ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Αταμάν: "Θέλω να φύγω πρωταθλητής από την Εφές, θα γράψω βιβλίο όταν αποσυρθώ από την προπονητική"

Αταμάν: "Θέλω να φύγω πρωταθλητής από την Εφές, θα γράψω βιβλίο όταν αποσυρθώ από την προπονητική"
© ANADOLU EFES

Πληγωμένος από τη σφοδρή κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα είναι ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος άφησε υπονοούμενα επ΄αυτού και τόνισε πως θέλει να αποχωρήσει από την Εφές ως πρωταθλητής.

Δώρο Θεού χαρακτήρισε το νικητήριο buzzer-beater τρίποντο του Γουίλ Κλάιμπερν στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσε ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος τόνισε πως όταν αποσυρθεί από την προπονητική, σκοπεύει να γράψει ένα βιβλίο, στο οποίο θα αποκαλύψει όλα αυτά για οποία δεν μπορεί να μιλήσει τώρα, εννοώντας φυσικά τα υποτιμητικά σχόλια που ακούγονται τον τελευταίο καιρό στην Τουρκία για εκείνον.

"Δεν ξεκινήσαμε καλά το ματς, αλλά είναι λογικό μετά τη βαριά ήττα που υποστήκαμε στο Game 1 πριν από δύο ημέρες. Βρεθήκαμε να χάνουμε με 13-14 πόντους στο ξεκίνημα, αλλά οι Λάρκιν, Μπράιαντ και Κλάιμπερν άρχισαν να βάζουν αντίσταση στο δεύτερο μέρος. Ακόμα, ο Χαλταλί έκανε πολύ καλή δουλειά απέναντι στον Μότλι όταν ο Πλάις φορτώθηκε με φάουλ. Πήραμε τον έλεγχο του αγώνα στην τελευταία περίοδο.

Θα είχαμε κερδίσει πιο εύκολα αλλά υπήρχε το αντιαθλητικό φάουλ στα 30" για το τέλος. Δεχτήκαμε δύο τρίποντα στη σειρά και χάσαμε την μπάλα στα 6". Όλα αυτά συμβαίνουν στο μπάσκετ, αλλά για πρώτη φορά στην προπονητική μου καριέρα βλέπω οπαδούς να μπαίνουν στο παρκέ για να κόψουν τον αιφνιδιασμό με 6" στο χρονόμετρο. Ήμουν τυχερός να το δω κι αυτό. Ίσως αν είχαμε βγει στον αιφνιδιασμό να μην είχαμε σκοράρει. Φυσικά, όταν οι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι διαιτητές έπρεπε να διακόψουν το ματς. Μετά, ξεκινήσαμε με μία πιο ελεγχόμενη φάση και δώσαμε την μπάλα στον Κλάιμπερν. Έβαλε ένα πολύ δύσκολο σουτ. Βλέπω αυτό το καλάθι σαν ένα δώρο από τον Θεό σε εμάς.

Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Έχω πολλά να πω, αλλά λόγω της θέσης μου δεν μπορώ να μιλήσω τώρα. Όταν σταματήσω την προπονητική μου καριέρα, θα εξηγήσω ανοιχτά τις τελευταίες εμπειρίες μου σε ένα βιβλίο. Συνεχίζω τη μάχη μου. Θέλω να φύγω από την Αναντολού Εφές ως πρωταθλητής. Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που το πιστεύουν, όμως προφανώς, τις τελευταίες δύο ημέρες έπεισα τους παίκτες μου να παλέψουν. Αν μου το επιτρέψουν, θέλω να τελειώσω ως πρωταθλητής.

Υπάρχουν διαφορές στον αθλητισμό, αλλά νομίζω πως πρέπει να υπάρχει περισσότερος σεβασμός για όλα όσα έχω κάνει σε αυτό το κλαμπ. Στο τέλος, αν ο Θεός με βοηθήσει και φύγω σαν πρωταθλητής, θα είμαι χαρούμενος. Είμαι αγανακτισμένος τώρα. Είμαι αγανακτισμένος με όσα έζησα τις τελευταίες δύο ημέρες. Δεν μπορώ να μιλήσω άλλο", είπε ο Τούρκος τεχνικός που έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό για τις επόμενες δύο σεζόν και διανύει τις τελευταίες του ημέρες στον πάγκο της Εφές.

TAGS ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ