NBA

Αυστηρή αποβολή για τον Ντόντσιτς, έφτασε τις 15 τεχνικές ποινές, στην επόμενη θα τιμωρηθεί από το ΝΒΑ

Ο Λούκα Ντόντσιτς αποβάλλεται από διαιτητή
Ο Λούκα Ντόντσιτς αποβάλλεται από διαιτητή PRINTSCREEN

Ο Λούκα Ντόντσιτς αποβλήθηκε με μία αυστηρή δεύτερη τεχνική ποινή λίγο πριν το φινάλε του αγώνα των Μάβερικς με τους Κινγκς, φτάνοντας πλέον τις 15 την φετινή σεζόν. Στην 16η θα τιμωρηθεί βάσει κανονισμών με έναν αγώνα αποκλεισμό.

Ο Λούκα Ντόντσιτς βρίσκεται πολύ κοντά στην τιμωρία. Απέχει μία τεχνική ποινή από έναν αγώνα αποκλεισμό για την ακρίβεια μετά την αποβολή του με (αυστηρή) τεχνική ποινή στο φινάλε του αγώνα των Μάβερικς με τους Κινγκς (νίκη με 111-99 για το Σακραμέντο).

Ο σταρ των Μαβς αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή, σε μία απόφαση που δεν κατάλαβε κανείς, αφού φάνηκε να μην έχει πραγματική αφορμή, ενώ ακόμα και στην αναφορά του αγώνα οι διαιτητές κάνουν γενικά λόγο για μία χειρονομία του. Αυτό όμως είναι το μικρότερο πρόβλημα του Ντόντσιτς και των Μάβερικς.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο Σλοβένος έχει φτάσει τις 15 τεχνικές ποινές την φετινή σεζόν. Βάσει κανονισμών, όταν ένας παίκτης φτάνει τις 16 τεχνικές ποινές τιμωρείται με έναν αγώνα αποκλεισμό και έκτοτε τιμωρείται ξανά με έναν αγώνα αποκλεισμό ανά δύο τεχνικές ποινές που δέχεται. Με το Ντάλας να έχει όμως ρεκόρ 36-28 και με 8 αγώνες να μένουν μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου να ισοβαθμεί στην 5η θέση με τους Λέικερς και τους Μπλέιζερς στην προσπάθεια των τριών ομάδων να αποφύγουν την 7η θέση που οδηγεί στο play-in τουρνουά, μία απουσία του Ντόντσιτς ίσως αποβεί καθοριστική στους στόχους της ομάδας.

Ενδεχομένως πάντως ο Ντόντσιτς να σταθεί τυχερός και να δει το ΝΒΑ να δέχεται την πιθανή ένσταση των Μάβερικς και να ακυρώνει την δεύτερη τεχνική ποινή αν κρίνει ότι ήταν αναίτια. Όπως και να έχει πάντως, ο Σλοβένος πατάει πλέον σε πολύ λεπτό σχοινί.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ