EUROCHALLENGE

Δια χειρός Βεργίνη στον όμιλο

Δια χειρός Βεργίνη στον όμιλο
Βεργίνης

Προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του Eurocup, ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 71-65 της Μομπιτέλκο, στο Κλουζ

Όσο για το αν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Κλουζ, ήταν το τελευταίο του Ταμπ Μπάλντγουιν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία των ημερών. Αυτό σημαίνει πως μόνο έκπληξη δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί αν ο Αμερικανός τεχνικός βρεθεί στην άκρη του πάγκου και το Σάββατο στην Πάτρα στο παιχνίδι με την Ολυμπιάδα για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Όσο για τον δρόμο της πρόκρισης στον όμιλο του FIBA Eurocup; Αυτός μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν ήταν για τον ΠΑΟΚ, αφού η Μομπιτέλκο φρόντισε στο ξεκίνημα να καλύψει την διαφορά των πέντε πόντων (79-74) της ήττας της στο PAOK Sports Arena.

Συγκεκριμένα η Μομπιτέλκο προηγήθηκε με 21-15 στο τέλος της πρώτης περιόδου και με ένα σερί 6-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης, κατάφερε να ξεφύγει με 29-17 και τον Σάσα Βούκας σε εκείνο το χρονικό σημείο να αστοχεί σε δύο συνεχόμενες βολές. Κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με οδηγό των Δημήτρη Βεργίνη, που σημείωσε τους 9 από τους 19 του πόντους στην δεύτερη περίοδο και ο "Δικέφαλος" να πάει στα αποδυτήρια με το εις βάρος του 39-37.

Ο ΠΑΟΚ με την καλή του άμυνα ανάγκασε την Μομπιτέλκο να μείνει σε χαμηλά ποσοστά και να προηγηθεί με 54-52 με τις δύο ομάδες να βρεθούν για τελευταία φορά ισόπαλες στο 36΄ με το σκορ να είναι στο 63-63. Στο υπόλοιπο ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν για τη νίκη πρόκριση στον όμιλο του FIBA Eurocup με τους 21 πόντους και τα 12 ριμπάουντ του Ζόραν Κρστάνοβιτς να μην αποδεικνύονται αρκετά για την Μομπιτέλκο.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 39-37, 52-54, 65-71

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Μομπιτέλκο (Πέρισιτς): Μέντβεντι 6, Τσούιτς 4, Τσετρεάνου, Ιχεαντίντου 3(1), Σιλς 17(4/10τρ.), Κρστάνοβιτς 21(10/12διπ., 12ρ.), Βούκας 10, Λαπούστε 4, Πόπα.

ΠΑΟΚ (Μπάλντγουιν): Γκιλέσπι 9(1). Βεργίνης 19(3/3, 5/7, 2/4, 28΄), Ντιαρά 7, Χαριτόπουλος 3, Σφέικος, Χάμφρεϊ 13(3), Κούβελας, Τσιάκος 6(1), Σόντερς 12(1τρ., 9ρ.), Δεμερτζής 2.

Μπάλνγουιν: " Είμαι πολύ χαρούμενος"
Φανερά ικανοποιημένος από την νίκη πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του FIBA Eurocup παρουσιάστηκε στις δηλώσεις μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ταμπ Μπάλντγουιν.

" Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τρόπο που παίξαμε και είμαι περήφανος για τους παίκτες μου που έδειξαν ότι πήραν το μάθημά τους από το πρώτο μας παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη", τόνισε ο Αμερικανός τεχνικός του “Δικεφάλου”.

Από την πλευρά του ο Μίοντραγκ Πέρισιτς της Μομπιτέλκο Κλουζ επισήμανε πως: " Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι με μας να προσπαθήσαμε αλλά να μην μπορέσαμε να κερδίσουμε κι αυτό γιατί κάναμε αρκετά χαζά λάθη τα οποία μας κόστισαν".

Βεργίνης: " Ήξερα ότι θα κερδίζαμε"
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής από πλευράς ΠΑΟΚ, Δημήτρης Βεργίνης, δήλωσε: " Το κοινό ήταν πολύ όμορφο όπως και το παιχνίδι πραγματικά δυνατό. Παρόλα αυτά ήξερα ότι θα κερδίζαμε γιατί ξέρω την ομάδα μου ότι πολεμάει κάθε παιχνίδι. Σε κάποια σημεία του παιχνιδιού χάσαμε την συγκέντρωσή μας αλλά επανήλθαμε. Μπορεί στο ξεκίνημα η Μομπιτέλκο να έλεγξε τον ρυθμό αλλά στο τέλος το κάναμε εμείς και φύγαμε νικητές".

Όσο για τον γκαρντ της Μομπιτέλκο Κλουζ, Ουτσετσούκβου Ιχεαντίντου, επισήμανε πως: " Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Μπορεί να ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι αλλά δεν συνεχίσαμε ανάλογα και ο ΠΑΟΚ με την εμπειρία του έφθασε στη νίκη".
























TAGS EUROCHALLENGE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ