BASKETBALL CH. LEAGUE

BCL: Η Τενερίφη για το back-to-back, η Μάλαγα για τη συνέχεια της ισπανικής παράδοσης και οι άλλες για την έκπληξη

BCL: Η Τενερίφη για το back-to-back, η Μάλαγα για τη συνέχεια της ισπανικής παράδοσης και οι άλλες για την έκπληξη
@BASKETBALLCL

Τενερίφη και Μάλαγα προβάλλουν ως τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στο Basketball Champions League. Χάποελ Ιερουσαλήμ και Βόννη θέλουν να κάνουν την έκπληξη. Δείτε τα δεδομένα για κάθε ομάδα πριν από το πρώτο τζάμπολ του Final Four.

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του Final Four του Basketball Champions League. Τενερίφη - Χάποελ Ιερουσαλήμ (18:30, Cosmote Sport 9 και LIVE από το SPORT24) και Μάλαγα - Βόννη (21:30, Cosmote Sport 9 και LIVE από το SPORT24) αποτελούν τους τέσσερις διεκδικητές του φετινού τίτλου. Ας δούμε όμως τι ισχύει για κάθε ζευγάρι ξεχωριστά.

Τενερίφη - Χάποελ Ιερουσαλήμ

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες άλλες δύο φορές στο παρελθόν, με κάθε μία από αυτές να έχει πάρει μία νίκη. Η Τενερίφη διαθέτει φυσικά μεγαλύτερη εμπειρία ως σύλλογος στη διοργάνωση, αφού θα βρεθεί για τέταρτη φορά στα ημιτελικά (2017, 2019 & 2022) και θα διεκδικήσει για τρίτη φορά (2017, 2022) το τρόπαιο. Οι Ισπανοί εξακολουθούν να είναι αήττητοι στους ημιτελικούς ενώ δέχθηκαν λιγότερους από 75 πόντους σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια.

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΚ στην προηγούμενη φάση του BCL και θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη ομάδα του Ισραήλ που θα αγωνιστεί σε τελικό. Για να φτάσει εκεί, βέβαια, πρέπει να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε πέρσι η Χάποελ Χολόν, να κερδίσει δηλαδή την ομάδα του Τσους Βιντορέτα στα ημιτελικά. Το γεγονός ότι διαθέτει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση, δεχόμενη 101.7 πόντους ανά 100 κατοχές, ίσως τη βοηθήσει σε αυτό. Από την άλλη όμως, η Τενερίφη έχει όμως 48,6% εντός παιδιάς, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ όλων των ομάδων στο BCL το 2022-23.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Γκιόργκι Σερμαντίνι, που έχει θητεύσει στη χώρα μας με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, επέχει 9 πόντους από το να ξεπεράσει τους 900 στο Basketball Champions League, κάτι που μέχρι στιγμής έχει καταφέρει μόνο ο Βόιτσεκ Χρούμπαν, ο οποίος μετράει 996 πόντους.

Μάλαγα - Βόννη

Η Μάλαγα έφτασε στα ημιτελικά του BCL για πρώτη φορά και θα προσπαθήσει να γίνει η τέταρτη ισπανική ομάδα θα διεκδικήσει τον τίτλο, μετά τις Τενερίφη, Σαν Πάμπλο Μπούργος και Μπάξι Μανρέσα. Η Βόννη έφτασε επίσης για πρώτη φορά τόσο μακριά στη διοργάνωση. Ακόμα, οι Γερμανοί έχουν κερδίσει τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της στο BCL εναντίον ισπανικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων δύο αυτής της σεζόν κόντρα στην Μανρέσα.

Το εν λόγω ματσάρισμα αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, αφού Βόννη (86.7%) και Μάλαγα (85.6%) έχουν το υψηλότερο ποσοστό νικών μεταξύ όλων των ομάδων στο BCL αυτή τη σεζόν, με τη γερμανική ομάδα να έχει κερδίσει 13 από τους 15 αγώνες της και την ισπανική τους 12 από τους 14.

Παράλληλα, η ομάδα του Ίμπον Ναβάρο, σκοράρει 117.5 πόντους ανά 100 κατοχές, έχοντας την υψηλότερη επιθετική επίδοση από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο BCL την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ενώ έχει και 72.1 κατοχές ανά παιχνίδι, τις περισσότερες από τις τέσσερις ομάδες που θα πάρουν μέρος σε αυτό το Final Four.

Σε ατομικό επίπεδο θα πρέπει να έχουμε το βλέμμα στραμμένο στους Ντάριο Μπριθουέλα και Τι Τζέι Σορτς. Ο μεν Ισπανός έχει 16.2 πόντους κατά μέσο όρο στους πέντε αγώνες του BCL που έπαιξε με τη Μάλαγα από την αρχή του Μαρτίου 2023, ενώ στα προηγούμενα οκτώ ματς είχε κατά μέσο όρο 11.1 πόντους. Ο δε βραχύσωμος Αμερικανός έχει 18.7 πόντους και 7.1 ασίστ ανά παιχνίδι στο BCL. Ωστόσο, η μοναδική φορά που φέτος έμεινε σε ρηχά νερά ήταν στη μοναδική επίσκεψή του σε ισπανικό έδαφος, όταν δηλαδή η Βόννη αντιμετώπισε τη Μανρέσα την 1η Φεβρουαρίου κι εκείνος σκόραρε μόλις 5 πόντους.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ