NBA

Δεν πάει ακόμη στο ΝΒΑ ο Φίλιπ Πετρούσεβ

Ο Φίλιπ Πετρούσεβ σε αγώνα του NCAA με τη φανέλα του Γκοζάνγκα
Ο Φίλιπ Πετρούσεβ σε αγώνα του NCAA με τη φανέλα του Γκοζάνγκα PHOTO CREDITS: Ⓒ 2020 YOUNG KWAK / ASSOCIATED PRESS

Ο Φίλιπ Πετρούσεβ είδε τους Φιλαδέλεια Σίξερς να τον επιλέγουν στο Νο50 του NBA Draft, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα παίξει άμεσα γι αυτούς.

Η αλήθεια είναι ότι ο Φίλιπ Πετρούσεβ υποχρεώθηκε να περιμένει προκειμένου να ακούσει το όνομά του στη διάρκεια του NBA Draft 2021 πολύ περισσότερο απ ότι πίστευαν όλοι. Εν τέλει, οι Φιλαδέλφεια Σίξερς ήταν αυτοί που τον καπάρωσαν στο Νο50 της διαδικασίας, οι οποίοι πάντως δεν αναμένεται να τον καλέσουν άμεσα στο δυναμικό τους για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Όπως υποστήριξε ο Ντάριλ Μόρεϊ μετά την ολοκλήρωση του NBA Draft, ο 21χρονος σέντερ θα παίξει για -τουλάχιστον- ακόμη μία σεζόν στην Ευρώπη προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής, να ωριμάσει ακόμη περισσότερο και να ετοιμαστεί για τη μεγάλη πρόκληση σε βάθος χρόνου.

Πότε θα γίνει η οριστική μετακόμιση στο ΝΒΑ; Ουδείς μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια στη συγκεκριμένη ερώτηση, δεδομένα όμως πρόκειται για έναν παίκτη που έχει το ταλέντο για να βρεθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, αργά ή γρήγορα.

Την περσινή σεζόν, την πρώτη επαγγελματική της καριέρας του, ο ύψους 2μ11 σέντερ είχε 23.6 πόντους (με 41.9% στα τρίποντα), 7.6 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.8 μπλοκ ανά 31.9 λεπτά συμμετοχής στην ABA Liga.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ