BASKETBALL CH. LEAGUE

Basketball Champions League: Με play-in, final four και επιρροές ΝΒΑ το νέο format

Το τρόπαιο του BCL
Το τρόπαιο του BCL EUROKINISSI

Το συμβούλιο του Basketball Champions League ενέκρινε το νέο format της διοργάνωσης που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον Οκτώβρη του 2021 και βαδίζει στα πρότυπα του ΝΒΑ.

Στα πρότυπα του ΝΒΑ θα βαδίζει το νέο format του Basketball Champions League όπως επισημοποίησε το διοικητικό συμβούλιο. Σκοπός του νέου πρωταθλήματος είναι να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, να διατηρήσει ζωντανό τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις ομάδες και να προωθήσει ακόμα περισσότερο το προϊόν.

Έτσι σύμφωνα με το νέο format θα υπάρχει η κανονική περίοδος εκεί όπου θα συμμετέχουν συνολικά 32 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε οκτώ γκρουπ των τεσσάρων και θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη σε παιχνίδια εκτός και εντός έδρας από τον Οκτώβρη μέχρι τον Δεκέμβρη. Η πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου θα περνάει απευθείας στην φάση των "16" ενώ οι δεύτερες και τρίτες ομάδες του κάθε ομίλου θα τεθούν αντιμέτωπες στα play-in.

Τα play-in θα είναι ένα σκαλοπάτι για την φάση των "16" και θα απαρτίζεται από τις 16 ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες και τρίτες στους ομίλους. Πρόκειται για μία νέα προσθήκη στο format του BCL που δίνει την ευκαιρία στις ομάδες να μείνουν στη διεκδίκηση μιας θέσης στη φάση των "16". Σε αυτό το στάδιο οι ομάδες θα παίξουν μία σειρά τριών αγώνων μες στον Γενάρη με το πλεονέκτημα έδρας να πηγαίνει στην ομάδα που βγήκε δεύτερη. Οι νικητές των ζευγαριών θα προκρίνονται και αυτοί στους "16" της διοργάνωσης.

Ο γύρος των "16" δεν θα διαφέρει πολύ από αυτά που είχαμε συνηθίσει έως τώρα καθώς οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων και οι δύο πρώτες ομάδες θα περάσουν στους οκτώ.

Στα προημιτελικά, εκεί που θα βρίσκονται οι οκτώ ομάδες, θα υπάρξουν ζευγάρια τα οποία θα παίξουν μία best-of-3 σειρά και τους νικητές να προκρίνονται στο Final Four. Το Final Four θα είναι αυτό που θα κλείσει τη σεζόν τον Μάιο και θα αναδείξει τον πρωταθλητή.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ