ΠΑΟΚ

Χατζόπουλος: "Με υψηλότερο μπάτζετ από πέρσι, περιμένουμε για Γκρίφιν, εξετάζουμε τις εναλλακτικές μας"

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος, στην συνέντευξη Τύπου της ομάδας, έκανε έναν απολογισμό της περασμένης αγωνιστικής σεζόν αλλά αναφέρθηκε και στα πλάνα του ΠΑΟΚ για την επόμενη χρονιά.

Τον απολογισμό της περασμένης αγωνιστικής σεζόν αλλά και τα πλάνα του ΠΑΟΚ για την επόμενη χρονιά έκανε ο πρόεδρος της "ασπόμαυρης" ΚΑΕ, Θανάσης Χατζόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Χατζόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μπάτζετ του ΠΑΟΚ για την νέα αγωνιστική σεζόν, τα εισιτήρια διαρκείας των οποίων η διάθεση θα ξεκινήσει από τις 14/7, την παραμονή του Μάλκολμ Γκρίφιν στην ομάδα αλλά και το στόχο που έχει βάλει να ξεχρεώσει η ομάδα.

"Tο αγωνιστικό μπάτζετ είναι αυξημένο από πέρσι, λόγω της συμμετοχής της ομάδας σε τρεις διοργανώσεις φέτος. Δε μπορούσαμε να πάμε με το περσινό, για να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα παίζει μέσα στην εβδομάδα ένα παιχνίδι για την Ευρώπη και μετά ένα παιχνίδι στην Ελλάδα. Ανεβάσαμε το ποσό για να μπορέσει να δημιουργηθεί μια εξίσου ικανή ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις. Τον περσινό κορμό που προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κρατήσουμε, οι παίκτες λόγω της καλής χρονιάς, είχαν αυξημένες απαιτήσεις. Η εφορία μόνο, είναι γύρω στα 40.000 το μήνα, δηλαδή ένα μπάτζετ από μόνη της, αφού σε μία χρονιά, θα πρέπει να δώσουμε περίπου 500.000 μόνο για τις δόσεις. Αν βρούμε περαιτέρω έσοδα, είναι προτιμότερο να πάμε να σβήνουμε τις ρυθμίσεις παρά να ανεβάσουμε το μπάτζετ. Κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, θα προχωράμε μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για το μπάτζετ της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Αναφορικά για την παραμονή του Μάλκολμ Γκρίφιν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Χατζοπουλος είπε: "Μιλάμε με όλους, έχουν γίνει προτάσεις. Σε αυτήν την περίπτωση του Γκρίφιν, περιμένουμε, κοιτάμε κι άλλες εναλλακτικές. Η ομάδα είναι πάνω από όλους πάντα. Έχουμε συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα, αυτά μπορούμε να δώσουμε και μόνο εκεί. Αν δεν τα βρούμε με τον Γκρίφιν, θα βρούμε κάποιον άλλο.. Δεν πρέπει να κολλάμε σε ονόματα. Είναι καλό να υπάρχει ένας κορμός, να ξεκινήσει η ομάδα και ο κόουτς να έχει παίκτες που ξέρει και τον ξέρουν, αλλά δεν θα "ξηλωθούμε" για να ξεφύγουμε από τα οικονομικά μας δεδομένα. Έχουμε να πληρώνουμε χρέη, δε μπορούμε να ξεφύγουμε".

Τέλος για τους στόχους του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν, ο κ. Χατζόπουλος ανέφερε πως είναι ακόμα νωρίς: "Νομίζω ότι είναι ακόμη νωρίς. Πρέπει να δούμε πως θα κινηθούν και οι άλλες ομάδες. Υπάρχει κι ένα έξτρα έσοδο πλέον για τις ομάδες, από την φορολογία του στοιχήματα, όπου ομάδες που δεν έχουν χρέη, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στο αγωνιστικό τους μπάτζετ. Εμείς δεν έχουμε αυτήν τη δυνατότητα. Η αγορά ακόμα δεν έχει κλείσει τίποτα, οι ομάδες ακόμη κάνουν προτάσεις και συζητήσεις. Θα δούμε πως θα είναι όλοι και μετά θα βάλουμε τον τελικό στόχο. Η πεντάδα όμως, που κατακτήσαμε πέρσι, θα είναι σίγουρα ένας στόχος για εμάς.

Το έχω πει κι από πέρσι, θα είμαι εδώ μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα. Όταν θα ξεχρεώσει, θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι να την πάρουν και να την ανεβάσουν επίπεδο. Τουλάχιστον με οικονομικά δεδομένα καλύτερα. Δεν είμαι μεγιστάνας, δεν είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να δημιουργήσει τεράστια μπάτζετ και μεγάλες προσδοκίες, αλλά είμαι ειλικρινής και μπήκα σε μια εποχή που κανένας δεν τόλμησε. Δεν υπάρχει θέμα ιδιοκτησιακό για μένα. Αν βρεθεί κάποιος άλλος, φερέγγυος, θα πάρει την ομάδα".

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ