EUROLEAGUE

"Δεν με άντεξαν"

"Δεν με άντεξαν"

Η Μπαρτσελόνα είναι η μόνη αήττητη στο ΤΟΡ16 και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας... έπαιξε ένα ρόλο σε αυτό. Ο Βραζιλιάνος μιλά στο Euroleague Greece για την κοινή συνισταμένη των "αιωνίων" και το λόγο που οι "μπλαουγκράνα" είναι καλύτεροι.

Στα 14 ματς που είχαν προηγηθεί αυτού της Παρασκευής (31/1), είχε 11/32 τρίποντα. Όταν λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έψαχνε κάποιον στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα, για να ρισκάρει τα σουτ του (όπως θα φρόντιζε τους υπολοίπους -με πρώτο και κύριο τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο), είδε ένα... τόξο από νέον να αναβοσβήνει πάνω από το κεφάλι του Μαρσελίνιο Χουέρτας. Και τι έγινε; Δεκατρείς πόντοι έγιναν έως το ημίχρονο, πριν αλλάξουν προσανατολισμό οι "πράσινοι", στο δεύτερο μισό. Ήταν όμως, αργά.

" Ο Παναθηναϊκός άλλαξε τη στρατηγική του στην άμυνα, με ψηλούς να πέφτουν πάνω μου και στους άλλους γκαρντ μας και με αλλαγές στα σκριν. Μας δυσκόλεψαν πολύ τα σουτ, μας ανάγκασαν να προσπαθήσουμε πολύ για να πάρουμε αποφάσεις, αλλά είχαμε την άμυνα να μας "κρατά"", ομολόγησε στο Euroleague Greece ο ήρωας... εξ ουρανού της "Μπάρτσα", αναφερόμενος φυσικά στο δεύτερο εικοσάλεπτο.

Όταν του ζητήσαμε να γυρίσει λίγο πιο πίσω, στο πρώτο ημίχρονο, μας εξήγησε ότι "α ρχικά οι αντίπαλοι μας δοκίμαζαν να δουν ποιον μπορούν να αφήσουν ελεύθερο. Όταν διαπίστωσαν πως δεν μπορούν να αντέξουν να αφήνουν εμένα, γιατί είχα καλά ποσοστά στα σουτ μου, όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να ρισκάρουν πια με εμένα, άλλαξαν τα πλάνα τους". Ξανά μανά, ήταν αργά.

Διαμαντίδης, Σπανούλης... μία η άλλη

Οι "μπλαουγκράνα" ε ίχαν βρει ήδη ρυθμό, είχαν ήδη νιώσει άνετα, είχαν ήδη αποκτήσει αυτοπεποίθηση. "Ξέραμε πως το παιχνίδι του Παναθηναϊκού βασίζεται ιδιαίτερα στα πικ εντ ρολ σε μέση απόσταση, με τον Διαμαντίδη. Προσπαθήσαμε λοιπόν, να αφαιρέσουμε αυτό το στοιχείο από το παιχνίδι των αντιπάλων μας, όπως είχαμε κάνει και με τον Σπανούλη, στο ματς με τον Ολυμπιακό. Και στις δυο περιπτώσεις, η αποστολή μας ήταν δύσκολη, αλλά προετοιμαστήκαμε μια ολόκληρη εβδομάδα για αυτές τις καταστάσεις, διότι ξέρουμε πώς παίζουν. Το σημαντικότερο βέβαια, για εμάς ήταν να δείξουμε συνέπεια στην άμυνα. Μέσω της καλής ομαδικής άμυνας ήταν που αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Όταν βλέπεις πόσο καλή δουλειά γίνεται από όλους μας, όσα μπορεί και προσφέρει ο καθένας μας, δεν γίνεται να μην αισθανθείς άνετα".

Ποιος ήταν πιο δύσκολος αντίπαλος; Ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός; " Και οι δυο είναι ικανοί να κάνουν τόσα πράγματα που είναι δύσκολο να διαλέξω".

Μια καλή αρχή (τίποτα παραπάνω)

Η άμυνα ήταν αυτή που "κράτησε" την Μπαρτσελόνα στην κανονική περίοδο της Euroleague και το κατ' αρχάς στοιχείο του ότι αυτή τη στιγμή είναι η μόνη αήττητη ομάδα, στο ΤΟΡ16. " Περάσαμε δύσκολα στη regular season, ως μέλη ενός πολύ δύσκολου ομίλου στον οποίον υπήρχαν οι ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε. Χάσαμε και από τους δύο, σε διαδοχικά ματς. Από την άλλη, αν το καλοσκεφτείς, μπορεί να θες να κερδίζεις σε όλους τους αγώνες, αλλά αυτό δεν γίνεται. Είναι φυσιολογικό να χάνεις και κάποια, γιατί όλες οι ομάδες προετοιμάζονται, όλες έχουν ποιότητα.

Ο λόγος που ξεκινήσαμε καλά το ΤΟΡ16 είναι γιατί παίξαμε καλά σε όλα τα ματς και έτσι πανηγυρίσαμε νίκες σε δύσκολα γήπεδα, όπως είναι αυτό της Φενέρμπαχτσε, το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ. Όλα όσα έχουμε επιτύχει όμως, μέχρι τώρα είναι μόνο μια καλή αρχή, γιατί ο δρόμος αφορά 14 αγωνιστικές. Πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε βέβαια, μια καλή απόσταση από τον επόμενο του ομίλου (της τάξεως των δυο νικών), αλλά ακόμα δεν κερδίσαμε κάτι. Υπάρχουν πολλά ματς στο πρόγραμμα".

Ποιοι θα φτάσουν στο Μιλάνο

Έχουν προηγηθεί όμως, και πολλά. Ποιοι θα φτάσουν στο Μιλάνο κατά την ταπεινή του άποψη; "Είναι τόσες οι ομάδες που μπορούν να φτάσουν εκεί, που πραγματικά δεν είμαι σε θέση να πω τέσσερις. Αφήστε που πάντα υπάρχει και μια έκπληξη. Η σύγχρονη Euroleague ουδεμία σχέση έχει με εκείνη των παλαιών εποχών, οπότε τέσσερις ομάδες ξεχώριζαν από την αρχή έως το τέλος. Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός, ενώ το επίπεδο είναι το ίδιο. Είναι δύσκολο ακόμα και να πω 7-8 ομάδες. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές και όλα μπορούν να συμβούν".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ