NBA

Δικαίωση για Μπράουν, αποζημίωση 750.000 δολάριων για την παράνομη σύλληψή του

Ο Στέρλινγκ Μπράουν σε αγώνα Μπακς - Νάγκετς την σεζόν 2019/20
Ο Στέρλινγκ Μπράουν σε αγώνα Μπακς - Νάγκετς την σεζόν 2019/20 AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Στέρλινγκ Μπράουν αναδείχθηκε νικητής στην μάχη του με την πόλη του Μιλγουόκι, η οποία συμφώνησε να του δώσει ως αποζημίωση 750.000 δολάρια για την προ δύο ετών παράνομη σύλληψή του από αστυνομικούς που είχε ρατιστικό υπόβαθρο.

Ο Στέρλινγκ Μπράουν μπορεί να ανασάνει λίγο πιο ελεύθερα. Όπως αποκάλυψε το "The Athletic" η πόλη του Μιλγουόκι ήρθε σε συμβιβασμό με τον γκαρντ των Μπακς και θα του δώσει 750.000 δολάρια ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, επειδή τον Ιανουάριο του 2018 ο Μπράουν είχε συλλυφθεί παράνομα από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, πριν από δύο χρόνια ο Μπράουν βρισκόταν σε έξοδό του, όταν αστυνομικοί τον συνέλλαβαν χωρίς προφανή λόγο και μάλιστα τον ακινητοποίησαν και άσκησαν υπερβολική βία, σε μία κίνηση που είχε γίνει ξεκάθαρα με ρατσιστικά κριτήρια.

Ο Μπράουν έκτοτε ξεκίνησε μεγάλο δικαστικό αγώνα, έχοντας μεταξύ άλλων το VIDEO από την σύλληψή του, βάζοντάς τα με την πόλη του Μιλγουόκι που δεν αναγνώριζε ότι είχε συμβεί. Αφού λοιπόν ο Μπράουν απέρριψε την προσφορά της πόλης για αποζημίωση ύψους 400.000 δολαρίων, τώρα δέχθηκε την αποζημίωση των 750.000 δολαρίων, κυρίως επειδή παράλληλα η πόλη του Μιλγουόκι παραδέχθηκε με δήλωσή της ότι οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν παραβίασαν τα συνταγματικά δικαιώματά του.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ