ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: “Πρέπει να παίξουμε πάνω από τα στάνταρ μας”

Ο Μπαρτζώκας στο αεροδρόμιο Photo Credits: Intime Sports

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε σε αυτά που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κερδίσει εκτός έδρας την Αναντολού Εφές (17/11, 19:30, Novasports Prime, Match Center στο SPORT24), αλλά και τον βαθμό ετοιμότητας του Κουίνσι Έισι.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε το μεσημέρι της Τρίτης 16 Νοεμβρίου για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές (17/11, 19:30, Novasports Prime, Match Center στο SPORT24), στην έναρξη ακόμη μίας διαβολοβδομάδας της EuroLeague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Κουίνσι Έισι, όχι όμως και τον Λιβιό Ζαν Σαρλ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Την παραμονή της αναμέτρησης επί τουρκικού εδάφους, ο προπονητής των ερυθρολεύκων ρωτήθηκε αρχικά για το γεγονός πως η ομάδα του έχει έξι νίκες εντός έδρας και τρεις ήττες εκτός έδρας, για να απαντήσει: “Δεν συμφωνώ με τον διαχωρισμό εντός έδρας και εκτός έδρας. Απλώς έχει τύχει να παίξουμε με καλές ομάδες που παίξανε καλύτερα από εμάς“.

Για να συνεχίσει: “Κάθε παιχνίδι στην EuroLeague είτε παίζεις εντός, είτε εκτός έχει πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας ούτως ή άλλως. Δεν έχει να κάνει με το ότι παίζουμε έξω με την Εφές, έχει να κάνει ότι παίζουμε με αυτή την ομάδα που έχει πολύ ταλέντο, έχει έντεκα ξένους και καλό προπονητή. Είναι Πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε πολύ καλά. Πρέπει να παίξουμε πάνω από τα στάνταρ μας αν θέλουμε να κερδίσουμε“.

Αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού της Αναντολού Εφές, σημείωσε πως “αν κοιτάξει κανείς τους αριθμούς θα δει ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην EuroLeague σε πόντους από τους χειριστές της. Είναι μια ομάδα pick n roll κατά βάση, πολύ περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν τους περισσότερους πόντους ανά κατοχή από τους χειριστές τους, κάτι που σημαίνει Λάρκιν, Μίσιτς, Μπομπουά, Σίμον, όσοι τρέχουν τα pick n’ roll σκοράρουν πιο πολύ και φυσικά παίζουν σημαντικό ρόλο και στις νίκες και στις ήττες. Άρα θα πρέπει να αμυνθούμε καλά εκεί“.

Τέλος, για το ποια είναι η εικόνα που έχει σχηματίσει από το σύντομο χρονικό διάστημα που ο Κουίνσι Έισι έχει ενταχθεί στην ομάδα, είπε: “Είναι αυτή που περίμενα. Είναι πολύ καλός παίκτης. Αυτά που θέλουμε να μας δώσει, είμαι σίγουρος πως θα μας τα δώσει. Απλά θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή γιατί έχει πολλούς μήνες να παίξει παιχνίδι“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ