Δηλώσεις: Απόλλων Πατρών – Κόροιβος Αμαλιάδας

Ο Απόλλων Πατρών, σε ένα παιχνίδι στο οποίο όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Απόλλων Πατρών συνέχισε τις εξαιρετικες εμφανίσεις, επικρατώντας και του Κόροιβου Αμαλιάδας στο κλειστό της Περιβόλας.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Νίκος Βετούλας τόνισε πως η νίκη της ομάδας του ήταν δίκαιη, στεκόμενος στην προσωπικότητα που έβγαλαν οι παίκτες του στο παρκέ, ενώ ο Χάρης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στα δύο διαφορετικά πρόσωπα που έδειξαν οι παίκτες του στο παρκέ.
Ο προπονητής του Κόροιβου Χάρης Μαρκόπουλος αρχικά συνεχάρη τον Νίκο Βετούλα: “Συγχαρητήρια στον Νίκο για την μεγάλη επιτυχία και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε έναν χρόνο πριν έρθει στην Πάτρα και είναι ότι καλύτερο να βλέπεις έναν άνθρωπο να μπορεί το όραμά του να το κάνει πραγματικότητα, να φέρει μια ομάδα που έχει μπασκετικό κοινό να είναι στον δρόμο των επιτυχιών και να την βάλει σε νέες βάσεις και πραγματικά εύχομαι στον Απόλλωνα ανάλογη συνέχεια και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες”.
Αναφερόμενος στο παιχνίδι είπε: “Νομίζω η ομάδα μας είχε δυο διαφορετικά πρόσωπα το ένα ήταν το αμυντικό, όπου προσπαθήσαμε να εξουδετερώσουμε τα ατού του Απόλλωνα, γιατί είναι μια ομάδα που σκοράρει πολλούς πόντους μέσα στην έδρα της. Το άλλο είναι το επιθετικό στο οποίο δεν μπορέσαμε να βρούμε τρόπους να βάλουμε πιο εύκολα καλάθια και να είμαστε πιο κοντά στο σκορ κατά την διάρκεια του αγώνα. Παρ΄ όλα αυτά πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να επιστρέψουμε. Σίγουρα, ο Απόλλωνας μας έδωσε την ευκαιρία με δυο-τρία λάθη να πάμε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί νομίζω ελέγχαμε εμείς την κατάσταση αλλά δυστυχώς άλλο ένα παιχνίδι θα το βάλουμε στην ταινιοθήκη μας των θρίλερ. Κάναμε αστεία λάθη, με τα οποία δώσαμε την δυνατότητα στην αντίπαλη ομάδα να επιστρέψει, να πάρει το προβάδισμα και εμείς να αστοχήσουμε στην τελευταία επίθεση”.
Ενώ για το επεισόδιο στα τελευταία δευτερόλεπτα είπε: “Σίγουρα αυτά που έγιναν στην τελευταία φάση δεν έπρεπε να γίνουν, αλλά ας συγχωρέσουμε τους παίκτες γιατί είχαν μια πολύ μεγάλη ένταση, παίζουν με 200 σφυγμούς και πολλές φορές λάθη γίνονται. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Νίκο και στον Απόλλωνα, νομίζω πως παρ’ όλο που έγινε έτσι το ματς θα μπορούσαμε να το είχαμε πάρει αλλά η νίκη του Απόλλωνα είναι δίκαιη. Εμείς πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να συνεχίσουμε μετά από 15 μέρες που έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι”.
Ο Νίκος Βετούλας είπε από την πλευρά του: “Θεωρώ ότι νικήσαμε δίκαια. Βγήκαν αληθινά αυτά που λέμε όλη την εβδομάδα ότι ήταν τελικός για μας. Ξέραμε από την αρχή ότι ο Κόροιβος θα έρθει καλά προετοιμασμένος και θα χτυπήσει εκεί που πρέπει το παιχνίδι. Στα 36 λεπτά ήμασταν καλύτεροι, κάναμε λάθη που κάναμε στον αιφνιδιασμό από την μεγάλη διάθεση να τελειώσουμε το παιχνίδι, χάσαμε σουτ και δώσαμε την ευκαιρία στον Κόροιβο με μεγάλα σουτ να φέρει το παιχνίδι στην παράταση και από εκεί και πέρα να έχει την ψυχολογία και να πάρει ένα αβαντάζ έξι πόντων. Εκεί μίλησε η προσωπικότητα των παικτών, σίγουρα, ο κόσμος μας βοήθησε στην ανατροπή“.
Όσο για την πρόκιρση στον τελικό Κυπέλλου τόνισε: “Για μένα αυτή η νίκη ήταν η σπουδαιότερη νίκη που έχουμε πάρει, διότι είναι μια ομάδα του προπονητή, ήξερε τι θα κάνει, ήξερε να χτυπήσει τις αδυναμίες μας και το πιο βασικό είναι πως στις στιγμές αδράνειας, μας τιμώρησε» και κατέληξε λέγοντας για το επεισόδιο στο τέλος: «θέλω να ευχαριστήσω τον Χάρη, εύχομαι στον Κόροιβο καλή συνέχεια και να πετύχει τον στόχο της παραμονής και σίγουρα ανάμεσα σε δυο ομάδες που είναι γειτονικές και έχουν καλές σχέσεις δεν πρέπει να γίνονται αυτά, αλλά σίγουρα, η ένταση των παικτών και η διάθεση για νίκη ήταν πολύ μεγάλη”.
Ο Γιώργος Παπαπέτρου από την πλευρά των παικτών του Κοροίβου στην συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε είπε για το ματς: “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, πολύ έντονο και συγχαρητήρια στην ομάδα του Απόλλωνα για τη νίκη. Εμείς προσπαθήσαμε, δεν ξεκινήσαμε καλά, κυρίως στην άμυνα, στα πρώτα 5λεπτά δεν είχαμε σκοράρει και είχαμε δεχτεί 11 πόντους, και δεν είχαμε κάνει τίποτα από αυτά που είχαμε πει μέσα στην εβδομάδα. Στην συνέχεια προσπαθήσαμε να σφίξουμε την άμυνά μας και να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε στο β’ μέρος έχοντας ενέργεια και προσπαθώντας να γυρίσουμε πίσω αλλά η ομάδα του Απόλλωνα κράτησε ένα προβάδισμα 8-10 πόντων. Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο ο Απόλλωνας έβαλε δυο γρήγορα τρίποντα στην αρχή, ξέφυγε με 16, μετά προσπαθήσαμε πάλι να επιστρέψουμε, κάναμε μια επική ανατροπή θα έλεγα στα τελευταία λεπτά με ένα 9-0 σερί καταφέραμε και φτάσαμε το παιχνίδι στην ισοπαλία και καταφέραμε και πήγαμε το παιχνίδι στην ισοπαλία και την παράταση. Στην παράταση σε κάποια σημεία χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, κάναμε κάποιες λάθος επιλογές και στην άμυνά και στην επίθεση και ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη”.
Στο που κρίθηκε το ματς, διότι τόσο ο Απόλλων πριν το τέλος του ματς με συν 6 δεν μπόρεσε αρχικά να πάρει τη νίκη, όσο και ο Κόροιβος στην παράταση με συν 6 δεν κατάφερε να κλέψει το ροζ φύλλο αγώνα: “Εντάξει μέσα στο παιχνίδι υπάρχει πολύ ένταση, πολλοί σφυγμοί, θα έπρεπε και οι δυο ομάδες να χειριστούν πιο σωστά τις καταστάσεις και ο Απόλλωνας που είχε το προβάδισμα και εμείς στην παράταση, αλλά μπάσκετ είναι αυτό, υπάρχει πολύ ένταση και σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις πάντα την σωστή επιλογή”.
Ενώ για τα όσα έγιναν στο τέλος: “Δεν είμαι υπέρ αυτών των γεγονότων, σίγουρα είναι κατακριτέα, όλα αυτά, καμία βιαιοπραγία ανάμεσα σε αθλητές-παίκτες-φιλάθλους, σε οτιδήποτε… Σίγουρα εκείνη την στιγμή υπήρξε ένταση, υψηλοί σφυγμοί γι’ αυτό και η κατάσταση ξέφυγε λιγάκι”.
Ο αρχηγός των Πατρινών, Νίκος Αργυρόπουλος, τόνισε: “Θα συμφωνήσω με τον κ. Παπαπέτρου ότι έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, είναι αυτά τα παιχνίδια, τα οποία ευχαριστιούνται στο απόλυτο όλοι οι φίλαθλοι που βρίσκονται μέσα σ’ ένα γήπεδο, με πολύ μεγάλες επικές ανατροπές, από εκεί και πέρα θεωρώ πως πήγαμε να δώσουμε το παιχνίδι. Πήγαμε ν’ αυτοκτονήσουμε. Γιατί για 39 λεπτά ήμασταν καλύτερα στον αγώνα . Από εκεί και πέρα το μπάσκετ αυτό είναι, εάν ολιγωρήσεις έστω και για ένα λεπτό μπορεί η εξέλιξη να είναι πολύ άσχημη για σένα. Ξέραμε από την αρχή και το είχε τονίσει όλη την εβδομάδα ο Νίκος ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί, είναι μια ομάδα με καλό προπονητή, η οποία παίζει πολύ καλό μπάσκετ και εντός και εκτός και αν ολιγωρήσει οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να σε τιμωρήσει όπως και έγινε.Από εκεί και πέρα δεν τα παρατήσαμε σε κανένα σημείο στην παράταση, δεν θεωρήσαμε σε κανένα σημείο ότι το παιχνίδι θα χαθεί, συνεχίσαμε να το πιστεύουμε και νομίζω ότι στο τέλος επειδή το θέλαμε περισσότερο γύρισε η νίκη στο μέρος το δικό μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Κόροιβο, καλές γιορτές σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε“.
Στο τι έγινε στην επίμαχη φάση με τον Γκαρέτ είπε: “Κοιτάξτε όπως ξέρουμε σε τέτοιες στιγμές η πίεση και οι σφυγμοί είναι πολύ μεγάλοι και αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ήταν ένα γεγονός το οποίο έληξε, εγώ μπήκα στην μέση για να χωρίσω τον Γ. Γεωργαλή με τον Γκαρετ και πάνω στην απλή λογομαχία που είχαμε δέχτηκαν ένα χαστούκι στο κεφάλι. Το οποίο φαίνεται πεντακάθαρα. Από εκεί και πέρα όλοι άνυρες εγωιστές ήμαστε, ήταν σίγουρο ότι θα μπουν κάποιοι μέσα, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ευτυχώς ηρέμισαν τα πνεύματα. Συγχαρητήρια στον Γεωργαλή, που παρ’ όλο αυτή την ένταση, οι βολές ήταν πολύ κρίσιμες και ευστόχησε με αποτέλεσμα να πάρουμε τη νίκη”.