • Αμύντας - Αίαντας Ευόσμου 79-62
  • Παπάγος - Πανερυθραϊκός 80-74
  • Μεγαρίδα - Κόροιβος Αμαλιάδας 84-69
  • Πανιώνιος - Χαρίλαος Τρικούπης 83-62
  • Ψυχικό - Ηρακλής 65-74
  • Μύκονος - Ερμής Σχηματαρίου 73-71
  • Δόξα Λευκάδας - Μίλωνας 67-74

Η βαθμολογία

  1. Πανιώνιος 9-3
  2. Μεγαρίδα 8-4
  3. Ελευθερούπολη 8-4
  4. Κόροιβος Αμαλιάδας 7-5
  5. Δόξα Λευκάδας 7-5
  6. Μίλωνας 7-5
  7. Μύκονος 7-5
  8. Ερμής Σχηματαρίου 7-5
  9. Παπάγος 7-5
  10. Ηρακλής 6-6
  11. Αμύντας 7-5
  12. Έσπερος Λαμίας 5-7
  13. Χαρίλαος Τρικούπης 4-8
  14. Πανερυθραϊκός 4-8
  15. Αίαντας Ευόσμου 3-9
  16. Ψυχικό 2-10

Η επόμενη αγωνιστική (13η)

  • Μίλωνας - Μύκονος
  • Κόροιβος Αμαλιάδας - Ελευθερούπολη
  • Χαρίλαος Τρικούπης - Δόξα Λευκάδας
  • Ερμής Σχηματαρίου - Παπάγος
  • Πανερυθραϊκός - Μεγαρίδα
  • Αίαντας Ευόσμου - Πανιώνιος
  • Ηρακλής - Αμύντας
  • Έσπερος Λαμίας - Ψυχικό
TAGS ELITE LEAGUE ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ