Μπράμος: “Μια καλή αντίδραση”

Ο "άνθρωπος-τρίποντο" της νίκης που πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός επί της Λαμποράλ Κούτσα, Μάικ Μπράμος μιλά για τους… ουρανούς που άνοιξαν στη Λευκωσία, τα κέρδη της εμφάνισης των «πρασίνων» και αυτά που πρέπει να διορθωθούν (videos).
Όλοι έχουν δικαίωμα στο τρίποντο. Όλοι μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους. Ακόμα και να την πιέσουν. Αυτό ήταν κάτι που δεν έκανε ο Παναθηναϊκός της Λευκωσίας ( του 95-74 επί της Λαμποράλ Κούτσα ).
Οι “πράσινοι” δούλεψαν (με καλή κυκλοφορία) τα σουτ τους και ευτύχησαν να τα δουν να καταλήγουν στο πλεχτό, όπως έθεταν νέο ρεκόρ, στην ιστορία τους στη Euroleague, με τις 31 ασίστ (ρεκόρ διοργάνωσης, που μέχρι χθες απολάμβανε μόνο η Μακάμπι Τελ Αβίβ) να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές (αυτό περί της ιδανικής συνεργασίας, απέναντι σε άμυνα ζώνης που διήρκησε για 40 λεπτά).
Ζητήσαμε από τον Μάικ Μπράμος, των 7/11 τριπ. (όπως έφτανε τους 21 πόντους) να μιλήσει για αυτήν την ιδιαίτερη βραδιά και για τον εαυτό του. Το πρώτο πράγμα που διευκρίνισε ήταν ότι ” ξέραμε πως το πιθανότερο ήταν να παίξουν ζώνη, γιατί είχαν πολλούς τραυματισμούς. Το μεγαλύτερο κλειδί θα ήταν το πώς θα κυκλοφορήσουμε την μπάλα, να το κάνουμε γρήγορα. Έτσι «βγάλαμε» ελεύθερα σουτ, τα οποία βάλαμε“.
Πόσο εύκολο είναι να διατηρείς την αυτοσυγκέντρωση σου, όταν έχεις απέναντι σου για 40 λεπτά άμυνα ζώνης;
” Είναι δύσκολο, γιατί μιλάμε για παιχνίδι διαφορετικού ρυθμού. Δεν είναι up and down. Εχει να κάνει περισσότερο με «ανοιχτούς» χώρους, να μπορείς να διαβάσεις την άμυνα και να γυρίσεις γρήγορα την μπάλα. Εμείς, καταφέραμε για 40’ να έχουμε αυτοσυγκέντρωση“.
Βάλατε τα τρίποντα, από το ξεκίνημα και αυτό… μάλλον βοήθησε
” Όταν έχεις απέναντι σου ζώνη, πρέπει να βάλεις κάποια σουτ“.
Κάποια ναι. Δεκαοκτώ;
” Βάλαμε πολλά, βάλαμε πολλά… Αυτό είναι το σημαντικό απέναντι στη ζώνη. Τι να πω; Ευστοχήσαμε σε πολλά τρίποντα, γιατί τα «βρήκαμε», υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, οι σωστές πάσες“.
Θυμάσαι άλλη βραδιά σαν και αυτή, στην καριέρα σου;
” Υποθέτω, την περυσινή, εναντίον της Καντού, ήταν σαν και αυτή. Αλλά από την άλλη, εκείνοι δεν έπαιζαν ζώνη. Οπότε το συναίσθημα είναι διαφορετικό. Είχα τη δυνατότητα να ευστοχήσω σε «ανοιχτά» σουτ απόψε (σ.σ. χθες)“.
Προφανώς και μιλάμε για την αρχή της βελτίωσης σας. Όχι για την ολοκλήρωση κάποιου θέματος
” Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Και δη στην άμυνα, γιατί δώσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Ήταν όμως, μια καλή αντίδραση μετά την ήττα, στον πόντο, της περασμένης εβδομάδας, στο εκτός έδρας ματς της πρεμιέρας“.
Οπότε πέραν των βαθμών της νίκης, το μεγαλύτερο κέρδος είναι η ανάταση της ψυχολογίας
” Σίγουρα μας βοηθά αυτή η νίκη, σε αυτόν τον τομέα. Ήταν σημαντικό να μη ξεκινήσουμε την Euroleague με 0-2. Τώρα, πρέπει να βάλουμε όλη μας την ενέργεια στο παιχνίδι της Δευτέρας και μετά στην επόμενη συνάντηση της Euroleague“.
Ακόμα εν τω μεταξύ, είστε στη φάση που γνωρίζεστε καλύτερα
” Πάντα χρειάζεσαι χρόνο για αυτό. Ευτυχώς, εμείς έχουμε πάρα πολλά παιδιά που συνεχίζουν από πέρυσι και κάθε μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι“.
Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για την ατμόσφαιρα στο “Τάσσος Παπαδόπουλος”;
” Ήταν εκπληκτική. Ήταν ένα διαφορετικό περιβάλλον για εμάς, ένα διαφορετικό γήπεδο, αλλά οι φαν μας ήταν εκπληκτικοί, όπως πάντα“.