BASKETBALL CH. LEAGUE

Basketball Champions League, Μαρτίνεθ: "Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν σκεφτήκαμε πως το Μανρέσα - Τενερίφη θα ήταν ο τελικός"

Basketball Champions League, Μαρτίνεθ: "Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν σκεφτήκαμε πως το Μανρέσα - Τενερίφη θα ήταν ο τελικός"
PHOTO CREDITS: BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ενόψει του τελικού του Basketball Champions League οι προπονητές των δύο φιναλίστ, της Μανρέσα και της Τενερίφης καθώς και παίκτες των ομάδων μίλησαν για τη σημασία του τελικού που έχει δύο ισπανικές ομάδες να πρωταγωνιστούν.

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του τελικού του Basketball Champions League εκεί όπου Μανρέσα και Τενερίφη θα παλέψουν για το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης.

Ο ενθουσιασμός και των δύο φιναλίστ ήταν έκδηλος ενώ το γεγονός ότι στον τελικό θα βρίσκονται δύο ισπανικές ομάδες ήταν μία λεπτομέρεια που σχολιάστηκε, με τους προπονητές να τονίζουν την δυναμική της Liga Endesa.

Θυμίζουμε πως στους δύο ημιτελικούς η Τενερίφη επικράτησε της Χάποελ Χολόν, ενώ η Μανρέσα της Λούντβιχσμπουργκ. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Κυριακής (8/5, 21:00) στο Μπιλμπάο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο προπονητής της Μανρέσα, Πέδρο Μαρτίνεθ δήλωσε: "Δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε με την Τενερίφη στον τελικό, όταν άρχισε η σεζόν. Προσπαθήσαμε να το πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και να μην σκεφτόμαστε το μέλλον αλλά πιστεύω πως είναι πολύ καλή διοργάνωση για εμάς. Δεν έχουμε εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως έχει η Τενερίφη. Για εμάς είναι μία νέα εμπειρία, είμαστε ταπεινοί και πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ, που έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Τενερίφη.

Το ισπανικό πρωτάθλημα έχει μεγάλη δυναμική. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Αν μιλήσεις σε ξένους παίκτες, όλοι θέλουν να έρθουν να παίξουν στο πρωτάθλημα, λένε πως είναι το πιο δυνατό στην Ευρώπη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση και που είμαστε σε καλή κατάσταση για να παίζουμε με άλλες ομάδες. Πρέπει να δώσουμε φυσικά συγχαρητήρια τόσο στη Χάποελ Χολόν όσο και στη Λούντβιχσμπουργκ".

Ο προπονητής της Τενερίφης, Τσους Βιντορέτα δήλωσε ενόψει του τελικού: "Χρειαζόμαστε χρόνο για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Ήμασταν σε μία συνέντευξη Τύπου 12 ώρες πριν και δεν προετοιμάσαμε τίποτα. Χρειαζόμαστε χρόνο να προετοιμαστούμε αλλά τώρα είμαστε εδώ, στην συνέντευξη και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί τις δύο τελευταίες φορές δεν ήμασταν παρόντες σε κάποιον. Για εμάς είναι πάντα ευκαιρία να το χαρούμε. Είναι μεγάλη επιτυχία για το ισπανικό πρωτάθλημα ότι υπάρχουν δύο ομάδες από το πρωτάθλημα στον τελικό και αυτό δείχνει την δυναμική".

Από την πλευρά του ο Κάιλ Γουίλτζερ δήλωσε: "Είναι εκπληκτικό να αγωνίζεσαι με ένα πόιντ γκαρντ σαν τον Μαρσελίνιο Χουέρτας. Παίζει δίχως εγωισμό αλλά γενικά νομίζω πως είναι είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζει κάποιος στην ομάδα μας γιατί δεν έχουμε μόνο ένα παίκτη, παίζουμε σαν ομάδα και το σύστημά μας δεν χωρά εγωισμούς. Για εμένα είναι ωραίο να παίζω έτσι. Όπως είπε και ο προπονητής μας θα χρησιμοποιήσουμε την σημερινή ημέρα για να επιστρέψουμε στη δουλειά και να προετοιμαστούμε για την Μανρέσα. Νομίζω αυτό δείχνει και την δυναμική του ισπανικού πρωταθλήματος, το να έχουμε δύο ισπανικές ομάδες στον τελικό.

Πρέπει να παίξουμε σκληρά. Αυτό σκέφτομαι μόνο. Να πάρω τα ριμπάουντ και να είμαι όσο πιο σκληρός γίνεται. Όταν με κάλεσε η Τενερίφη είπα το 'ναι' γιατί ήμουν πολύ ενθουσιασμένος γι αυτό που ερχόταν. Για τα παιχνίδια τόσο του πρωταθλήματος όσο και του BCL".

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου του τελικού

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ