STOIXIMAN GBL

Δηλώσεις: ΚΑΟΔ – Ολυμπιακός

INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον ΚΑΟΔ, στη Δράμα, να επικρατήσει με 64-82, συνεχίζοντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της ΣΚΡΑΤΣ Basket League.

Ο Κώστας Μέξας αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε η ομάδα του, εστιάζοντας στα εύστοχα σουτ του Ολυμπιακού, ενώ προανήγγειλε μεταγραφή στη θέση του Τζόνσον, καθώς ομολόγησε πως δεν είναι ικανοποιημένος από τον Αμερικανό.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στάθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός έβγαλε τους βασικούς παίκτες του ΚΑΟΔ εκτός ρυθμού, ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της περασμένης σεζόν, το οποίο αποτέλεσε καμπανάκι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Κώστας Μέξας: “Συγχαρητήρια στον κόουτς και τον Ολυμπιακό για τη νίκη. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδρούσε μετά την ήττα και τον τρόπο που αυτή ήρθε στην Βιτόρια. Μπήκε συγκεντρωμένος τακτικά και πήρε μεγάλη διαφορά ο Ολυμπιακός. Εμείς δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ξέρω αν ήταν φόβος ή κάτι άλλο, αλλά αντιδράσαμε λάθος στην επίθεση μας, ήταν σαν να δουλεύαμε την άμυνα του αντιπάλου για πρώτη φορά. Παίξαμε λάθος στην επίθεση και αυτό μας επηρέασε και στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά εύστοχος και αντέδρασε σωστά. Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω η εικόνα μας ήταν καλύτερη. Στο πρώτο ημίχρονο μόνο ο Μισέλ και ο Σλαφτσάκης ήταν στο πνεύμα του αγώνα. Στο δεύτερο μπήκαν και άλλα παιδιά. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, τα παιδιά δουλεύουν πολύ και με εμφανίσεις σαν του πρώτου ημιχρόνου, αδικούν τους εαυτούς τους. Θα επιδιώξουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο ματς με την Ελευσίνα την ερχόμενη αγωνιστική. Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να μην έχουν συγκέντρωση, εσύ να είσαι πολύ καλός και να έχεις τουλάχιστον δύο παιδιά σε καλή μέρα. Εμείς δεν το είχαμε με κανέναν από τους δύο, δεν είναι το στυλ της ομάδας μας τέτοιο. Ο Τρότερ θέλει λίγο χρόνο ακόμη για να μάθει την ομάδα, εμένα και τους συμπαίκτες του. Για να γίνουν αλλαγές πρέπει να βρεθούν παίκτες που να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, να είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε για να έρθει κάποιος. Θεωρώ πως το να χαλάσουμε την ομάδα για να πάρουμε ένα ρίσκο, ξεχάστε το ρίσκο με τον Μπράουν πέρσι. Ο Μπράουν είναι παίκτης Ευρωλίγκας και πέρσι με την επιλογή του ήταν σαν να πιάσαμε το τζακ ποτ. Λογικά οι Αμερικάνοι δεν διαβάζουν τα ελληνικά σάιτ για να ξέρουν τι γίνεται. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό αυτό. Να σας πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τον Τζόνσον, θα σας πω ψέματα. Στην προετοιμασία ήταν σταθερός, αλλά από την ώρα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα δεν ήταν καλός, ειδικά μετά το ματς με το Ρέθυμνο”.

Μαρκ Μίσελ: “Παίξαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Ξέραμε ότι θα έρχονταν εδώ να αντιδράσουν. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε τίποτα σωστά. Στο δεύτερο αντιδράσαμε κάπως αλλά ήταν αργά”.

Γιάννης Σφαιρόπουλος: “Σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, μπήκαμε συγκεντρωμένοι από την αρχή, επιβάλαμε τον ρυθμό μας, ξεκινήσαμε πολύ καλά από την άμυνα. Βγάλαμε τους βασικούς παίκτες της Δράμας εκτός ρυθμού, πήραμε μια διαφορά που ανέβηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο ΚΑΟΔ είναι καλή ομάδα με γεμάτο ρόστερ, αρκετούς παίκτες και ήταν σίγουρο πως θα αντιδρούσε στο δεύτερο ημίχρονο. Εμείς μείναμε ψύχραιμοι, κάναμε αυτά που είπαμε και φτάσαμε σε μια σχετικά εύκολη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού που βρέθηκε εδώ και βοήθησε την ομάδα. Καλή συνέχεια στον ΚΑΟΔ. Εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες και ασφαλώς το αποτέλεσμα της περσινής χρονιάς αποτέλεσε ένα καμπανάκι ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα. Ήμασταν σε ετοιμότητα, κάναμε αυτά που έπρεπε και φτάσαμε στη νίκη”,

Βαγγέλης Μάντζαρης: “Μετά την ήττα που κάναμε στη Βιτόρια και την απογοητευτική εμφάνιση, ξέραμε πως έπρεπε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Θεωρώ πως σε μεγάλο βαθμό αντιδράσαμε, πήραμε μια μεγάλη διαφορά στο ημίχρονο, αλλά είχαμε ένα κενό διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο στο οποίο χάσαμε. Το καλό είναι πως, όπως και μετά τη Βαλένθια, έτσι και μετά τη Βιτόρια αντιδράσαμε. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο ματς με την Νεπτούνας στο ΣΕΦ. Αντιμετωπίσαμε τη Δράμα όπως έπρεπε, δεν έχουμε περιθώρια για άλλες ήττες αν θέλουμε να είμαστε πρώτοι στην κανονική περίοδο. Εύχομαι καλή συνέχεια στη Δράμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ