ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Αταμάν: "Μακάρι να είναι το τελευταίο Final Four χωρίς φιλάθλους"

Ο Εργκίν Αταμάν μιλάει για τον τελικό με την Μπαρτσελόνα
Ο Εργκίν Αταμάν μιλάει για τον τελικό με την Μπαρτσελόνα

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στην πίεση που έχουν οι ομάδες που παίζουν σ' ένα Final Four, ενώ ελπίζει πως αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά χωρίς κόσμο στα γήπεδα.

Η Αναντολού Εφές γλίτωσε το έμφραγμα και πέρασε στον μεγάλο τελικό του Final Four της EuroLeague, εκεί όπου την Κυριακή (30/5, Novasports 1HD και LIVE από το SPORT24) θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.

Ο τεχνικός των Τούρκων, Εργκίν Αταμάν μίλησε για την πίεση που υπάρχει στις ομάδες που παίζουν σ' ένα Final Four, ενώ ελπίζει ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο Final Four χωρίς κόσμο στα γήπεδα.

"Και οι δύο ομάδες παίζουν σκληρά. Τώρα είναι η ώρα να απολαύσουμε τον τελικό, τον δεύτερο για εμάς μετά το 2019. Την προηγούμενη σεζόν αξίζαμε να βρεθούμε στο ψηλότερο επίπεδο, αλλά δεν διεξήχθη το Final Four. Η διοργάνωση είναι καλή, ίσως σε άλλο μέρος να μπορούσαν να υπήρχαν φίλαθλοι. Μακάρι να είναι το τελευταίο Final Four χωρίς φιλάθλους", δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε: "Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του αξία ακόμη και στην κανονική διάρκεια. Τα πάντα θα τα κρίνουν οι παίκτες, είναι δύο σπουδαίες ομάδες και όποια έχει την καλύτερη απόδοση θα πάρει τη νίκη. Δεν με ενδιαφέρει η ιστορία, εμένα με νοιάζει το τι θα κάνει η ομάδα να πάρουμε τον τίτλο".

"Βλέπω πως ο Σανλί παίζει υπέροχα από το δεύτερο μισό της σεζόν και μετά. Ο χθεσινός ημιτελικός ήταν καθοριστικός. Οι ομάδες μας έχουν στηριχθεί αρκετά στους ξένους, αλλά εδώ είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και με γηγενείς.

Σίγουρα είμαστε κουρασμένοι. Δεν είχαμε τον χρόνο μέχρι στιγμής να ξεκουραστούμε σωματικά και ψυχικά. Θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για τον μεγάλο τελικό και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για εμάς. Καλή τύχη στον Σάρας (Γιασικεβίτσιους) και την ομάδα της Μπαρτσελόνα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κόουτς Αταμάν.

Από την άλλη, ο Σέιν Λάρκιν, τόνισε: "Θέλαμε να είμαστε εδώ. Είμαστε χαρούμενοι για την ευκαιρία και ανυπομονούμε. Αυτό που έχουνε να κάνουμε είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι ένα ξεχωριστό ματς. Περιμένω να είναι σκληροί και απόλυτα συγκεντρωμένοι. Είναι μία εξαιρετική ομάδα και παίζουμε έναν τελικό. Πραγματικά ανυπομονώ".

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ: "Δεν είναι η μέρα του Λάρκιν, το θέμα αφορά το να είμαστε στην καλή μέρα της Εφές. Αυτό έγινε χθες. Είμαι πολύ χαρούμενος γι'αυτό. Δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει, ποιος είναι ο ηγέτης. Έχουμε την ευκαιρία για την κούπα, αυτό έχει σημασία".

Για τον τελικό του 2019 και τα ματς με την Ρεάλ: "Η εμπειρία του 2019 ήταν τρομερή για εμάς. Δεν πήγε όπως θα θέλαμε, αλλά μάθαμε τι είναι το Final Four, πώς πρέπει να παίζουμε. Κόντρα στην Ρεάλ χαλαρώσαμε. Κάναμε λάθη. Αλλά νομίζω ότι μάθαμε από αυτά και δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια. Κάθε παιχνίδι όμως είναι διαφορετικό. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση, να μην χαλαρώσουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αν τα κάνουμε όλα αυτά, μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε".

TAGS ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ