ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Basket League: Το Περιστέρι bwin είχε και τον πρώτο σκόρερ και τον πρώτο ριμπάουντερ του πρωταθλήματος

Ο Βασίλης Σπανούλης αγκαλιά με τον Μάρκους Ντένμον
Ο Βασίλης Σπανούλης αγκαλιά με τον Μάρκους Ντένμον INTIME

Καθόλου τυχαία η τρίτη θέση του Περιστερίου bwin στην κανονική περίοδο της Basket League δεδομένου ότι δύο παίκτες του ηγήθηκαν σε δύο βασικές στατιστικές κατηγορίες.

Όταν ο Βασίλης Σπανούλης δέχθηκε την κρούση ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Περιστερίου bwin είχε θέσει δύο βασικές προϋποθέσεις: συγκεκριμένο μπάτζετ και συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Αμφότερες έγιναν αποδεκτές, ειδάλλως δεν θα 'ταν σε αυτήν τη θέση.

Η πρώτη ιδιαίτερα ήταν παραπάνω από θεμελιώδης για ό,τι είχε κατά νου ο Λαρισαίος κόουτς, καθώς θα μπορούσε να επιλέξει παίκτες από τα πάνω ράφια της αγοράς και να τους δελεάσει με καλά συμβόλαια. Αποδείχθηκε αυτό στη συνολική πορεία της ομάδας των δυτικών προαστίων, η οποία χάρη στη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού και το συνολικό 14-8 κατέκτησε την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο της Basket League.

Την ίδια ώρα δύο από τους παίκτες που διάλεξε ο Σπανούλης τέλειωσαν τη σεζόν στην πρώτη θέση των πόντων και των ριμπάουντ. Ο Αμερικανός Μάρκους Ντένμον είχε 375 πόντους (17.0 ανά ματς), 14 περισσότερους από τον Τζέιλεν Χαντς του ΠΑΟΚ, και ο Κροάτης Μίρο Μπίλαν έφτασε τα 176 ριμπάουντ (8.0 μ.ο), 13 περισσότερα από τον Ακίλ Μίτσελ της ΑΕΚ.

Ο Ντένμον είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Περιστερίου που αναδεικνύεται αρχισκόρερ του πρωταθλήματος μετά τον Αλφόνσο Φορντ τη διετία 1999-2001 και ο Μπίλαν ο πρώτος γενικά στα ριμπάουντ. Ως δίδυμο μιας ομάδας είναι το τρίτο όλων των εποχών που πρώτευσε σε αυτές τις δύο κατηγορίες, μετά τους Νίκο Οικονόμου - Τράβις Γουότσον (Πανιώνιος, 2004-05) και Στέφαν Μούντι - Σακίλ Γκούντγουιν (Ρέθυμνο, 2017-18).

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ