FIBA

Διηπειρωτικό Κύπελλο: Η οικοδέσποινα Τενερίφη και η Σάο Πάολο θα διεκδικήσουν το τρόπαιο

Διηπειρωτικό Κύπελλο: Η οικοδέσποινα Τενερίφη και η Σάο Πάολο θα διεκδικήσουν το τρόπαιο
FIBA

Η οικοδέσποινα του FIBA Intercontinental Cup, Τενερίφη και η βραζιλιάνικη Σάο Πάολο, εξασφάλισαν δια περιπάτου την πρόκρισή τους στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (12/2, 21:00), όπου θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, Τενερίφη και Σάο Πάολο ισοπέδωσαν τους αντιπάλους (Μόναστιρ και Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς αντίστοιχα) στους ημιτελικούς της Παρασκευής (10/2) και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, το βράδυ της Κυριακής (12/2, 21:00)) στη Santiago Martin Arena.

Η νικήτρια του περσινού BCL και οικοδέσποινα της διοργάνωσης, Τενερίφη, βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση, καθώς θα διεκδικήσει το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της (2017, 2020 οι άλλες δύο κατακτήσεις), θέλοντας να ισοφαρίσει την επίδοση της Βαρέζε και της Akron Wingfoots. Πρώτη σε κατακτήσεις και σ' αυτό το θεσμό είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 5 τρόπαια.

Στον ημιτελικό, κόντρα στη Μόναστιρ, η ισπανική ομάδα έκανε μια εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης, όπως μαρτυρά το τελικό 112-42! Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, αφού οι Τυνήσιοι φάνηκαν πολύ κατώτεροι των περιστέσεων, για να κοιτάξουν έστω και φευγαλέα στα μάτια τους οικοδεσπότες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη περίοδος έληξε 25-6 και το ημίχρονο 52-16, με τον Μαρσελίνιο Χουέρτας, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους συμπατριώτες του, να προσφέρει θεαματικές ασίστ και τον Γκεόργκι Σερμαντίνι να επιδίδεται σε καρφώματα. Κορυφαίος, πάντως, των Ισπανών, ήταν ο Αμπρομάιτις, που πέτυχε 20 πόντους σε λιγότερα από 20 λεπτά συμμετοχής.

Βραζιλιάνικο πάρτι στον άλλο ημιτελικό

Θεωρητικά η Σάο Πάολο είχε δυσκολότερο έργο απέναντι στους πρωταθλητές της NBA G-League Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς και πραγματικά έως και τη δεύτερη περίοδο, η διαφορά δεν ανέβηκε πάνω από τους έξι πόντους. Οι Βραζιλιάνοι είχαν ένα σαρωτικό ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο (63-38) "καθαρίζοντας το ματς και φτάνοντας άνετα στο τελικό 91-70.

Κορυφαίοι για τη Σάο Πάολο ήταν ο Μάλκολμ Μίλερ με 24 πόντους (5 τρίποντα), ο Ελίνιο με 10 πόντους και 4 κλεψίματα και κυρίως ο θηριώδης Τούλιο Ντα Σίλβα, πετυχαίνοντας double-double με 19 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Οι ηττημένοι των ημιτελικών (Μόναστιρ-Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς) θα αναμετρηθούν το απόγευμα της Κυριακής (12/2, 18.00) στο μικρό τελικό της διοργάνωσης.

TAGS FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ