ΠΑΟΚ

Χατζόπουλος: "Αν η ΑΕΚ ζητάει 700.000 ευρώ τηλεοπτικό συμβόλαιο, ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει 1 εκατ. ευρώ - με Λυκογιάννη την νέα σεζόν"

Χατζόπουλος: "Αν η ΑΕΚ ζητάει 700.000 ευρώ τηλεοπτικό συμβόλαιο, ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει 1 εκατ. ευρώ - με Λυκογιάννη την νέα σεζόν"
EUROKINISSI

Ο Θανάσης Χατζόπουλος παρέθεσε την απολογηστική συνέντευξη Τύπου της σεζόν και ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα πορευτεί με τον Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο, ότι αν η ΑΕΚ ζητήσει 700.000 ευρώ τηλεοπτικό συμβόλαιο ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει 1 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι τον "Δικέφαλο" προσέγγισαν και το EuroCup και το BCL.

Ο Θανάσης Χατζόπουλος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν και είπε πράγματα που θα συζητηθούν.

Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα θέματα της ομάδας, ξεκαθάρισε ότι ο Άρης Λυκογιάννης θα κάθεται στον πάγκο του "Δικέφαλου" και την νέα σεζόν και σχολίασε και την πληροφορία ότι η ΑΕΚ ζητάει 700.000 ευρώ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της νέας σεζόν, λέγοντας πως αν ισχύει αυτό τότε ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει 1 εκατ. ευρών.

Αναλυτικά ο Θανάσης Χατζόπουλος δήλωσε:

Για τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς: "Για τα εντός έδρας παιχνίδια μας τα έξοδά μας ήταν 116.000 ευρώ, τα έσοδά μας ήταν 64.000 ευρώ , άρα μπήκαμε μέσα 52.000 ευρώ. Αντίστοιχα στην Ευρώπη τα έξοδά μας ήταν στα 68.000 ευρώ, και τα έσοδα πλην του στοιχήματος που έπρεπε να πάρουμε, ήταν 51.000 ευρώ. Χάσαμε 17.000 ευρώ. Αν τα παίρναμε θα ήμασταν σε καλό δρόμο.

Είχαμε χρέη 2.155.000 ευρώ και καταφέραμε και μειώσαμε το ποσό και χρωστάμε πλέον στην εφορία 1.100.000 ευρώ, ενώ στο ΙΚΑ κατεβήκαμε από τις 330.000 στις 266.000 ευρώ. Ένα από τα βουνά μας είναι το 1.400.000 + 200.000 ευρώ που υπάρχει από παλιούς ελέγχους".

Για το πότε υπολογίζει να σβηστούν τα χρέη: "Εξαρτάται από τα έσοδα της ομάδας. Μακάρι να υπήρχαν τα χρήματα που θα μας έδιναν τη δυνατότητα εξόφλησης των παλιών χρεών… αύριο. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα τουλάχιστον από μέρος μου. Γι’ αυτό ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου ή επιχειρηματιών για να τελειώσει αυτή η γάγγραινα από αυτή την ομάδα.

Σε ότι αφορά τα χρέη, 4.7 εκατομμύρια ευρώ είναι τα εναπομείναντα χρέη. Μέσα σ’ αυτά βέβαια υπολογίζεται το δάνειο της οικογένειας Σαββίδη αλλά και τα χρήματα που έχω βάλει η ομάδα γιατί ο νόμιμος τρόπος είναι μέσω δανεισμού. Πήγαμε πίσω από το ότι δεν εισπράξαμε τα χρήματα του στοιχήματος τα οποία όλες οι ομάδες είχαν προϋπολογίσει, ασχέτως του ότι δεν το λένε".

Για το θέμα του προπονητή: "Βιώσαμε δύσκολες καταστάσεις. Δεν λέω ότι ο Λυκογιάννης είναι ο πιο εύκολος άνθρωπος. Δεν του αρέσει να χάνει. Όταν λέει κάτι σ’ έναν παίκτη, θέλει να γίνεται. Μπορεί να μην μπορεί ο παίκτης ή να μη θέλει.

Επειδή όμως ρωτάτε για τον Λυκογιάννη, θα είναι και του χρόνου ο προπονητής μας. Να τελειώνει αυτό το ζήτημα. Εσείς επιμένετε γι αυτό το θέμα, εγώ επιμένω για το οικονομικό και να δούμε ποιος θα σπάσει το ντουβάρι".

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της νέας σεζόν: "Περιμένουμε τις συζητήσεις με τον ΕΣΑΚΕ και με την ΕΡΤ και όσο ξέρω έχει γίνει κρούση και σε συνδρομητικό κανάλι. Κάποιες ομάδες από την Αθήνα έχουν τρελές απαιτήσεις. Λένε ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ζητούν από ένα εκατομμύριο. Υπάρχουν όμως ομάδες που ζητούν τρομακτικά λεφτά. Αν η ΑΕΚ ζητήσει 700 χιλιάρικα, εγώ θα ζητήσω ένα εκατομμύριο. Και αν δεν το πάρω ο ΠΑΟΚ δε θα παίζει στην τηλεόραση. Είχαμε πει όλες οι ομάδες να πάμε κάτω από μια τηλεοπτική στέγη. Αλλά να βγαίνουν ομάδες με τα τόσα προβλήματά τους και να ζητούν τρελά ποσά, δε θα το ανεχτώ. Εκεί μπορεί να κάνουμε συζητήσεις και με δικά μας μέσα".

Για πιθανή συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις την νέα σεζόν: "Μας προσέγγισαν EuroCup και Basketball Champions League. Η απόφαση θα παρθεί στο άμεσο μέλλον. Πρώτο μέλημα της ομάδας είναι να τα βγάλει πέρα οικονομικά και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να αγωνιστεί και τη νέα χρονιά στο Βasketball Champions League".

Για την απογοήτευση μερίδας οπαδών επειδή η ομάδα έμεινε εκτός playoffs: "Κι εγώ εκνευρίζομαι αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ οπαδικά. Εδώ είμαστε σε πόλεμο δεν είναι μόνο να γράφεις στα πληκτρολόγια.

Καταλαβαίνω τον νεαρό, βράζει το αίμα του, αλλά εγώ πρέπει να σκέφτομαι και να λειτουργώ βάσει και των όσων είχα πει πριν από δύο χρόνια και σκεπτόμενος την επιβίωση της εταιρίας. Είναι εύκολο να κάνω ομαδάρα και μετά να χρωστά της Μιχαλούς. Μετά τι θα γίνει; Και σε τελική ανάλυση, δεν χάσαμε όλα τα ματς μόνο για αγωνιστικούς λόγους. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω γιατί μετά θα την πληρώσω στο γήπεδο"

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ