ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διάλογος Μπαρτζώκα - Καβαλιεράτου για τις μεταγραφές: "Είμαστε στην αγορά, οι πρόεδροι δεν μου έχουν χαλάσει χατίρι"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε ενόψει του αγώνα με την Μπασκόνια (9/11, 19:15, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για την 7η αγωνιστική της EuroLeague και έπειτα από ερώτηση του Σπύρου Καβαλιεράτου τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι στην αγορά για παίκτη, προσθέτοντας ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν του έχουν χαλάσει χατίρι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο πλαίσιο της Media Day του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με την Μπασκόνια (9/11, 19:15, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για την 7η αγωνιστική της EuroLeague και είχε διάλογο με τον Σπύρο Καβαλιεράτο στην σύνδεση που έκανε το "Show Must Go On" με το ΣΕΦ για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης των "ερυθρόλευκων".

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ότι λόγω των τραυματισμών και των ατυχιών που έχουν εμφανιστεί η ομάδα του Πειραιά κοιτάζει πράγματι την αγορά, ωστόσο τόνισε ότι θα γίνει κίνηση μόνο αν υπάρξει ένας παίκτης που θα μπορέσει να κάνει την διαφορά.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ερώτηση του Σπύρου Καβαλιεράτου σχετικά με το αν ξέρει τι γράφεται στα social media και αν θέλει παίκτη ο ίδιος ή οι αδελφοί Αγγελόπουλοι απάντησε: “Εγώ δεν έχω social media και δεν με επηρεάζει τόσο πολύ αυτό. Βέβαια μου μεταφέρουν τι λέγεται και τι πιστεύει ο κόσμος. Αυτό που λένε όλοι βασικά. Εσείς οι δημοσιογράφοι γράφετε ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο παίκτες. Θα ήθελα να μου πείτε αν εννοείται τους 2 παίκτες που λείπουν (σ.σ Σίκμα, ΜακΚίσικ) ή αυτούς τους δύο και άλλους δύο, δηλαδή τέσσερις παίκτες".

Με τον Σπύρο Καβαλιεράτο να αναφέρει ότι η συζήτηση αφορά να γίνουν δύο προσθήκες, ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" απάντησε: "Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Στην περιφέρειά μας ο ΜακΚίσικ θα επανέλθει στις επόμενες μέρες. Σε σχέση με την περσινή ομάδα έχουμε ήδη +1 παίκτη στην περιφέρεια με τον Μπραζντέικις. Αν παίξει και ο ΜακΚίσικ, τότε (σ.σ αν γίνει νέα προσθήκη) θα είμαστε +2 παίκτες σε σχέση με πέρυσι. Πώς θα καταφέρω εγώ να αξιοποιήσω όλους αυτούς τους παίκτες; Πώς θα γίνει αυτό το πράγμα;

Είμαστε ανοιχτοί στην αγορά. Είχαμε συμφωνήσει με τους προέδρους - πέρα από την προσπάθεια να κάνουμε κάποιες μεταγραφές το καλοκαίρι με εξωφρενικά ποσά. Ο Ολυμπιακός προσέφερε σε κάποιους συγκεκριμένους παίκτες - που κάποτε θα ειπωθεί σε ποιος και τι - ποσά που ήταν πέρα από την λογική μας, που εγώ είμαι και αντίθετος, επειδή πάντα υπάρχουν ισορροπίες μέσα στην ομάδα. Για κάποιο λόγο αυτές οι μεταγραφές δεν έγιναν.

Συμφωνήσαμε πως όταν η ομάδα μπει και παίξει, η εικόνα που θα μας δοθεί, αν πονάει κάπου η ομάδα, μπορεί να το κάνουμε. Να πάρουμε έναν παίκτη εκεί που η ομάδα θα έχει κενό. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς, με τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς, δεν έχουμε πλήρη εικόνα σχετικά με το τι μπορεί να δώσει η ομάδα, επειδή δεν έπαιξε ποτέ πλήρης. Και όλο αυτό είναι αλυσίδα, γιατί αν κάποιος χτυπήσει και κάποιος παίξει περισσότερο χρόνο, τραυματίζεται αυτός στην συνέχεια, γιατί φορτώνεται πολύ. Συν το γεγονός ότι εμείς είχαμε 7 παίκτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που σημαίνει ότι αυτοί οι παίκτες έχουν κόπωση, σωματική και πνευματική.

Έτσι λοιπόν, οι συνθήκες μας έχουν αναγκάσει να κοιτάμε την αγορά. Αυτό το “πάμε να πάρουμε παίκτη" είναι πολύ σχετικό γιατί έχει σχέση με το επίπεδο της ομάδας. Για να παίξει άμεσα ένας παίκτης και να κάνει την ομάδα καλύτερη πρέπει να είναι πολύ μεγάλης κλάσης.

Ευτυχώς η ομάδα έχει δημιουργήσει προσδοκίες και απαιτήσεις. την τελευταία διετία, πέρυσι ήμασταν πρώτοι όλη την σεζόν στην EuroLeague, πρόπερσι δεύτεροι και κατακτήσαμε ό,τι μπορούσαμε στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φέρουμε δηλαδή καλύτερο παίκτη από αυτούς που υπάρχουν ή έναν παίκτη που θα μας δώσει ώθηση με την ποιότητά του. Οι πρόεδροι δεν μου έχουν χαλάσει ποτέ χατίρι όσο είμαι στον Ολυμπιακό σε θέμα για ανανέωση παίκτη, προσθήκη ή μεταγραφή, λέγοντάς μου ότι δεν μπορούν να το κάνουν. Αυτό που έχει συμβεί είναι το αντίθετο. Εγώ τους λέω όχι.

Εγώ έχω το εξής κανόνα και αυτός δεν αλλάζει. Τους παίκτες που έχουν βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει ό,τι εγχώριο τίτλο υπάρχει, τους έχω εμπιστοσύνη και τους στηρίζω. Δεν σημαίνει ότι επειδή έμεινε ένα μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ για 1 μήνα ή 1.5 μήνα θα τον αλλάξω. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό. Είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια και δεν θα τον πουλήσω. Πάει και τελείωσε, έτσι είναι. Αν πρέπει η ομάδα να βοηθηθεί με παίκτη όσο διάστημα κάποιος είναι έξω ή θα βοηθήσει στο ροτέισον, οι πρόεδροι μου έχουν δώσει 100% το ελεύθερο να το κάνω.

Όλα αυτά αυτά που λέγονται ότι δεν δαπανούνται χρήματα, τα βρίσκω αστεία και άδικα. Επί της ουσίας είμαστε στην αγορά λόγω των πολλών τραυματισμών και των ατυχιών που έχουμε φέτος. Είμαστε στην αγορά να προσθέσουμε κάτι. Θα το κάνουμε όμως μόνο με παίκτη που πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει.

Θα ήθελα να αναλύσετε όλοι εσείς οι ίδιοι, όλες αυτές οι μεταγραφές, οι βόμβες-μεγατόνων όπως αναφέρονται που έγιναν το καλοκαίρι... τι προσφορά έχουν στις ομάδες τους. Όλοι οι NBAερς που ήρθαν με μεγάλες περγαμηνές, τι επίδραση έχουν στο παιχνίδι τους; Αυτές οι ομάδες που είναι τώρα στην αγορά, αυτή τη στιγμή είναι στην αγορά 5-6 ομάδες, δείτε ποιον παίκτη παίρνουν ή δεν παίρνουν, τι παίκτη δεν μπορούν να βρουν.

Άρα, όλοι αυτοί που λένε 'πήγαινε πάρε παίκτη", να μας πουν ποιον παίκτη να πάρουμε. Ποιος είναι αυτός που θα έρθει στον Ολυμπιακό και θα τον κάνει καλύτερο. Επειδή λοιπόν έχω μία θέση ευθύνης και πρέπει να είμαι εντάξει στους παίκτες της ομάδας μας, κυρίως στους προέδρους και τον κόσμο του Ολυμπιακού, θα πω ότι τουλάχιστον έχουμε αποδείξει ότι έχουμε ένα καλό κριτήριο στο πώς στελεχώνουμε την ομάδα. Το γεγονός ότι έχουμε τόσους τραυματισμούς και ατυχίες μας έχει επηρεάσει, αλλά ας δούμε όλη την ομάδα μαζί για να την αξιολογήσουμε πλήρως. Είμαστε κοντά στο να γίνει αυτό. Εν πάση περιπτώσει, επειδή είμαστε στην αγορά, είναι πιθανό να κάνουμε κάποια κίνηση, μόλις πιστέψουμε ότι αυτός που θα έρθει θα μας βοηθήσει πραγματικά".

Δείτε τον διάλογο Μπαρτζώκα - Καβαλιεράτου

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE THE SHOW MUST GO ON LIVE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ