BASKETBALL CH. LEAGUE

BCL: Το πλάνο της διοργάνωσης για τον COVID-19

BCL: Το πλάνο της διοργάνωσης για τον COVID-19

Το Basketball Champions League θέσπισε μέτρα για να μην προκύψουν προβλήματα λόγω της έξαρσης του κορονοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη, με σκοπό να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν 2020/21.

To BCL ανακοίνωσε σημαντικά μέτρα κατά του COVID-19, με στόχο τόσο την όσο το δυνατόν ομαλότερη εξέλιξη της διοργάνωσης, όσο και την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Η διοργανώτρια αρχή παρουσίασε το πλάνο της εστιάζοντας στη διαθεσιμότητά των παικτών, αλλά και στον τρόπο που θα μπορούν οι ομάδες να στείλουν αίτημα για μεταφορά ημερομηνίας ή και αναβολή κάποιου αγώνα.

Έτσι λοιπόν, έδωσε τη δυνατότητα στους συλλόγους να δηλώσουν μέχρι και έξι παίκτες με ηλικία μικρότερη των 20 ετών, ώστε να μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που υπάρξουν αρκετά κρούσματα κορονοϊού στις τάξεις τους.

Όσον αφορά ενδεχόμενες αναβολές παιχνιδιών και μεταφορά σε άλλη ημέρα, αυτό θα συμβαίνει αν:

1) Ένα κλαμπ έχει λιγότερους από οκτώ (8) παίκτες διαθέσιμους/υγιείς για συμμετοχή σε ένα παιχνίδι.

2) Η μη διαθεσιμότητα των παικτών υποστηρίζεται από θετικά αποτελέσματα δοκιμών PCR, που εκδίδονται από διαπιστευμένο εργαστήριο δοκιμών.

3) Το αίτημα κάθε ομάδας αποστέλλεται στη διοργάνωση το αργότερο 72 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναμονής του παιχνιδιού.

Επιπλέον, όσον αφορά τους γηγενείς, στη δωδεκάδα κάθε ομάδας, οι πέντε πρέπει να είναι γηγενείς. Η ΑΕΚ, για παράδειγμα, θα πρέπει να έχει πέντε Έλληνες στην αποστολή της για κάθε αγώνα.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ