ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Χάποελ Χολόν - Περιστέρι 82-87: Νίκη με υψηλές πτήσεις για τρία δεκάλεπτα

Χάποελ Χολόν - Περιστέρι 82-87: Νίκη με υψηλές πτήσεις για τρία δεκάλεπτα
INTIME

Το Περιστέρι έπαιξε όμορφο μπάσκετ έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και πανηγύρισε δίκαιη νίκη με 87-82 επί της Χάποελ Χολόν, για να πάρει την τρίτη θέση στο τουρνουά "Νεόφυτος Χανδριώτης" στην Κύπρο.

Δείγμα θετικότατο! Το Περιστέρι ήταν εξαιρετικό στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης με την Χάποελ Χολόν στο πλαίσιο του τουρνουά "Νεόφυτος Χανδριώτης" στην Κύπρο και το φινάλε το βρήκε να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη - έστω και φιλική- με σκορ 87-82 απέναντι στους πρωταθλητές Ισραήλ.

Πολυφωνία στην επίθεση, ισορροπία, και καλές επιλογές στην επίθεση τα κλειδιά της νίκης για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, που είχαν σε εξαιρετική βραδιά τους Κασελάκη (21 πόντους) και Φρανσίσκο (20 πόντους).

Το ματς

Το Περιστέρι έδειξε τα δόντια του στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα όπου έχασε στον πόντο και φρόντισε απέναντι στην Χάποελ Χολόν να επιβεβαιώσει πως μόνο τυχαία δεν ήταν η εμφάνισή του στο πρώτο του ματς στο "Νεόφυτος Χανδριώτης". Με τους Πουλιανίτη και Κασελάκη να πετυχαίνουν τρία τρίποντα στα πρώτα λεπτά, πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ, ενώ έκλεισε το δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (16-26) έχοντας πολύ καλή εικόνα και στις δύο άκρες του παρκέ.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ανέβασε τη διαφορά στους 13 πόντους (16-29), με τους Ισραηλινούς να σφίγγουν στη συνέχεια την άμυνά τους και να καταφέρνουν να μειώσουν τη διαφορά αλλά την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να μη χάνει ποτέ τον έλεγχο. Με σωστές και ψύχραιμες επιλογές στην επίθεση και τους Φρανσίσκο, Πουλιανίτη και Κασελάκη να τραβούν το κουπί, έκλεισε το πρώτο μέρος με +6 (40-46) έχοντας να επιδείξει σε αυτό το διάστημα 9 ασίστ και μόλις 1 λάθος.

Ίδια και ακόμα καλύτερη εικόνα είχε η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Περιστεριώτες να έχουν εξαιρετικές συνεργασίες, να κυκλοφορούν ωραία τη μπάλα και να "βομβαρδίζουν" από την περιφέρεια. Ο Κασελάκης είχε πάρει φωτιά έξω από τη γραμμή των τριών πόντων φτάνοντας στους 20 πόντους ενώ ο Μωραΐτης ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στο +17 στο 27', με το φινάλε να βρίσκει την ελληνική ομάδα στο +11 με τριπλάσιο αριθμό ασίστ σε σύγκριση με λάθη (15-5).

Η αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου βρήκε τους Ισραηλινούς να εφαρμόζουν άμυνες ζώνης και να δυσκολεύουν το Περιστέρι για να κατεβάσουν τη διαφορά ακόμα και στον έναν πόντο λίγο πριν το φινάλε, όμως η ελληνική ομάδα άντεξε. Με τον Ντένμον να σημειώνει σημαντικό τρίποντο και την άμυνα να σφίγγει στην τελευταία φάση κράτησε το +4 και πανηγύρισε μία νίκη που άξιζε 100% με βάση τη συνολική εικόνα της στο παιχνίδι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-26, 40-46, 63-74, 82-87.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σπανούλης): Μπιλάν 11 (7 ριμπάουντ), Ραντάνοβ 4, Πουλιανίτης 9 (3/6 τρίποντα), Ντένμον 6 (2/6 τρίποντα), Κασελάκης 21 (4/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ), Τζούστον 2, Φρανσίσκο 20 (2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/4 βολές), Φύτρος, Μωραΐτης 10 (1/5 τρίποντα), Γκιουζέλης 2, Ζούγρης, Σταυρακόπουλος 2.

Τα ομαδικά στατιστικά του Περιστερίου: 16/30 δίποντα, 14/36 τρίποντα, 13/16 βολές, 34 ριμπάουντ (22 αμυντικά + 12 επιθετικά), 18 ασίστ, 10 λάθη, 5 κλεψίματα, 2 μπλοκ.

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ