ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Αυτό είναι το μπάτζετ του Ερυθρού Αστέρα για τη σεζόν 2023/24

Αυτό είναι το μπάτζετ του Ερυθρού Αστέρα για τη σεζόν 2023/24
ABA LEAGUE J.T.D/DRAGANA STJEPANOVIC

Στα 15.8 εκατομμύρια ευρώ φτάνει το μπάτζετ του Ερυθρού Αστέρα για τη σεζόν 2023/24, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας, Νεμπόισα Τσόβιτς.

Λίγο μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Παρτίζαν, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, αναφορικά με το μπάτζετ του συλλόγου, το οποίο κυμαίνεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, σειρά πήρε και ο ισχυρός άνδρας του Ερυθρού Αστέρα, ο Νεμπόισα Τσόβιτς, που αποκάλυψε ότι το μπάτζετ της δικής του ομάδας ανέρχεται στα 15.8 εκατομμύρια ευρώ.

"Το μπάτζετ του Ερυθρού Αστέρα είναι 15.777.062 ευρώ. Ας πούμε, γύρω στα 15.800.000 ευρώ. Σύμφωνα με το οικονομικό fair play της EuroLeague, τα έξοδα για τους παίκτες δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 65% του μπάτζετ. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος για τους παίκτες είναι κάπου στα 10.2 εκτομμύρια, πιο συγκεκριμένα στα 10.192.738 ευρώ. Αυτός είναι ο προϋπολογισμός για τη σεζόν 2023/24. Φυσικά, το μπάτζετ είναι μεταβαλλόμενο σε περίπτωση που υπάρξουν κάποιες αφίξεις ή αναχωρήσεις.

Ο Ερυθρός Αστέρας το σέβεται αυτό (σσ. το Financial Fair Play) και ελπίζουμε να το κάνουν και άλλοι. Ήμασταν υπό επίτηρηση πέρσι, όπου οι γείτονές μας (σσ. η Παρτίζαν) ασχολούνταν ακούραστα για να εμποδίσουν τον Καμπάσο να παίξει. Καταθέσαμε τον απολογισμό της περασμένης σεζόν στην EuroLeague. Στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ η προθεσμία είναι στις 20 Δεκεμβρίου. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα σχολιάσει η επιτροπή ορισμένα άλλα μπάτζετ. Εδώ, για παράδειγμα, αυτόν των γειτόνων μας. Όταν χρωστάς στο κράτος 585 εκατομμύρια δηνάρια για φόρους...", ανέφερε ενδεικτικά ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα.

TAGS ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ