STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Ο ΕΣΑΚΕ ενέκρινε σε πρώτο χρόνο τους φακέλους των 11 ΚΑΕ, τι ισχύει με Μαρούσι και Τρίτωνα

Το λογότυπο του ΕΣΑΚΕ
Το λογότυπο του ΕΣΑΚΕ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε ότι η ανεξάρτητη επιτροπή της διοργανώτριας αρχής της Basket League ενέκρινε σε πρώτο χρόνο τους φακέλους των 11 ΚΑΕ ενόψει της σεζόν 2023/24, με την σκυτάλη πλέον να πηγαίνει στην Ε.Ε.Α. Δεν έχουν δηλώσει προς το παρόν συμμετοχή Τρίτωνας και Μαρούσι, τι ισχύει στην δική τους περίπτωση.

Το πρώτο βήμα για τις 11 ΚΑΕ που συμμετείχαν στην Basket League την σεζόν 2022/23 και θέλουν να συμμετάσχουν και την σεζόν 2023/24, έγινε. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ, το πρώτο στάδιο για να πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της νέας χρονιάς ολοκληρώθηκε, με την ανεξάρτητη επιτροπή του πρωταθλήματος να εγκρίνει τους 11 φακέλους.

Οι 11 ΚΑΕ που πέρασαν τον πρώτο σκόπελο είναι οι εξής: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι bwin, ΠΑΟΚ, Προμηθέας, ΑΕΚ, Κολοσσός, Άρης, Λαύριο, Καρδίτσα, Απόλλωνας Πάτρας. (είχε υποβιβαστεί ο Ιωνικός).

Επόμενο στάδιο πλέον είναι να εγκριθεί ο φάκελός τους και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α), προκειμένου οι 11 ΚΑΕ να πάρουν την άδεια συμμετοχής.

Τι ισχύει με Μαρούσι και Τρίτωνα

Για το Μαρούσι και τον Τρίτωνα - που κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League μέσω του πρωταθλήματος της Elite League την φετινή σεζόν - τα δεδομένα έχουν ως εξής: Προς το παρόν καμία εκ των δύο δεν έχει κάνει σύσταση ΚΑΕ και κατ' επέκταση δεν έχει καταθέσει φάκελο στον ΕΣΑΚΕ για να συμμετάσχει στην Basket League.

Αμφότερες έχουν διορία από την ΕΟΚ μέχρι την Παρασκευή (23/6) να δηλώσουν συμμετοχή στην Elite League. Αν δεν το κάνουν, τότε θα πρέπει είτε να αγωνιστούν στην Basket League, είτε να υποβιβαστούν στις τοπικές κατηγορίες. Παρόλα αυτά, έχουν ενημερωθεί ότι ενδεχομένως να τους δοθεί μία μικρή παράταση πριν χρειαστεί να επιλέξουν πού θέλουν να αγωνιστούν, ώστε να έχουν χρόνο να φτιάξουν τους φακέλους τους.

Μέχρι την Παρασκευή ωστόσο αναμένεται να γίνουν πιο σαφείς οι προθέσεις των δύο κορυφαίων ομάδων της Elite League για την σεζόν 2022/23.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ για τις 11 ΚΑΕ που πήραν άδεια:

"Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της Πρώτης Διαδικασίας Γενικής Αδειοδότησης για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999, με την έκδοση από την αρμόδια Πρωτοβάθμια Επιτροπή Γενικής Αδειοδότησης αποφάσεων για τη χορήγηση Αδειοδότησης πρώτου σταδίου της άνω Διαδικασίας στις 11 υποψήφιες από την Α1 Εθνική Κατηγορία ΚΑΕ, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις άνω κοινοποιηθείσες στον Σύνδεσμό μας αποφάσεις της.

Οι ανωτέρω ΚΑΕ προχωρούν στο επόμενο στάδιο της Διαδικασίας Αδειοδότησης".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΣΑΚΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ