ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Χαμός στην Αδριατική Λίγκα, ο Ερυθρός Αστέρας ζήτησε εξαίρεση διαιτητών, απειλώντας ότι δεν θα κατέβει αν οριστούν σε αγώνες του

Χαμός στην Αδριατική Λίγκα, ο Ερυθρός Αστέρας ζήτησε εξαίρεση διαιτητών, απειλώντας ότι δεν θα κατέβει αν οριστούν σε αγώνες του
FK CRVENA ZVEZDA

Με ανακοίνωσή του ο Ερυθρός Αστέρας επιτέθηκε στους διαιτητές του αγώνα της Μπούντουτσνοστ με την Παρτίζαν (νίκη της σερβικής ομάδας με 83-82) που κλείδωσε την 1η θέση στην Αδριατική λίγκα για την ομάδα του Ομπράντοβιτς, γνωστοποιώντας ότι αν οριστούν σε δικούς του αγώνες δεν θα κατέβει στα playoffs.

Μυρίζει μπαρούτι στην Αδριατική Λίγκα. Η κόντρα στου Ερυθρού Αστέρα με την Παρτίζαν έχει ξεφύγει πλέον, με τους "ερυθρόλευκους" του Βελιγραδίου να απειλούν ανοιχτά με ανακοίνωσή τους ότι δεν θα κατέβουν στα playoffs της Αδριατικής Λίγκας.

Αφορμή για την ανακοίνωση - η οποία έχει τίτλο "Τι κλοπή!" - αποτέλεσε η νίκη της Παρτίζαν στην Ποντγκόριτσα από της Μπούντουτσνοστ (83-82 με βολή του Κέβιν Πάντερ), με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κλειδώνει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Αστέρα, οι διαιτητές - για τους οποίους βάζει στο τραπέζι και το θέμα της καταγωγής τους, αφού ήταν Σλοβένοι - αλλοίωσαν το παιχνίδι, κάτι που είχε άμεση συνέπεια και στους ίδιους, αφού μετά την νίκη της Παρτίζαν έχασαν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Αποτέλεσμα ήταν οι "ερυθρόλευκοι" να ζητήσουν την εξαίρεση των συγκεκριμένων διαιτητών, απειλώντας μάλιστα ότι αν οριστούν σε δικό τους παιχνίδι, τότε δεν θα κατέβουν στα playoffs ή στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας! Για την ιστορία, οι τρεις διατητές του αγώνα της Παρτίζαν με την Μπούντουντσνοστ ήταν οι Μάτεϊ Μπολτάουζερ, Σάσο Πέτεκ και Μάριο Μάικιτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερυθρού Αστέρα αναφέρει:

"Τι κλοπή! Τι απίστευτη κλοπή!

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν συνηθίζει να σχολιάζει παιχνίδια στα οποία δεν εμπλέκεται, αλλά από την στιγμή που το αποτέλεσμα του αγώνα στην Ποντγκόριτσα επηρέασε άμεσα την κατάταξη, μετά από ακόμα μία κλοπή από αυτούς που απλώς πρέπει να είναι μέρος του παιχνιδιού και όχι οι πρωταγωνιστές, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί.

Ο Ερυθρός Αστέρας πιστεύει ότι τα εκατομμύρια του κόσμου που παρακολούθησε το παιχνίδι είδε ακόμα ένα επεισόδιο σε επανάληψη όσων έγιναν στις 13 Μαρτρίου στην Belgrade Arena. Και αυτό ήταν να καθοριστεί το αποτέλεσμα από αυτούς που δεν παίζουν!

Έγινε ακόμα ένα βήμα προς την ολοκληρωτική καταστροφή της κανονικότητας της λίγκας από τους διαιτητές, που - τυχαία ή όχι - προέρχονται πάντα από την ίδια χώρα στα αμφίρροπα παιχνίδια!

Από την στιγμή που δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο για να καταλάβουμε τι μας περιμένει στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας, ειδικά από ανθρώπους που έχουν δείξει τις προθέσεις τους για τον Ερυθρό Αστέρα και από την στιγμή που δεν σκοπευουμε να συμμετέχουμε σε σκηνοθετημένα έργα και φάρσες, ανακοινώνουμε στο κοινό ότι η διοίκηση του συλλόγου απαιτεί την εξαίρεση αυτών των διαιτητών από τα παιχνίδια μας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Επίσης, από την στιγμή που στο παρελθόν έχουμε προειδοποιήσει με καλή πρόθεση την λίγκα, η οποία σιωπηλά παρατήρησε και έμεινε σιωπηλή σε αυτές τις ανωμαλίες, ανακοινώνουμε ότι δεν θα παίξουμε στα playoffs ή στους τελικούς (αν φτάσουμε) αν σε οποιοδήποτε παιχνίδι οριστούν οι διαιτητές που δουλεύουν εδώ και χρόνια για να βλάψουν την Αδριατική Λίγκα.

Είναι πολλά, πολλά, αυτά που έγιναν, αλλά τώρα ξεπέρασαν κάθε όριο!"

Αυτό που μένει να φανεί πλέον είναι ποια θα είναι η αντίδραση της Αδριατικής Λίγκας. Θα ορίσει κάποιον εκ των διαιτητών σε αγώνα του Ερυθρού Αστέρα για να δει θα κάνει πράξη την απειλή του, δεδομένου ότι ο πρωταθλητής της Αδριατικής Λίγκας παίρνει το εισιτήριο για την EuroLeague ή θα κάνει το χατίρι των "ερυθρόλευκων", κάτι που ίσως φέρει αντίδραση από την Παρτίζαν;

TAGS ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ABA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ