BASKETBALL CH. LEAGUE

BCL: Ο Σορτς MVP, ο Ίσαλο καλύτερος προπονητής και ο Μίτσελ μέλος της καλύτερης πεντάδας

Ο Ακίλ Μίτσελ
Ο Ακίλ Μίτσελ EUROKINISSI

Ο Ακίλ Μίτσελ της ΑΕΚ βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα του Basketball Champions League για τη σεζόν 2022-23. MVP της χρονιάς αναδείχθηκε ο Τι Τζέι Σορτς της Βόννης και καλύτερος προπονητής ο τεχνικός των Γερμανών, Τουόμας Ίσαλο.

Ο Βόννη σάρωσε στα βραβείο του Basketball Champions League, αφού ο Τι Τζέι Σορτς αναδείχθηκε MVP της χρονιάς και ο Τουόμας Ίσαλο κορυφαίος προπονητής. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η γερμανική ομάδα είναι η μία από τις δύο φιναλίστ της διοργάνωσης, ούτε ότι ο βραχύσωμος Αμερικανός γκαρντ και ο Φινλανδός τεχνικός έφτασαν στις ίδιες ακριβώς διακρίσεις και στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Ο Σορτς βρήκε μία θέση και στην καλύτερη πεντάδα του BCL. Εκεί συναντάμε ακόμα τον Ακίλ Μίτσελ της ΑΕΚ, τον Μαρσελίνιο Χουέρτας της Τενερίφης, τον Ντάριο Μπριθουέλα της Μάλαγα και τον Ζακ Χάνκινς της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα μπήκαν τρεις παίκτες με πρότερη θητεία στην Ελλάδα, δηλαδή οι Μάρκους Φόστερ (Ρίτας Βίλνιους), Κέντρικ Πέρι (Μάλαγα) και Γκιόργκι Σερμαντίνι (Τενερίφη), όπως και οι Ντιάντρε Λάντσνοουν (Στρασμπούρ), Λέβι Ράντολφ (Χάποελ Ιερουσαλήμ).

Ακόμα, ο Αλμπέρτο Ντίαθ της Μάλαγα κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της διοργάνωσης και ο Σαντίκ Εμίρ Καμπατσά της Γαλατάσαραϊ αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ