STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Το πρόσωπο, η στιγμή, το highlight και όλα όσα διαδραματίστηκαν στην 2η αγωνιστική

Basket League: Το πρόσωπο, η στιγμή, το highlight και όλα όσα διαδραματίστηκαν στην 2η αγωνιστική
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η δεύτερη αγωνιστική της Basket League ολοκληρώθηκε και το SPORT24 σάς παρουσιάζει όλα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Η δεύτερη αγωνιστική της Basket League έλαβε τέλος με σπουδαίες αναμετρήσεις, μία ιστορική στιγμή και πολύ θέαμα από την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει όλα όσα διαδραματίστηκαν στην Basket League το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο. Από την ιστορική στιγμή της Λίας Γκουζίνη, τον πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής, τον κορυφαίο σκόρερ και όχι μόνο.

Το πρόσωπο

Η Λία Γκουζίνη έγραψε ιστορία, ούσα η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που καθοδηγεί από την θέση του head coach ομάδα στην Basket League και αποτέλεσε αναμφίβολα το πρόσωπο της δεύτερης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτή η ιστορική στιγμή έλαβε χώρα στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα του Αμαρουσίου με τον ΠΑΟΚ.

Η Λία Γκουζίνη στο ματς του Αμαρουσίου με τον ΠΑΟΚ
Η Λία Γκουζίνη στο ματς του Αμαρουσίου με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο MVP

Ο Μάριους Γκριγκόνις παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής με την εμφάνισή του στην απόδραση του Παναθηναϊκού από την έδρα του Περιστερίου bwin. Ο Λιθουανός γκαρντ ήταν εκ των βασικών συντελεστών της επιστροφής του τριφυλλιού από το -19 και στην επίτευξη μίας σημαντικής νίκης στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ο Γκριγκόνις βρέθηκε στο παρκέ για 27'49" και σκόραρε 20 πόντους (3/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα) από τους 66 της ομάδας του.

Ο Μάριους Γκριγκόνις
Ο Μάριους Γκριγκόνις EUROKINISSI SPORTS

Η στιγμή

Στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης του Αμαρουσίου με τον ΠΑΟΚ, ο τεχνικός των γηπεδούχων, Γιώργος Σκαραφίγκας αποβάλλεται. Την θέση του στην άκρη του πάγκου για τα εναπομείναντα 7'30" λαμβάνει η Λία Γκουζίνη και γράφεται ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Η Γκουζίνη γίνεται η πρώτη προπονήτρια στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που λειτουργεί ως head coach σε αγώνα της Α1 Ανδρών και μάλιστα λίγο έλειψε να συνδυάσει την πρωτιά και με νίκη, αν ο Χάρης Γιαννόπουλος ευστοχούσε σε ένα κομβικό για την οικονομία του αγώνα τρίποντο.

Το highlight

Η Καρδίτσα μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα, ωστόσο σε παίκτη της ανήκει το highlight της αγωνιστικής. Ο λόγος για τον Σακ Μπιουκάναν, ο οποίος σκόραρε ένα απίθανο λέι απ με πλάτη στο καλάθι και ιδιαίτερα υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Ο σκόρερ

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η οποία ωστόσο δεν στάθηκε ικανή για να φύγει νικήτρια η Ένωση από το φαληρικό γήπεδο. Ο Λιθουανός φόργουορντ σε μία επιθετική παράσταση σκόραρε 23 πόντους με 3/7 δίποντα και 4/5 τρίποντα.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας
Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας EUROKINISSI SPORTS

Το ντέρμπι

Ολυμπιακός και ΑΕΚ Betsson διαστάυρωσαν τα ξίφη τους στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Basket League. Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, με τους ερυθρόλευκους να ευστοχούν δις πίσω από την γραμμή των 6μ75 με το σκορ στο 69-69 και την ομάδα του Πλάθα να μην εκμεταλλεύεται τις δύο ευκαιρίες με ελεύθερα σουτ τριών πόντων με το σκορ στο 72-69. Τελικό αποτέλεσμα το 79-71, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να συνεχίζει νικηφόρα την πορεία της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Επίθεση... φωτιά

Αν και η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν επιφύλλασε παιχνίδια σε υψηλό τέμπο και μεγάλο δείκτη του σκορ, ο Προμηθέας σημείωσε την μεγαλύτερη επιθετική επίδοση του τριημέρου. Οι Πατρινοί σκόραραν 87 πόντους στη νίκη τους απέναντι στην Καρδίτσα, εκ των οποίων οι 40 ήρθαν από δίποντα, οι 27 πίσω από την γραμμή του τριπόντου και οι υπόλοιποι 20 από βολές.

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Ο Παναθηναϊκός έκανε μία μεγάλη ανατροπή στην έδρα του Περιστερίου bwin και πέρασε νικηφόρα από το κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου" κρατώντας την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πολύ χαμηλά σε επίπεδο παραγωγικότητας. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν δέχθηκαν μόλις 64 πόντους, οι οποίοι αποδείχθηκαν αρκετοί για το θετικό αποτέλεσμα.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Προμηθέας, Καρδίτσα και Ολυμπιακός πρόσθεσαν δύο βαθμούς στην συγκομιδή τους, ενώ Απόλλωνας, Μαρούσι, Περιστέρι bwin, Καρδίτσα, ΑΕΚ δεν κατάφεραν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στην δεύτερη στροφή του πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • Απόλλων Πάτρας - Άρης 70-77
  • Μαρούσι - ΠΑΟΚ 75-80
  • Περιστέρι bwin - Παναθηναϊκός 64-66
  • Προμηθέας Πάτρας - Καρδίτσα 87-75
  • Ολυμπιακός - ΑΕΚ Betsson 79-71
  • Λαύριο - Κολοσσός Ρόδου 79-76

Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής

  • ΠΑΟΚ - Περιστέρι bwin 21/10 στις 17:15
  • ΑΕΚ Betsson - Απόλλωνας Πάτρας 21/10 στις 20:15
  • Κολοσσός - Ολυμπιακός 22/10 στις 17:15
  • Άρης - Καρδίτσα 22/10 στις 20:15
  • Προμηθέας - Μαρούσι 23/10 στις 17:15
  • Παναθηναϊκός - Λαύριο 23/10 στις 20:15

Η βαθμολογία

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΛΑΥΡΙΟ ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ