NBA

Dream Team: Συλλογή του Καρλ Μαλόουν με φανέλες και παπούτσια συμπαικτών του συγκέντρωσε 5.4 εκατ. δολάρια

Η Dream Team του 1992
Η Dream Team του 1992 Ⓒ 1992 AARON GASH/ ASSOCIATED PRESS

Ο Καρλ Μαλόουν αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία φανέλες και παπούτσια συμπαικτών του από την Dream Team του 1992 που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, συγκεντρώνοντας συνολικά 5.4 εκατ. δολάρια.

Η τρέλα για την Dream Team εξακολουθεί να υπάρχει. Η κατά πολλούς καλύτερη ομάδα που εμφανίστηκε ποτέ στα παρκέ, το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, έχει ακόμα θαυμαστές, κάτι που αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά. Αφορμή; Μία δημοπρασία του Καρλ Μαλόουν.

Ο παλαίμαχος NBAερ - και μέλος της ομάδας - αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία την συλλογή του από εκείνη την ομάδα. Συνολικά 24 αντικείμενα για την ακρίβεια, συμπεριλαμβανομένων φανελών και παπουτσιών συμπαικτών του με υπογραφές τους. Και συγκέντρωσε 5.4 εκατ. δολάρια!

Μία φορεμένη φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν ήταν - όπως ήταν αναμενόμενο - το αντικείμενο που συγκέντρωσε τα περισσότερα, αφού πωλήθηκε έναντι 3 εκατ. δολαρίων. Ήταν η φανέλα που φόρεσε στον ημιτελικό με την Λιθουανία. Την ίδια στιγμή, τα παπούτσια που είχε φορέσει ο "Air" στους Παναμερικανικούς αγώνες του 1992 - όπου οι ΗΠΑ πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες - πωλήθηκαν έναντι 420.000 δολαρίων.

Άλλες - άξιας αναφοράς - πωλήσεις περιαλάμβαναν την φορεμένη φανέλα του Λάρι Μπερντ (360.000 δολάρια), την φορεμένη φανέλα του Τσαρλς Μπάρκλεϊ (230.400 δολάρια), την φορεμένη φανέλα του Ντέιβιντ Ρόμπινσον (116.400 δολάρια) και την φορεμένη φανέλα του Κλάιντ Ντρέξλερ (92.200), καθώς και τα παπούτσια του Λάρι Μπερντ (91.200 δολάρια).

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ