BASKETBALL CH. LEAGUE

BCL: Το ποσό που θα εισπράξουν οι ελληνικές ομάδες και το βαρύ πρόστιμο που θα πληρώσουν όσοι φύγουν από τη διοργάνωση

BCL: Το ποσό που θα εισπράξουν οι ελληνικές ομάδες και το βαρύ πρόστιμο που θα πληρώσουν όσοι φύγουν από τη διοργάνωση

Ρεπορτάζ του "Israel Hayom" αποκάλυψε τα ποσά που θα λάβουν οι ομάδες που συμμετέχουν στο Basketball Champions League τη σεζόν 2023/24, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η ΑΕΚ Betsson, ο ΠΑΟΚ, το Περιστέρι bwin και ο Προμηθέας. Βαρύ πρόστιμο στις ομάδες που θα αποσχιστούν από τη διοργάνωση θα επιβάλει από φέτος η FIBA.

Αποκαλύφθηκαν τα ποσά που θα διαθέσει η FIBA στις ομάδες του Basketball Champions League για τη σεζόν 2023/24, τα οποία εν πολλοίς εξαρτώνται από την απόδοση κάθε κλαμπ στη διοργάνωση, σύμφωνα με πληροφορίες του "Israel Hayom".

Η ΑΕΚ Betsson, ο ΠΑΟΚ, το Περιστέρι bwin και ο Προμηθέας είναι οι τέσσερις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στο BCL και αναμένεται να εισπράξουν τα χρήματα που τους αναλογούν μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Συνολικά, θα κατανεμηθεί ένα ποσό που φτάνει στα 4.8 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, 1.700.000 ευρώ θα μοιραστούν για λειτουργικά έξοδα, ενώ τα υπόλοιπα 3.050.000 ευρώ θα διατεθούν βάσει της τελικής κατάταξης των ομάδων.

Η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο θα εισπράξει 600.000 ευρώ, με τη φιναλίστ να αποκομίζει το μισό από αυτό το ποσό, δηλαδή 300.000 ευρώ, ενώ οι εναπομείνασες 100.000 ευρώ θα δοθούν στην ομάδα που θα κατακτήσει την τρίτη θέση.

Από την περασμένη σεζόν (2022/23), οι ομάδες λαμβάνουν 40.000 ευρώ για την είσοδό τους στη διοργάνωση, ενώ από φέτος εισπράττουν 7.500 ευρώ για κάθε νίκη που πετυχαίνουν στη φάση των 16 και 10.000 ευρώ για κάθε νίκη που θα σημειώσουν στα playoffs.

Αξίζει, ακόμα, να σημειώσουμε πως η FIBA -στην προσπάθειά της να κρατήσει τις μεγάλες ομάδες στη διοργάνωση- θα επιβάλει πρόστιμο στους συλλόγους που θα απαρνηθούν το BCL την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ομάδες που θα αποσχιστούν θα πρέπει να πληρώσουν περί τις 250.000 ευρώ.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ