ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Αντίθετες στους ξένους διαιτητές οι 13 ομάδες, στήριξαν Γαλατσόπουλο

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έπειτα από 3,5 ώρες το έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να ζητάει εκ νέου ξένους διαιτητές και τις υπόλοιπες ομάδες να είναι αντίθετες, δίνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης στον Γαλατσόπουλο (VIDEO).

Η διαιτησία βρέθηκε στο επίκεντρο και στο σημερινό έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ , το οποίο άρχισε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μιάμισι στα γραφεία του Συνδέσμου. Ο Ολυμπιακός επανέλαβε για πολλοστή φορά το αίτημά του να υπάρξουν ξένοι διαιτητές στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, βρίσκοντας όμως αντίθετες όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Κατά την διάρκεια του Δ.Σ., δε, οι 14 ομάδες κλήθηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, με αφορμή την απαίτηση της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ να παραιτηθεί από τη θέση τουπροέδρου του ΕΣΑΚΕ. Και το έκαναν. Όλες υπέγραψαν το σχετικό χαρτί, πλην φυσικά του Ολυμπιακού, ο οποίος έθεσε την Παρασκευή (17/5) και το σχετικό ζήτημα επί τάπητος...

Από εκεί και πέρα, εκτός από την στήριξη προς το πρόσωπό του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, οι 13 ομάδες εναντιώθηκαν στο αίτημα του Ολυμπιακού να ακυρωθεί η 26η αγωνιστική της Basket League και η επικύρωση της τελικής βαθμολογίας και συμφώνησαν όμοφωνα για την άμεση έναρξη των playoffs.

Συν τοις άλλοις, οι ομάδες συμφώνησαν ότι μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος θα συνεδριάσουν άλλες τρεις φορές και ότι μία εβδομάδα μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα υπάρξει έκτακτο Δ.Σ. των ιδιοκτητών, στο οποίο θα κληθούν να υπογράψουν όλες τις αλλαγές που θα έχουν αποφασιστεί σε αυτές τις συναντήσεις, οι οποίες εν συνεχεία (μία εβδομάδα αργότερα) θα σταλούν στην ΕΟΚ.

Το ερώτημα είναι φυσικά ποια θα είναι η στάση του Ολυμπιακού σε όλα αυτά, από τη στιγμή που όλα τα αιτήματά του απορρίφθηκαν ομόφωνα από τις υπόλοιπες ομάδες της Basket League. Οι άνθρωποι των "ερυθρόλευκων" έφυγαν από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ δίχως να προβούν σε κάποια δήλωση, ενώ ο Μάνος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ευχή να γίνει κανονικά αγώνας την Δευτέρα (20/5, 19:00). Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, από τη μεριά του, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ