ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χεζόνια: "Θέλω να προστατεύσω τον Παναθηναϊκό, αλλά το καλοκαίρι ήταν σε πανικό"

Ο Μάριο Χεζόνια με την φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Μάριο Χεζόνια με την φανέλα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Τη δική του οπτική για ό,τι συνέβη στην κουβέντα με τον Παναθηναϊκό για την ανανέωση του συμβολαίου του έδωσε ο Μάριο Χεζόνια, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν αρνήθηκε ποτέ την πρόταση που του έγινε.

Η συμμετοχή του Μάριο Χεζόνια σε podcast Λιθουανού δημοσιογράφου επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα της καλοκαιρινής διαπραγμάτευσής του με τον Παναθηναϊκό. Ο 26χρονος Κροάτης φόργουορντ, που κατέληξε στη ρωσική Ούνιξ, υποστήριξε ότι η αποχώρησή του από τους πρωταθλητές Ελλάδας δεν αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, αντιθέτω δεν ένιωσε ότι αποτελούσε προτεραιότητα του νέου τιμ.

Αρχικά ο Χεζόνια επισήμανε πως "ο Παναθηναϊκός ήταν ό,τι καλύτερο μου συνέβη", αλλά ταυτόχρονα "μια εμπειρία περίεργη", καθώς "έγιναν πράγματα το καλοκαίρι". Εξήγησε μάλιστα ότι επειδή δεν διαθέτει ατζέντη να τον εκπροσωπεί, "είπα στον οικονομικό μου σύμβουλο πως ήρθα στον Παναθηναϊκό για να μείνω και πως ήμουν σίγουρος για την επιλογή μου". Ωστόσο όπως σημείωσε στη συνέχεια "χάθηκε όλο το θέμα στις διαπραγματεύσεις", γιατί "δεν μπορούν παίξουν παιχνίδια μαζί μου, μανατζερικά και τέτοια".

Χαρακτηριστικά σημείωσε πως "ο Παναθηναϊκός κινήθηκε διαφορετικά. Απέκτησε καινούργιους παίκτες και προπονητή. Με ρώτησε κανένας τι γνώμη έχω για όλα αυτά; Ρώτησαν τον αρχηγό μας; Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία, να ρωτήσω τον Παπαπέτρου αν έχει εκφέρει άποψη πάνω σε αυτά τα θέματα. Δεν είναι ο ρόλος μου αυτός. Εγώ είμαι παίκτης, αλλά οι αρχηγοί της ομάδας πρέπει να ενημερώνονται από την ομάδα. Δεν έχω τίποτε με το γεγονός πως δόθηκε προτεραιότητα στον Ντίνο και στον Ιωάννη. Είναι ελληνική ομάδα. Δεν ήθελα ποτέ να βγω από πάνω τους. Μάλιστα, προέτρεψα αμφότερους να μείνουν στο σύλλογο, ενώ πρότεινα και τον Κέντρικ Πέρι".

Δεν έκρυψε όμως τη δυσαρέσκειά του για το το γεγονός ότι "ο Παναθηναϊκός ήρθε σε επαφή μαζί μου τον Ιούλιο", χωρίς καν να έχει μιλήσει με τον Δημήτρη Πρίφτη. "Όλο τον Ιούλιο ένιωθα σκ@τ@. Τηλεφωνούσα στον πατέρα μου, στη μητέρα μου, στη γιαγιά μου. Δεν τον συνηθίζω αυτό. Δεν θέλω να πάω ενάντια στον Παναθηναϊκό. Θέλω να τους προστατέψω στο μάξιμουμ. Αλλά όλο το καλοκαίρι βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού! Γιατί ένιωθαν ότι έπρεπε να φτιάξουν μία καλή ομάδα", συνέχισε ο Κροάτης.

Καταλήγοντας ότι "Εγώ ποτέ δεν είπα όχι στον Παναθηναϊκό. Ζήτησα από τον οικονομικό μου σύμβουλο να το διαχειριστεί. Δεν είχα την καρδιά να πω όχι σε αυτή την ομάδα. Δεν μπορούσα να πω όχι στον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου και για αυτό άφησε τον σύμβουλο μου να κάνει ότι έπρεπε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ ΕΥΡΩΠΗ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ