ΣΙΕΝΑ

Δέκα παίκτες της Σιένα στις δαγκάνες της εφορίας

Δέκα παίκτες της Σιένα στις δαγκάνες της εφορίας

Οι ελεγκτές της ιταλικής εφορίας, κατηγορούν δέκα παίκτες της Σιένα (από το 2006 έως το 2013 -επί προεδρίας Μινούτσι) για φοροδιαφυγή ύψους 20 εκάτ. ευρώ.

Δέκα παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της Σιένα από το 2006 έως το 2013 (επί προεδρίας δηλαδή, του Φερντινάντο Μινούτσι, νυν προέδρου της ιταλικής λίγκας)... έπεσαν στα δίχτυα της ιταλικής εφορίας, για φοροδιαφυγή. Η πρόταση των καθ' ύλην αρμοδίων είναι να πληρώσουν το μάξιμουμ της ποινής (από 1.000.000 ευρώ). Στα αποδεικτικά στοιχεία είναι οι λογαριασμοί τους σε ελβετική τράπεζα.

Η "Guardia di Finanza" (ελεγκτική επιτροπή των οικονομικών) άρχισε να ασχολείται με τη Σιένα προ διετίας, πριν η κρίση πλήξει την πόλη της Τοσκάνης. Όταν η Mens Sana ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η χώρα, σε επίπεδο μπάσκετ. Αρχικά επικέντρωσαν την έρευνα στους Αμερικανούς που "έκλεινε" η ομάδα, για να διαπιστωθεί στην πορεία -και έπειτα από έλεγχο των βιβλίων- πως γίνονταν ατασθαλίες.

Στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 οι διοικούντες ενημερώθηκαν ότι γίνεται έρευνα που τους αφορά, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν αιφνίδιες έφοδοι στα σπίτια των μετόχων, σε Ρώμη, Μιλάνο και Ρίμινι -όπου υπήρχαν και δυο εταιρίες, οι οποίες είχαν αναλάβει το ίματζ των παικτών. Τότε επιβεβαιώθηκε πως υπήρχε φοροδιαφυγή, μέσω χρημάτων που δεν δηλώνονταν, αλλά έμπαιναν κατευθείαν σε λογαριασμούς, στην Ελβετία.

Το συνολικό ποσό που ακολούθησε αυτή τη διαδρομή, έφτασε τα 20 εκάτ. ευρώ και αφορούσε 10 αθλητές. Τα ονόματα τους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

TAGS ΣΙΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ