STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Ο πληθωρικός Μήτογλου, οι κερδισμένοι της 4ης αγωνιστικής και το στατιστικό που ξεχώρισε

Ο Ντίνος Μήτογλου
Ο Ντίνος Μήτογλου INTIME SPORTS

Η τέταρτη αγωνιστική της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε με το μεγάλο ντέρμπι του ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και το SPORT24 σας παρουσιάζει όλα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Η αυλαία της τέταρτης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League έπεσε με την σπουδαία συνάντηση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το SPORT24 σας παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές και τα γεγονότα που ξεχώρισαν από την 4η στροφή της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

MVP

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής προέκυψε από το τελευταίο χρονικά παιχνίδι, το οποίο δεν ήταν άλλο από το μεγάλο ντέρμπι αιωνίων. Αν και το παιχνίδι δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των ποιοτικότερων που έχουν δώσει οι δύο ομάδες, ο Ντίνος Μήτογλου έκανε μία πληθωρική εμφάνιση και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Ο Έλληνας φόργουορντ σκόραρε 20 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 4 τάπες, κάνοντας τα πάντα στο παρκέ, ωθώντας τον Παναθηναϊκό στο διπλό στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Σκόρερ

Αϊζάια Μπρίσκο και Λαούρινας Μπελιάουσκας μοιράζονται τον τίτλο του σκόρερ της αγωνιστικής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αμφότεροι σκόραραν από 23 πόντους στις αναμετρήσεις του Αμαρουσίου με την Καρδίτσα και του ΠΑΟΚ με το Λαύριο αντίστοιχα, με την ομάδα του Αμαρουσίου να καταφέρνει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με τους ασπρόμαυρους.

Επίθεση… φωτιά

Το Μαρούσι με αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αλλά και υπηρεσιακό προπονητή κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στην Stoiximan Basket League και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Η ομάδα του Αμαρουσίου σκόραρε 94 πόντους στην αναμέτρηση με την Καρδίτσα και αποδείχθηκαν αρκετοί για την επικράτηση, αλλά και για την ανάδειξή της σε κορυφαία επίθεση της αγωνιστικής. Από τους 94 πόντους οι 50 προήλθαν από δίποντα (25/36), οι 24 πίσω από τα 6μ75 (8/26) και οι υπόλοιποι 20 από την γραμμή των ελευθέρων βολών (20/25).

Άμυνα… μπετόν αρμέ

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας περιορίζοντας αισθητά τον Ολυμπιακό, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό μόνο και μόνο από τον πίνακα του σκορ. Οι πράσινοι κράτησαν τους ερυθρόλευκους στους 54 πόντους και με τέτοια αμυντική επίδοση δύσκολα δεν θα έφευγαν νικητές από την έδρα των Πειραιωτών.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Ο Ολυμπιακός σημείωσε ένα ασυνήθιστο στατιστικό στο ντέρμπι της αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Η αστοχία των ερυθρολεύκων στις ελεύθερες βολές ήταν χαρακτηριστική, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να ευστοχούν σε μόλις 4 από τις 16 που σούταραν, κάτι το οποίο μεταφράζεται στο ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό του 25%.

Πρώτη νίκη για Περιστέρι bwin και Μαρούσι

Το Περιστέρι bwin δεν είχε ξεκινήσει την σεζόν με τον ιδανικότερο τρόπο, καθώς μετρούσε τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια μέχρι την 3η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Στην 4η στροφή του πρωταθλήματος η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη λύγισε τον Προμηθέα με 76-71 παίρνοντας το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα στην σεζόν.

Το Μαρούσι πανηγύρισε και αυτό την πρώτη του νίκη στην Basket League 2023-24. Η ομάδα του Αμαρουσίου μετά την αλλαγή στην τεχνική του ηγεσία και την ανάληψή της από τον Γιώργο Λιμνιάτη, νίκησε την Καρδίτσα με υπηρεσιακό προπονητή των Άγγελο Τσίκληρα λόγω απουσίας του πρώτου.

Πρώτη ήττα για Ολυμπιακό και Προμηθέα

Μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική τρεις ομάδες μοιράζονταν την πρωτιά, ούσες στο 3-0. Μετά το πέρας της 4ης στροφής μόνο μία παρέμεινε πρώτη και αήττητη. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό και έπεσε στο 3-1, ενώ ο Προμηθέας δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο Περιστέρι bwin με αποτέλεσμα να γνωρίσει και εκείνος την πρώτη του ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα για την φετινή σεζόν.

Ένας αήττητος και ένας χωρίς νίκη

Μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αγωνιστικής, μία μόνο ομάδα παρέμεινε πρώτη και αήττητη, ενώ στον αντίποδα μία ομάδα δεν έχει γευτεί ακόμα την χαρά της νίκης. Ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έκανε το 4/4, υποχρεώνοντας παράλληλα τους ερυθρόλευκους στην πρώτη τους ήττα, απολαμβάνοντας την μοναξιά της κορυφής. Η Καρδίτσα δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα στην σεζόν, ωστόσο πρέπει να τονιστεί πως η θεσσαλική ομάδα έχει δώσει όλους τους αγώνες της εκτός έδρας.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Περιστέρι bwin, Μαρούσι, Κολοσσός, Άρης, Λαύριο και Παναθηναϊκός συνέχισαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις βελτιώνοντας το ρεκόρ τους.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • Περιστέρι bwin - Προμηθέας 76-71
  • Μαρούσι - Καρδίτσα 94-88
  • Απόλλωνας - Κολοσσός 69-87
  • Άρης - ΑΕΚ Betsson 75-64
  • Λαύριο - ΠΑΟΚ 86-76
  • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 54-66

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

  • ΑΕΚ Betsson - Καρδίτσα 4/11 στις 17:15
  • Κολοσσός - Άρης 4/11 στις 18:00
  • Μαρούσι - Περιστέρι bwin 4/11 στις 20:15
  • ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 5/11 στις 17:15
  • Προμηθέας - Λαύριο 5/11 στις 20:15
  • Παναθηναϊκός - Απόλλωνας Πάτρας 6/11 στις 20:15
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ