ΑΡΗΣ

Αυτός είναι ο αντίπαλος του Άρη στους "12" του EuroCup: Με την ουκρανική Προμετέι στη Ρίγα για την πρόκριση στους "8"

Αυτός είναι ο αντίπαλος του Άρη στους "12" του EuroCup: Με την ουκρανική Προμετέι στη Ρίγα για την πρόκριση στους "8"
INTIME

Την ουκρανική Προμετέι θα βρει στο δρόμο του ο Άρης στους "12" του EuroCup, με την πρόκριση των "κιτρινόμαυρων" στα προημιτελικά να περνάει από τη Ρίγα. Με την Μπουργκ στους "8" θα τεθεί αντιμέτωπη η ομάδα του Καστρίτη σε περίπτωση πρόκρισης.

Ο Άρης, μετά την κατάληψη της 5ης θέσης στο Group B, θα αντιμετωπίσει την Προμετέι στους "12" του EuroCup, με τους κιτρινόμαυρους να βρίσκουν την ουκρανική ομάδα με έδρα τη Ρίγα από τη Λετονία, στο δρόμο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο αγώνας -που θα γίνει είτε την Τρίτη 5 Μαρτίου, είτε την Τετάρτη 6 Μαρτίου- είναι νοκ-άουτ, επομένως ο Άρης για να περάσει στα προημιτελικά θα πρέπει να "σπάσει" την έδρα των Ουκρανών, που λόγω του πολέμου με τη Ρωσία αγωνίζονται στη λετονική πρωτεύουσα.

Σε περίπτωση που ο Άρης αποκλείσει την Προμετέι, θα αντιμετωπίσει την Μπούργκ, επίσης σε μονο νοκ-άουτ ματς ξανά με μειονέκτημα έδρας.

Η ουκρανική ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση του Group A της διοργάνωσης με ρεκόρ 10-8, επικρατώντας την τελευταία αγωνιστική της Μπανταλόνα με 94-80. Έτσι, πήρε την ισοβαθμία με τους Καταλανούς και θα βρεθεί στο δρόμο του Άρη.

Η ομάδα του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ λύγισε την Μπανταλόνα, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό τέταρτο δεκάλεπτο, στο οποίο επιβλήθηκε με επί μέρους σκορ 36-9! Κάλυψε έτσι τη διαφορά της ήττας της από το πρώτο ματς και πήρε την ισοβαθμά με τους Ισπανούς.

Η Προμετέι αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Λετονίας - Εσθονίας και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ρεκόρ 18-2, πίσω μόνο από την Κάλεβ που οδηγεί την κούρσα προς τον τίτλο με 22-1. Η προσεχής αντίπαλος του Άρη μετράει δέκα νίκες και μόλις μία ήττα στην έδρα της, στη Ρίγα.

Να σημειώσουμε πως στο ρόστερ της Προμετέι υπάρχουν δύο πρώην παίκτες του Προμηθέα, ο Τζιαν Κλαβέλ και ο Αρνόλντας Κουμπόκλα. Ο πρώτος μετράει φέτος 11.1 πόντους, 1.6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά 20'28" συμμετοχής σε 11 παιχνίδια του EuroCup, ενώ ο δεύτερος είναι παροπλισμένος λόγω τραυματισμού από την αρχή της σεζόν. Στον ουκρανικό σύλλογο αγωνίζονται ακόμα ο διεθνής Ουκρανός γκαρντ Ουσούφ Σάνον, ο διεθνής Κροάτης σέντερ Οντρέι Μπάλβιν και ο άλλοτε παίκτης της Μονακό, Ρομπ Γκρέι.

TAGS ΑΡΗΣ EUROCUP ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ