ΚΟΣΜΟΣ

Έιντριαν Πέιν: Οι λεπτομέρειες της ιστορίας που συγκλόνισε το παγκόσμιο μπάσκετ

Ο Εϊντριαν Πέιν κατά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό
Ο Έιντριαν Πέιν κατά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Δημοσιεύθηκε η έκθεση της Αστυνομίας σχετικά με την δολοφονία του Έιντριαν Πέιν, η οποία αναφέρει όσα ειπώθηκαν στην κατάθεση του Λόρενς Ντόριτι και των ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (10/5) η έκθεση της Αστυνομίας του Όραντζ Κάουντι της Φλόριντα, που αφορά την δολοφονία του Έιντριαν Πέιν ο οποίος σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (9/5) από σφαίρα σε ηλικία 31 ετών.

Όπως αναφέρεται, ο Πέιν και η σύντροφός του κλήθηκαν για να βοηθήσουν φίλη τους, με τον σύντροφός της, τον Λόρενς Ντόριτι, να εξηγεί πως τρόμαξε από το ύψος και τον όγκο του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να μπει στο σπίτι του, να πάρει όπλο και να τον δολοφονήσει.

Αναλυτικά η έκθεση που προέκυψε από τις καταθέσεις:

"Στη 1:33 τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου, το Αστυνομικό Τμήμα του Όραντζ Κάουντι ενημερώθηκε για ένα περιστατικό στο Ίγκρετ Σορς Ντράιβ. Τη στιγμή της άφιξης των αστυνομικών, ανακαλύφθηκε το θύμα, τραυματισμένο σε ένα Chevy sedan. Η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο και το θύμα διακομίσθηκε σε νοσοκομείο για περίθαλψη. Διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός στις 2:33, από τον γιατρό Μάλχαρτ. Το θύμα αναγνωρίστηκε από το δίπλωμα οδηγήσής του. Έχει μεταφερθεί για αυτοψία, ενώ δεν έφερε όπλο.

Στις 04:01 φτάσαμε στο σημείο του εγκλήματος και είδαμε ότι ο ύποπτος, Λόρενς Ντόριτι, είχε συλληφθεί. Ο Ντόριτι αναγνώρισε ένα άγνωστο όχημα παρκαρισμένο στο σημείο, περπάτησε προς το μέρος του, με τον πατέρα του υπόπτου να αναγνωρίζει έναν ψηλό άνδρα που μιλούσε με τον γιο του, Λόρενς. Ο Λάρι Ντόριτι δεν άκουσε όσα ειπώθηκαν, διότι βρισκόταν σε απόσταση, είδε όμως τον γιο του να πηγαίνει στο διαμέρισμά του και άκουσε τον πυροβολισμό, χωρίς να καταλάβει από ποια κατεύθυνση ερχόταν. Πήγε στο συγκεκριμένο όχημα, είδε τον άνδρα τραυματισμένο στη θέση του οδηγού και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

Ο Πέιν και η σύντροφός του κλήθηκαν στο σημείο για να βοηθήσουν την Τατιάνα Μέσα, με την οποία ο Λόρενς Ντόριτι είχε σχέση. Μια σχέση που χαρακτηρίστηκε από συχνές διαφωνίες. Δεν απείλησαν τον Ντόριτι, δεν είχαν όπλο μαζί τους και δεν είχαν άγριες διαθέσεις. Η κοπέλα του Πέιν είδε τον Ντόριτι να κρατάει κάτι κάτω από το πουκάμισό του και κατάλαβε πως ήταν όπλο. Τότε ο Ντόριτι πήρε συγκεκριμένη στάση. Του ζήτησαν να αφήσει το όπλο, όμως εκείνος πυροβόλησε μία φορά.

Ζητήθηκε από τον Ντόριτι να μην βγάλει το όπλο, του είπαν πως βρίσκονταν στο σημείο επειδή τους ζητήθηκε και τότε ο Ντόριτι πυροβόλησε. Ο Ντόριτι κάλεσε την άμεση δράση αμέσως μετά από τον πυροβολισμό και συνεργάστηκε με την Αστυνομία. Είπε πως "ο Πέιν προσπάθησε να έρθει στο σπίτι μου και προσπάθησε να με πυροβολήσει, γι' αυτό και τον πυροβόλησα πρώτος". Ο Ντόριτι είχε ακόμη το όπλο στην κατοχή του. Στη συνέχεια ζήτησε δικηγόρο και στις 7:30 το πρωί ανακρίθηκε. Ο Ντόριτι είπε πως ο Πέιν δεν έπρεπε να βρίσκεται στο σπίτι του, τόσο αργά τη νύχτα.

Ο Ντόριτι υποστήριξε πως ο Πέιν βγήκε από το όχημά του και του επιτέθηκε, παρατήρησε το σχήμα ενός όπλου στο δεξιό μέρος του πουκαμίσου του Πέιν και τον άκουσε να λέει πως "θα του την καπνίσει". Ο Ντόριτι πίστεψε ότι ο Πέιν είχε όπλο, γύρισε στο σπίτι του και πήρε ένα μαύρο FN509, 9mm όπλο, βγήκε και τον είδε στο ίδιο σημείο, στο μαύρο όχημα. Περπάτησε και έριξε έναν πυροβολισμό, γύρισε στο0 σπίτι του μαζί με τον πατέρα του και κάλεσαν την Αστυνομία.

Ο Ντόριτι υποστήριξε ότι ο πανύψηλος, μυώδης άνδρας έφτασε στο πρόσωπό του και προσπάθησε να τον τρομάξει με το μέγεθός του, εξήγησε ότι τρόμαξε και ότι προστάτευσε το σπίτι και την οικογένειά του. Σύμφωνα με την έρευνα και με όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες, ο Πέιν δεν ήταν κίνδυνος για τον Ντόριτι, που έφυγε από το σημείο και γύρισε με το όπλο. Ο Πέιν δεν είχε όπλο, δεν βρέθηκε κάποιο στο όχημά του.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο Ντόριτι πιστεύεται πως δολοφόνησε τον Πέιν, ο οποίος δεν ήταν απειλητικός. Ο Ντόριτι προετοιμάστηκε για να σκοτώσει, με το να γυρίσει στο σπίτι του και να πάρει όπλο. Η δράση του Ντόριτι μπορεί να κριθεί ως δολοφονία εκ προμελέτης".

TAGS ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ