ΕΣΑΚΕ

Basket League: Κατ' αρχήν συμφωνία για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

ΔΣ ΕΣΑΚΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΔΣ ΕΣΑΚΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συμφωνία για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων επιτεύχθηκε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ το απόγευμα της Δευτέρας (5/10), με τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο να προχωρά τις διαπραγματεύσεις με την ΕΡΤ για τις λεπτομέρειες.

Ένα ζήτημα που πέρασε από πολλά επίπεδα, φαίνεται πως οδεύει προς λύση, καθώς στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, το απόγευμα της Δευτέρας (5/10) επιτεύχθηκε κατ' αρχήν συμφωνία και των 12 ομάδων του πρωταθλήματος της Basket League για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21.

Όπως ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ, οι 12 ΚΑΕ αποδέχθηκαν κατ' αρχήν την πρόταση της ΕΡΤ και εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο Βαγγέλη Γαλατσόπουλο για να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με την δημόσια τηλεόραση για τους όρους της τελικής συμφωνίας. Η ΚΑΕ Άρης ήταν εκείνη που αντιδρούσε τις τελευταίες ημέρες και πλέον στη Θεσσαλονίκη περιμένουν τα νέα δεδομένα για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν και εκείνοι με την ΕΡΤ.

Η τελευταία φορά που υπήρχε κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Α1 μπάσκετ ανδρών ήταν πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, με τον ΕΣΑΚΕ να ενημερώνει πως "η νέα συμφωνία με την ΕΡΤ θα είναι μακράς πνοής και σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης θα προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια στις ΚΑΕ, στους παίκτες, τους προπονητές και τους ιδιοκτήτες".

Στη συμφωνία μετέχουν ΑΕΚ, Άρης, Ηρακλής, Ιωνικός, Κολοσσός, Λάρισα, Λαύριο, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Προμηθέας και Χαρίλαος Τρικούπης.

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ