BASKETBALL CH. LEAGUE

BCL: Με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι στους ομίλους

BCL: Με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι στους ομίλους
EUROKINISSI

Τις 52 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Basketball Champions League της σεζόν 2022-23 έδωσε στη δημοσιότητα η FIBA. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι έχουν ήδη θέση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη να έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους θα διεξαχθεί το Basketball Champions League της σεζόν 2022-23. Εκτός έμεινε ο Άρης που δήλωσε συμμετοχή, αλλά όπως ενημέρωσε η FIBA ήταν εκπρόθεσμος.

Η FIBA έδωσε τη λίστα των 52 ομάδων που έλαβαν την έγκριση (από τις 70 που είχαν καταθέσει αίτηση) και τις χώρισε σε δύο κατηγορίες: αυτές που θα λάβουν απευθείας συμμετοχή στην κανονική περίοδο και αυτές που θα περάσουν από τη διαδικασία των προκριματικών.

Υπό αίρεση η συμμετοχή της γαλλικής Ορτέζ, τη θέση της οποίας αν χρειαστεί θα πάρει η Στρασμπούρ, ενώ εκκρεμεί ποια εκ των Κόρμεντ ή Ζομπατέλι θα κερδίσει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους.

Στους ομίλους έχουν περάσει ήδη οι: ΑΕΚ, Μπαχτσεσεχίρ, Μανρέσα, Μπνέι Χερζλίγια, Νταρουσάφακα, Σάσαρι, Νίμπουργκ, Οστάνδη, Γαλατάσαραϊ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Χάποελ Χολόν, Ογκοκέα, Ντιζόν, Λέγκια Βαρσοβίας, Τενερίφη, Λιμόζ, Λούντβινγκσμπουργκ, ΠΑΟΚ, Ορτέζ, Περιστέρι, Καρσίγιακα, Ρίτας Βίλνιους, Μπιλμπάο, Βόννη, Μούρθια, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίγα, Πρωταθλήτρια Ουγγαρίας

Στους προκριματικούς θα παίξουν οι: Μπάκεν Μπέαρς, Μπάμπεργκ, Μπουντιβέλνικ, Βολουντάρι, Μερίντιαν, Φρίμπουργκ, Γκόλντεν Ίγκλ, Ντεν Μπος, Κάρχου, Κεραυνός, Λέστερ, Χέμνιτζ, Νόρκεπινγκ, Οπάβα, Πάρχου, Λεβίτσε, Μπρέογκραν, Σιαουλιάι, Στράσμπουρ, Μπενφίκα, Γκμούντεν, Τόφας, Μάλαγα, δευτεραθλήτρια Ουγγαρίας.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει με την προκριματική στις 21 Σεπτεμβρίου και στις 4 Οκτωβρίου θα αρχίσει η ρέγκιουλαρ σίζον.

Το format παραμένει το ίδιο, καθώς αρχικά οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων κα οι νικητές των ομίλων προχωρούν κατευθείαν στη φάση των 16, ενώ οι ομάδες της δεύτερης και τρίτης θέσης θα αναμετρηθούν σε μπαράζ τον Γενάρη του 2023. Οι οκτώ πρώτες θα διασταυρωθούν με όσες προκρίθηκαν στους προημιτελικούς του Απριλίου, με τη σεζόν να ολοκληρώνεται στο Final Four του Μαΐου.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ