ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αταμάν: "Να δείξουμε σε κάθε ομάδα ότι όταν έρχεται στο ΟΑΚΑ είναι show time"

Αταμάν: "Να δείξουμε σε κάθε ομάδα ότι όταν έρχεται στο ΟΑΚΑ είναι show time"
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκλεισε τη διαβολομβομάδα με δύο μεγάλες εντός έδρας νίκες κόντρα σε Εφές - Μονακό και ο Εργκίν Αταμάν δεν δίστασε να μιλήσει για showtime στο ΟΑΚΑ, αποθεώνοντας παράλληλα την άμυνα της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν καταιγιστικός απέναντι στην Μονακό (88-63) στην 21η αγωνιστική και ο Εργκίν Αταμάν έκανε λόγο για show time, αφού πρώτα εξήρε την άμυνα του Τζέριαν Γκραντ -πρωτίστως- και όλης της πράσινης ομάδας, απέναντι στον Μάικ Τζέιμς.

"Κάναμε φανταστικό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε με καταπληκτική άμυνα, ιδίως πάνω στον Μάικ Τζέιμς. Δεν ήταν δύσκολο να καταστρώσουμε το αγωνιστικό μας πλάνο, καθώς υιοθετήσαμε το ίδιο με αυτό που είχαμε πριν από 48 ώρες κόντρα στον Σέιν Λάρκιν και την Εφές.

Και στα δύο αυτά παιχνίδια ο Τζέριαν Γκραντ σταμάτησε πρώτα τον Λάρκιν και μετά τον Τζέιμς, φυσικά με τη βοήθεια των ψηλών που έστηναν παγίδες κάθε φορά απέναντι τους. Μετά κρατήσαμε τον έλεγχο, παίξαμε επιθετικά και δεν τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Κινούσαμε έξυπνα την μπάλα και βρίσκαμε τον σωστό παίκτη.

Ο Ματίας Λεσόρ έκανε καταπληκτική δουλειά κάτω από το καλάθι, αλλά όλοι βοήθησαν απόψε και όλοι έπαιξαν για την ομάδα. Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι είναι δύσκολο να πεις οτιδήποτε αρνητικό. Ο Παναθηναϊκός έδειξε τις ικανότητές του και έδειξε ότι είναι σε θέση να πιάσει όλους τους μεγάλους στόχους με αυτή την νοοτροπία και αυτή την ατμόσφαιρα που έχουμε δημιουργήσει με τους οπαδούς μας στο ΟΑΚΑ. Εκπληκτική νύχτα, εκπληκτινή νίκη, εκπληκτική εβδομάδα.

Σήμερα δεν επαναλάβαμε τα ίδια λάθη που κάναμε στην επίθεση στο δεύτερο μέρος του αγώνα με την Εφές. Μοιράσαμε την μπάλα, είχαμε καλή κυκλοφορία. Ο Ματίας ήταν πολύ έξυπνος και πάσαρε κάθε φορά που έκαναν αλλαγή. Και ο Κέντρικ Ναν είχε 5 ασίστ απόψε. Αυτός και ο Ματίας είχαν μεγάλη συνειρφορά στην επίθεσή μας.

Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Χουάντσο (Ερνανγκόμεθ) γιατί έχει πολύ καλό χαρακτήρα και είναι ένα πολύ καλός και ομαδικός παίκτης. Στο ξεκίνημα της σεζόν έπαιξε μόνο 3-4 παιχνίδια που ανταποκρίνονταν στο επίπεδό του και στις προσδοκίες μας για εκείνον. Σήμερα έδειξε τις ικανότητές του. Έπαιξε καλή άμυνα, έβαλε δύο σποτ απ τρίποντα, είναι έξυπνος και μας έδωσε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε τον Ντίνο (Μήτογλου). Η συνεισφορά του Χουάντσο είναι πολύ σημαντική για την ομάδα".

Νωρίτερα, μιλώντας στο flash interview της EuroLeague, ο κόουτς Αταμάν ανέφερε: "Παίξαμε εξαιρετική άμυνα στα δύο τελευταία παιχνίδια γιατί παίξαμε άμυνα πάνω σε δύο τρομερούς παίκτες, τον Λάρκιν και τον Τζέιμς. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα απέναντί τους στο ένας εναντίον ενός και αυτό μας έδινε κίνητρο στην επίθεση.

Όταν αντιμετωπίζεις τρανζίσιον επίθεση ή πικ εν ρολ και παίξεις καλή άμυνα μπορείς να βάζεις γρήγορα καλάθια. Παίξαμε ένα εξαιρετικό ημίχρονο, πήραμε δύο σπουδαίες νίκες με καλές εμφανίσεις. Η Μονακό είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε να δείξουμε σε κάθε ομάδα ότι όταν έρχεται στο ΟΑΚΑ είναι show time και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την νίκη".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ