Μπαρτζώκας: “Παιχνίδι χωρίς αύριο κόντρα στην Μπάγερν, πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε”

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε πως ο αυριανός (8/1) αγώνας του Ολυμπιακού είναι εξαιρετικά κρίσιμος, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη ήττα.
Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον κρίσιμο αυριανό (8/1) αγώνα με την Μπάγερν για την 18η αγωνιστική της EuroLeague και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος: Για τους “ερυθρόλευκους” δεν υπάρχει περιθώριο άλλης εντός έδρας ήττας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:
Για το προφίλ της Μπάγερν: “Η Μπάγερν παίζει δυνατά, έχει μεγάλα κορμιά στην περιφέρεια. Έχει κάνει πολύ καλή παρουσία στον πρώτο γύρο, έχει έντεκα νίκες“
Για την σημασία του αγώνα για τον Ολυμπιακό: “Για εμάς είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει αύριο. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Αν θέλουμε βέβαια να κερδίσουμε, θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι από τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια μας, γιατί θεωρώ πως εκτός έδρας είμαστε αρκετά καλοί. Θα πρέπει να κάνουμε μια εμφάνιση πραγματικά καλή σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού για να κερδίσουμε“.
Για το τι θα ήθελε να βελτιώσει ο Ολυμπιακό σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια: “Δεν είναι θέμα για τις επόμενες εβδομάδες. Είναι ότι σε αυτό το ματς θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο σκληροί αμυντικά. Πρέπει να έχουμε physicality. Πρέπει να παίξουμε με επαφές γιατί είναι μια ομάδα που έχει ταλέντο σε πολλές θέσεις. Έχει πολύ post up από πολλούς παίκτες και διαφορετικούς στην πεντάδα και όπως καταλαβαίνεται όταν το παιχνίδι πηγαίνει κοντά στο καλάθι έχουν και από εκεί δημιουργία. Θα πρέπει εμείς να είμαστε σκληροί όσο πλησιάζουν προς το καλάθι μας”.
Για το τι απολογισμό κάνει για τον πρώτο γύρο: “Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι να παίξουμε. Δεν πιστεύω πως ο απολογισμός μας είναι κακός, αλλά ούτε και καλός. Θα έλεγα πως θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι, αλλά θα μπορούσαμε και χειρότεροι. Δείχνουμε μια σταθερότητα και έχουμε ένα καλό ρεκόρ εκτός έδρας. Αντίθετα, δεν έχουμε εκμεταλλευτεί την έδρα μας όσο θα θέλαμε, όμως, αυτό θεωρώ πως γενικά είναι ένα φαινόμενο της Ευρωλίγκας φέτος λόγω έλλειψης κόσμου.Έχουμε αυξομειώσεις σημαντικές στο πως παίζουμε από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο.
Αυτό που εγώ έχω να πω είναι πως πραγματικά δουλεύουμε πολύ καλά. Είναι καλό το κλίμα στην ομάδα, είναι καλά παιδιά, αλλά επειδή έχουμε πολλά καινούργια πρόσωπα ο πρωταθλητισμός στην Ευρωλίγκα δεν επιτρέπει πουθενά χαλαρότητα, σε κανένα δεκάλεπτο, σε καμία φάση, σε καμία μέρα γιατί όλοι έρχονται έτοιμοι να σε κερδίσουν. Όλοι πάνε εκτός έδρας για να κερδίσουν, ο τελευταίος πηγαίνει στο γήπεδο του πρώτου για να κερδίσει. Δεν συγχωρούνται λάθη. Αυτό είναι η Ευρωλίγκα”.
Για το αν κάποιοι παίκτες έχουν προσφέρει περισσότερα από κάποιους άλλους: “Θα ήθελα να τους αξιολογήσουμε στο τέλος της σεζόν, γιατί πολλές φορές ένας παίκτης έχει μια πολύ καλή χρονιά, την τελειώνει άσχημα και μένει η τελευταία εντύπωση ή το αντίθετο. Θεωρώ πως όλοι έχουν καλές και κακές στιγμές. Είναι αναμενόμενο. Οι περισσότεροι, αν μιλάμε για τα νέα πρόσωπα, με εξαίρεση τον Τζένκινς δεν είχαν εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Επίσης, είναι μια χρονιά που έχουμε θέματα, ο Covid μας επηρέασε πολύ όταν είχαμε τα κρούσματα. Και στην συνέχεια έχουμε ελλείψεις. Η απουσία του Παπανικολάου είναι σημαντική, γιατί είναι ένας παίκτης που συνδέει τις δύο πλευρές του γηπέδου. Επίσης, είναι αμφίβολος ο ΜακΚίσικ για αύριο. Όλα αυτά πάντα παίζουν τον ρόλο τους”.
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος από την πλευρά του τόνισε: “Πρέπει να παίξουμε δυνατά και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Η Μπάγερν είναι μια πολύ καλή ομάδα και το έχει δείξει με την ως τώρα πορεία της. Όμως, αν μπούμε δυνατά και κάνουμε το παιχνίδι μας όλα θα πάνε καλά. Σίγουρα η άμυνα στο low post, αλλά και γενικά η άμυνα θα είναι το κλειδί της αναμέτρησης”.
Για το αν ο Ολυμπιακός παραμένει εντός στόχων, ο 24χρονος φόργουορντ δήλωσε: “Σίγουρα είναι… Μην ξεχνάτε πως έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι για να τελειώσει για εμάς ο πρώτος γύρος. Πιστεύω πως έχουμε πάει πολύ καλά, αν και υπήρχαν δύο τρία παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα. Αλλά πιστεύω πως η χρονιά δεν έχει τελειώσει και εμείς παραμένουμε εντός στόχων”.