ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Δεν αλλάζει στάση η Ζάλγκιρις: "Δεν παίζουμε με ρωσικές ομάδες κι ας χάνουμε στα χαρτιά"

Δεν αλλάζει στάση η Ζάλγκιρις: "Δεν παίζουμε με ρωσικές ομάδες κι ας χάνουμε στα χαρτιά"
PHOTO CREDITS: ZALGIRIS TV

Η Ζάλγκιρις δεν αλλάζει στάση στο θέμα των αγώνων με τις ρωσικές ομάδες, εμμένοντας στην αρχική τοποθέτηση να μην κατέβει στα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Η EuroLeague Basketball αποφάσισε να μεταφέρει όλους τους εντός έδρας αγώνες των ρωσικών ομάδων σε ουδέτερο έδαφος, μια απόφαση που όμως δεν αλλάζει κάτι για τη Ζάλγκιρις, όπως έγινε επίσημα γνωστό.

Ο GM του συλλόγου, Παούλιους Μοτιεγιούνας, τόνισε μέσω γραπτής δήλωσης πως η Ζάλγκιρις μένει σταθερή σε αυτό που είπε από την πρώτη στιγμή: δεν πρόκειται να παίξει απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

"Όπως είπαμε χθες, οι αξίες μας δεν αλλάζουν, δεν θέλουμε να παίξουμε με συλλόγους από μια χώρα που βρίσκεται σε στρατιωτική επιθετικότητα. Προτείναμε μια τέτοια θέση στην EuroLeague και τους συλλόγους της, παρόλ' αυτά η διοργάνωση και οι άλλοι σύλλογοι τείνουν να τελειώσουν ομαλά τη σεζόν" ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

"Δεν θέλουμε να παίξουμε τα συγκεκριμένα παιχνίδια και συμφωνούμε να λάβουμε τις ελάχιστες ποινές, ήττες με 20-0 άνευ αγώνα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία γι αυτό το θέμα με τη διοργάνωση και τους συλλόγους, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι η διοργάνωση θα μας επιβάλλει πρόστιμα (σ.σ.: οι κανονισμοί δίνουν το δικαίωμα για πρόστιμα από 100.000€ έως 200.000€). Οι αξίες είναι σημαντικές για εμάς, αλλά δεν θέλουμε να στερήσουμε την ομάδα, τους φιλάθλους και τη Λιθουανία από την EuroLeague".

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, αυτό το γεγονός μπορεί να φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση την EuroLeague Basketball, η οποία προσπαθεί να ισορροπήσει τεντωμένο σκοινί. Θυμίζουμε πως η Ζάλγκιρις έχει προγραμματισμένους αγώνες απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας (στις 25 Φεβρουαρίου) και Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (στις 8 Απριλίου) για τη regular season.

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ EUROLEAGUE ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ