STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League, ανασκόπηση 3ης αγωνιστικής: Οι τέσσερις επιθέσεις από... NBA, το +43 και ο MVP

Basket League, ανασκόπηση 3ης αγωνιστικής: Οι τέσσερις επιθέσεις από... NBA, το +43 και ο MVP
ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI

Η τρίτη αγωνιστική της Basket League ολοκληρώθηκε, με πλούσια παραγωγικότητα που ενθουσίασε το κοινό και παίκτες που ξεχώρισαν βάζοντας την δική τους πινελιά και στον τομέα του θεάματος.

Η 3η αγωνιστική της Basket League έλαβε τέλος έπειτα από τρεις μέρες δράσης, με τις χορταστικές "κατοστάρες" της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Προμηθέα και του Παναθηναϊκού να κλέβουν τις εντυπώσεις από πλευράς θεάματος.

Το επιβλητικό +43 των ερυθρολεύκων στην Ρόδο, ο πολυτιμότερος παίκτης, ο σκόρερ, οι κερδισμένοι της αγωνιστικής και όχι μόνο.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει όλα όσα συνέβησαν το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο στην Basket League, με τους κορυφαίους σε κάθε κατηγορία και τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

MVP

Ο Προμηθέας συνέχισε με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι και επιβλήθηκε του Αμαρουσίου με 111-92. Το στοιχείο που ξεχώρισε από την αναμέτρηση, ήταν το γεγονός ότι τέσσερις παίκτες των Πατρινών σκόραραν πάνω από 20 πόντους. Τον τίτλο του MVP όμως παίρνει ο Άντονι Κάουαν, ο οποίος συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης (31). Ο Αμερικανός γκαρντ "άγγιξε" το νταμπλ-νταμπλ σκοράροντας 21 πόντους και μοιράζοντας 8 ασίστ, έχοντας καταλυτική προσφορά στη νίκη της ομάδας του.

Σκόρερ

Ο πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής προέκυψε επίσης από τη νίκη του Προμηθέα επί του Αμαρουσίου. Ο Χάντερ Χέιλ, ο οποίος έχει αφήσει δείγματα γραφής από τις πρώτες του κιόλας συμμετοχές, σκόραρε 27 πόντους με 5/9 δίποντα και 5/8 τρίποντα αναδεικνύοντας το επιθετικό του ταλέντο.

Επίθεση... φωτιά

Παναθηναϊκός και Προμηθέας ήταν ασταμάτητοι στον παραγωγικό τομέα στις αναμετρήσεις τους με Λαύριο και Μαρούσι αντίστοιχα. Η ομάδα του Αταμάν και η ομάδα του Παπαθεοδώρου σκόραραν αμφότερες από 111 πόντους στηριζόμενες στον επιθετικό πλουραλισμό. Ο Παναθηναϊκός είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Ερνανγκόμεθ, Γκραντ, Μαντζούκας, Γκάι, Γκριγκόνις, Αντετοκούνμπο) την ώρα που οι Πατρινοί είχαν τέσσερις παίκτες που σκόραραν πάνω από 20 (Χέιλ, Κάουαν, Ετσενίκε, Ρέινολντς).

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Ο Ολυμπιακός κατέχει και την καλύτερη αμυντική λειτουργία της αγωνιστικής για το ίδιο παιχνίδι. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν επιβλητική και κράτησε τους Ροδίτες στους 59 πόντους. Με τέτοια αμυντική επίδοση θα ήταν πολύ δύσκολο οι ερυθρόλευκοι να μην βρουν τρόπο να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο η εξαιρετική επιθετική βραδιά απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Το εντυπωσιακό +43

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μακράν της δεύτερης τη νίκη με τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι στιγμής στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα τρομερό παιχνίδι τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση στην Ρόδο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και μία επιβλητική διαφορά 43 πόντων απέναντι στον Κολοσσό (59-102).

Πρώτη νίκη με εντυπωσιακό ΜάκΛεμορ

Η ΑΕΚ Betsson βρήκε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα στην 3η στροφή της Basket League με εμφατικό τρόπο και εντυπωσιακό ΜάκΛεμορ. Η ομάδα του Πλάθα λύγισε τον Απόλλωνα με 100-70, με τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ να κλέβει την παράσταση και να οδηγεί τους κιτρινόμαυρους σε μία άνετη επικράτηση. Ο ΜάκΛεμορ σκόραρε 26 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ σε 17'18" συμμετοχής, απλοποιώντας την κατάσταση για την Ένωση.

Τέσσερις "κατοστάρες" σε έξι ματς

Πρόκειται για κάτι που σίγουρα δεν βλέπουμε αρκετά συχνά στην Basket League ωστόσο συνέβη και είναι σίγουρα άξιο αναφοράς. Από τα έξι παιχνίδια της αγωνιστικής τα τέσσερα έληξαν με τη μία ομάδα να υπερβαίνει τους 100 πόντους. Παναθηναϊκός και Προμηθέας σκόραραν από 111 πόντους, ο Ολυμπιακός 102 και η ΑΕΚ 100, με την τελευταία φορά που παρατηρήθηκε κάτι ανάλογο να χρονολογείται πίσω στο μακρινό 1994 όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ.

Τρεις αήττητοι και τρεις χωρίς νίκη

Τρεις ομάδες παραμένουν χωρίς να έχουν ηττηθεί στην φετινή Basket League, ενώ ακόμα τρεις δεν έχουν γευτεί ακόμα την χαρά της νίκης. Μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο Προμηθέας μετρά και εκείνος 3/3, ενώ από την άλλη Περιστέρι bwin, Καρδίτσα και Μαρούσι αναζητούν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ Betsson, Άρης, Προμηθέας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνέχισαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, με τους δύο τελευταίους να πηγαίνουν αήττητοι στο μεταξύ τους ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική, όπου ένας εκ των δύο θα υποχρεωθεί στην πρώτη του ήττα.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • ΠΑΟΚ - Περιστέρι bwin 69-64
  • ΑΕΚ Betsson - Απόλλωνας 100-70
  • Κολοσσός - Ολυμπιακός 59-102
  • Άρης - Καρδίτσα 69-61
  • Προμηθέας - Μαρούσι 111-92
  • Παναθηναϊκός - Λαύριο 111-75

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

  • 28/10, 17:15 Περιστέρι bwin - Προμηθέας
  • 28/10, 19:00 Μαρούσι - Καρδίτσα
  • 28/10, 20:15 Απόλλωνας - Κολοσσός
  • 29/10, 17:15 Άρης - ΑΕΚ Betsson
  • 29/10, 20:15 Λαύριο - ΠΑΟΚ
  • 30/10, 20:15 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΜΑΡΟΥΣΙ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ