ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ

Δημήτρης Ιτούδης: Η εντυπωσιακή φωτογράφιση για τη Vogue Greece

Δημήτρης Ιτούδης: Η εντυπωσιακή φωτογράφιση για τη Vogue Greece
FIRAT KOCAK

Ο Δημήτρης Ιτούδης στη Vogue Greece σε μια εντυπωσιακή φωτογράφιση, όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί.

Στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, ο Δημήτρης Ιτούδης έχει δώσει εκατοντάδες συνεντεύξεις. Η τελευταία όμως, για τη Vogue Greece, είναι αν μη τι άλλο διαφορετική, ιδιαίτερη όσο και εντυπωσιακή.

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε μίλησε στην Ελίνα Δημητριάδη, για τη συνεργασία ως κοινωνική έκφραση, τη διπλωματία μέσα σε μια ομάδα, τη φιλία που μένει στο τέλος κάθε συνεργασίας, αλλά και την ανάγκη να έχει τον έλεγχο.

Κυρίως όμως, αυτή η συνέντευξη ξεχωρίζει λόγω της ιδιαίτερης φωτογράφισης, αφού παρουσιάζει τον ομοσπονδιακό τεχνικό, όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί.

Δημήτρης Ιτούδης: Η εντυπωσιακή φωτογράφιση για τη Vogue Greece
FIRAT KOCAK

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Ιτούδη στην Ελίνα Δημητριάδη για τη Vogue Greece:

- Έχεις προτιμήσει τα ομαδικά αθλήματα. Έχεις περισσότερη ανάγκη την αίσθηση της ομαδικότητας ως προπονητής;

"Τα ομαδικά αθλήματα έχουν να κάνουν με τη συνεργασία και πιστεύω πολύ σε αυτήν γενικότερα, και ως κοινωνική έκφραση. Όταν μοιράζεσαι προβλήματα και εμπόδια με συναδέλφους, συνοδοιπόρους, συναθλητές, οικογένεια, φίλους, εκκρίνεται η οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης που μας φέρνει πιο κοντά. Το spacing, ο χώρος μας δηλαδή, και ο σεβασμός στο ότι εγώ τώρα δημιουργώ κι εσύ μου δίνεις χώρο, είναι πολύ σημαντική συνέργεια. Το καλύτερο στάδιο είναι η διπλωματία, η συζήτηση, τα σωστά επιχειρήματα και η εύρεση λύσεων".

- Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε πει ότι απ’ όλες τις συνεργασίες αυτό που μένει στο τέλος είναι η φιλία. Ισχύει για σένα αυτό;

"Ο Ίβκοβιτς ήταν ο μπασκετικός μου πατέρας και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο μπασκετικός μου αδελφός. Έκανα πολλές φιλίες σε αυτή τη δουλειά και είμαι περήφανος, είναι σημαντικό να μπορείς να καλέσεις κάποιον και να σου δώσει μια συμβουλή, να βγείτε έξω για φαγητό, να πάτε σε μια συναυλία".

Δημήτρης Ιτούδης: Η εντυπωσιακή φωτογράφιση για τη Vogue Greece
FIRAT KOCAK

- Το ότι επέλεξες να γίνεις προπονητής έχει να κάνει με το ότι ήθελες να έχεις λίγο περισσότερο τον έλεγχο και ως άνθρωπος στη ζωή σου;

"Τώρα νομίζω ότι περνάμε στο πεδίο της ψυχανάλυσης, να μπεις μέσα στον δικό μου κόσμο κι εγώ να ψάξω. Δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να έχει τον έλεγχο, αλλά δεν θεωρώ ότι τότε ήθελα να γίνω προπονητής γι’ αυτό τον λόγο. Αυτό που με εξίταρε, και απ’ όταν δούλευα με μικρές κατηγορίες, ήταν να βλέπω την εξέλιξη ενός αθλητή μετά από τη διδαχή και την προπόνηση. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα με πολλή τακτική, το παιχνίδι γυρνάει χωρίς να το καταλάβεις και η στρατηγική, η προετοιμασία είναι το "go to" για μένα".

- Μίλησες για διδαχή. Τι είναι ένας καλός προπονητής; Δάσκαλος, πατέρας, μέντορας, εφευρέτης όπως έχεις πει κι εσύ, αρχιτέκτονας, λίγο απ’ όλα;

"Είναι ψυχολόγος, φίλος, συνοδοιπόρος, αναλυτής, αυτός που θα ακούσει τον αθλητή του στις δύσκολες στιγμές. Είναι όλα αυτά, είναι η δεύτερη φωνή που θέλει ο αθλητής να ακούει και την έχει".

Δημήτρης Ιτούδης: Η εντυπωσιακή φωτογράφιση για τη Vogue Greece
FIRAT KOCAK
  • Editor-in-chief: Thaleia Karafyllidou
  • Creative and Fashion Director: Nicholas Georgiou
  • Art director: Rinetta Koskinidiou
  • Photographer: Firat Kocak
  • Fashion Editor: Erkan Altunay
  • Producer: Gozde Cengiz @ Artandist
  • Special thanks to Debora Zakuto

*Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη του Δημήτρη Ιτούδη στο νέο τεύχος Νοεμβρίου της Vogue Greece που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, μαζί με την "Καθημερινή".

TAGS ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ