BASKETBALL CH. LEAGUE

BCL: Ο πάγκος της Βόννης παρακολουθούσε από την τηλεόραση τα time-out της Μάλαγα και ξεσήκωσε αντιδράσεις

BCL: Ο πάγκος της Βόννης παρακολουθούσε από την τηλεόραση τα time-out της Μάλαγα και ξεσήκωσε αντιδράσεις
PRINTSCREEN

Το τεχνικό επιτελείο της Βόννης παρακολουθούσε, μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης, τα time-out της Μάλαγα, στη διάρκεια του ημιτελικού του Final Four του BCL. Αντιδράσεις ξεσήκωσε η εν λόγω πρακτική. Τι απάντησε ο προπονητής των Γερμανών.

Η Βόννη κατέκτησε το φετινό τρόποιο στο Basketball Champions League, όμως κάτι που συνέβη στη διάρκεια του ημιτελικού του Final Four κόντρα στην οικοδέσποινα, Ουνικάχα Μάλαγα, έχει γίνει θέμα συζήτησης.

Για την ακρίβεια, το τεχνικό επιτελείο της γερμανικής ομάδας παρακολουθούσε μέσω υπολογιστή την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα και ιδίως τις οδηγίες που έδινε στα time-out ο Ίμπον Ναβάρο, τακτική που για κάποιους θεωρήθηκε άδικη.

Για την ακρίβεια ο Τσους Βιντορέτα, ο τεχνικός της Τενερίφης, της έτερης ισπανικής ομάδας που συμμετείχε στο Final Four του BCL εμφανίστηκε έξαλλος με το εν λόγω περιστατικό.

"Βρήκα λυπηρό αυτό που έκανε η Βόννη. Νομίζω ότι ξεπέρασαν τα όρια. Ως προπονητής που έχει τα περισσότερα παιχνίδια στο BCL, πάνω από 100 και τέσσαρα Final Four, είμαι πολύ απογοητευμένος. Πρέπει να ανοίξουμε τη συζήτηση γύρω από τα time-out και την τηλεοπτική μετάδοση αν αρχίζει να επαναλαμβάνεται αυτό το φαινόμενο, αν έχουμε ήδη ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές. Θα έλεγε ότι πρέπει να σταματήσουν να μεταδίδονται τα time-out γιατί αυτό κάνει μεγάλη ζημιά σε όσους συμμορφώνονται με τους κανόνες", ανέφερε ενδεικτικά ο Βιντορέτα μιλώντας στο Gigantes.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Βόννης, Τουόμας Ίσαλο, υπεραμύνθηκε της στρατηγικής του, όταν ρωτήθηκε σχετικά στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον τελικό της διοργάνωσης της FIBA, σημειώνοντας: "Το Livetagging που κάνουμε με τους συνεργάτες μου είναι είναι μία η πιο ασφαλής πληροφορία που μπορούμε να έχουμε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Είναι κάτι που όλοι μπορούν να δουν. Για αυτό και έχω ζητήσει από τους συνεργάτες μου να βλέπουν τι μεταδίδεται στην τηλεόραση.

Είναι καλό που μου κάνατε αυτή την ερώτηση γιατί με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσει μία συζήτηση. Αν είναι καλό, ή όχι, να δείχνει η τηλεόραση τα πάντα, ακόμα και πολύ δικές μας στιγμές που συμβαίνουν στα time out. Το ΝΒΑ έχει βρει τη λύση σε αυτό το θέμα και δε δείχνουν live το time out, αλλά το μεταδίδουν αρκετά αργότερα κατόπιν επιλογών που γίνονται. Στο ΝΒΑ δεν υπάρχει τίποτα live σε τέτοιο επίπεδο.

Από τη στιγμή που όλοι έχουν πρόσβαση να δουν τι γίνεται μέσω της τηλεόρασης, αυτό χρησιμοποιούμε κι εμείς: Εικόνες και ήχο όπου όλοι έχουν πρόσβαση".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ