EUROLEAGUE

"Δεν "έφαγα" τον Πεδουλάκη"

"Δεν "έφαγα" τον Πεδουλάκη"

Ο Εβγκένι Πασούτιν μίλησε για τον κατ' αρχάς στόχο που είχε όταν ανέλαβε την Ούνικς Καζάν και προέβη σε μια διευκρίνιση, επί του πώς διαδέχθηκε τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Με συνέντευξη του σε ρωσική ιστοσελίδα, επιχειρηματικού περιεχομένου, ο Εβγκένι Πασούτιν εξήγησε πώς η Ούνικς Καζάν άλλαξε... ρότα και από τις διαδοχικές ήττες, μετρά τον τελευταίο καιρό μόνο νίκες. Διευκρινίζει τι ήταν αυτό που λειτούργησε ευεργετικά στους παίκτες και τι έγινε με εκείνον και τον Αργύρη Πεδουλάκη.

" H Oύνικς είναι πολύ δυνατή ομάδα, κάτι που φαίνεται πια" είπε κατ αρχάς, πριν προσθέσει ότι "θ έλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Εβγκένι Μπογκατσέφ που επέλεξε πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι ανήκουν στο υψηλότερο επίπεδο. Όλοι είναι δυνατοί σε ατομικό επίπεδο και όλοι μπορούν να κρίνουν ένα ματς. Ο στόχος μου είναι να δημιουργήσω για αυτούς ένα περιβάλλον, στο οποίο θα μπορούν να διαπιστώσουν τι μπορούν να κάνουν με το ταλέντο τους".

Το πρώτο πράγμα που έκανε, όταν επέστρεψε στο Ταταρστάν ήταν " να προσπαθήσω να δημιουργήσω ομάδα. Να προσπαθήσω να δημιουργήσω την αίσθηση του συνόλου μεταξύ όλων όσοι πατούν παρκέ ή είναι στον πάγκο. Να ξέρουν πως ο ένας καλύπτει τον άλλον. Να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει αρνητική κριτική για κάποιον. Μόνο χρήσιμα συμπεράσματα. Δεν υπάρχουν "συμμορίες" ή "αδελφότητα". Μόνο ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς".

Μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση " αρχίσαμε να παίζουμε πιο επιθετικά, πιο σκληρά, να καταθέτουμε τον ανδρισμό μας, μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών, ώστε όλοι οι αντίπαλοι να ξέρουν πως εναντίον μας δεν θα περάσουν εύκολες ώρες.

Παλεύουμε για κάθε εκατοστό στο γήπεδο, για κάθε μπάλα που είναι προς διεκδίκηση και εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον. Ο Σοκολόφ έχασε δυο δόντια και έσκισε το χείλος του, προσπαθώντας να προστατεύσει το καλάθι μας, εναντίον της Εφές. Μοιραία, ήλθε και η αυτοπεποίθηση, η πίστη στις ικανότητες τους".

Τον ρώτησαν πόσο ήθελε να επιστρέψει στο Καζάν: " Έγινε ξεκάθαρο μόλις με κάλεσε ο Μπογκατσέφ. Χωρίς σκέψη του είπα "έρχομαι". Πάντα δούλευα καλά στο Καζάν και έχω μεγάλο σεβασμό για τον πρόεδρο, γιατί πάντα έφερνε θετική ενέργεια, πάντα στήριζε ό,τι κάναμε. Μαζί φτάσαμε στον τελικό της VTB United League, μαζί κατακτήσαμε το Eurocup. Έχουμε μεγάλη προϊστορία. Μπορώ λοιπόν, να πω ότι το Καζάν έγινε το σπίτι μου. Αυτό που θέλω να διευκρινίσω είναι ότι δεν έκανα κάτι το απρεπές. Ο Μπογκατσέφ με ρώτησε αν θέλω να δουλέψω στην Ούνικς, εξηγώντας μου πως ο προκάτοχος μου θα έφευγε αν έχανε από τη Σαμάρα. Ότι ήταν η τελευταία ευκαιρία για τον Πεδουλάκη, κάτι που του το είχε ξεκαθαρίσει. Δεν τον "έφαγα" δηλαδή, εγώ".

TAGS EUROLEAGUE OΥΝΙΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ