ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αταμάν: "Παίξαμε ίσως το καλύτερο παιχνίδι μας, πρέπει να έχουμε την ίδια επιθετικότητα κι εκτός έδρας"

Ο Εργκίν Αταμάν
Ο Εργκίν Αταμάν EUROKINISSI SPORTS

Απολύτως ικανοποιημένος από την εικόνα, τη νοοτροπία και το αποτέλεσμα απέναντι στη Βαλένθια εμφανίστηκε ο Εργκίν Αταμάν μετά από το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν απολαυστικός απέναντι στη Βαλένθια, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στην τέταρτη διαδοχική νίκη στην EuroLeague. Μετά από το τέλος της αναμέτρησης, ο Εργκίν Αταμάν τόνισε πως αυτή ήταν ίσως η καλύτερη εμφάνιση της σεζόν ως τώρα, ενώ επεσήμανε πως είναι εξόχως σημαντικό να υπάρχει η ίδια επιθετικότητα και στους εκτός έδρας αγώνες, που έπονται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Πιστεύω πως ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι μας. Ξεκινήσαμε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο δεκάλεπτο. Παίξαμε σπουδαία άμυνα, το σχέδιό μας ήταν να βάλουμε πίεση πάνω στον Κρις Τζόουνς. Ενοχλήσαμε με αυτόν τον τρόπο τα plays της Βαλένθια. Ήμασταν έτοιμοι να επιτεθούμε στο transition και τον αιφνιδιασμό, ιδίως στο πρώτο δεκάλεπτο, που βάλαμε 27 πόντους στην καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης. Είχαμε κάποια προβλήματα απέναντι στη ζώνη, αλλά κάναμε τις απαραίτητες προσαρμογές και βρήκαμε τρόπους να σκοράρουμε. Πήραμε μια πολύ καθαρή νίκη. Η ομάδα έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ και πιστεύω πως όσοι είδαν τον αγώνα από το ΟΑΚΑ ή την τηλεόραση έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν το μπάσκετ που παίζουμε.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί η ομάδα έπαιξε με τον τρόπο που μου αρέσει. Ειδικά στους δύο τελευταίους αγώνες με τη Βίρτους Μπολόνια και τη Βαλένθια. Ήμασταν επιθετικοί, μοιράσαμε την μπάλα. Όλοι το απόλαυσαν. Είμαι χαρούμενος που ο κόσμος απολαμβάνει να βλέπει αυτού του είδους την εμφάνιση από τους παίκτες μου. Θα είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι μακριά από το ΟΑΚΑ, θα είναι σημαντικό να έχουμε την ίδια επιθετικότητα μακριά από την έδρα μας".

Μουμπρού: "Το πρώτο δεκάλεπτο καθόρισε την πορεία"

Από την πλευρά του, ο Άλεξ Μουμπρού σημείωσε: "Ο Παναθηναϊκός AKTOR έπαιξε καλύτερα από μας, είχε καλά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που επί της ουσίας καθόρισε την πορεία του παιχνιδιού. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν άθλιο για μας. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά δεν ήταν εύκολο. Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει μεγάλη ομάδα και παίκτες, οπότε δεν μπορούσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση".

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ