ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αταμάν: “Δεν είμαστε ομάδα νέων, θα παίζει όποιος το αξίζει”

PRINTSCREEN

Ο Εργκίν Αταμάν δεν χαρίστηκε στους παίκτες του μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ με 103-78, τονίζοντας πως από εδώ και στο εξής θα παίζει όποιος το αξίζει, αφού είδε τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο -17 στο 12ο λεπτό, πριν κάνει τελικά την ολική ανατροπή και γίνει αφεντικό του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν πλήρωσε το νοθρό του ξεκίνημα στο ματς της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL με την ΑΕΚ, αφού κατάφερε να επιστρέψει από το -17 (23-40, 12′) για να επικρατήσει τελικά με το ευρύ 103-78. Το κρεσέντο του Κέντρικ Ναν με 19 πόντους στη δεύτερη περίοδο, αλλά και τα γκάζια του Εργκίν Αταμάν μετά το φινάλε του δεκαλέπτου, έπαιξαν σίγουρα ρόλο.

Ο Τούρκος τεχνικός εξήγησε πως οι πράσινοι κάνουν πρωταθλητισμό κι έτσι από εδώ και στο εξής θα παίζει όποιος αξίζει και μπορεί να προσφέρει στο σύνολο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Ξεκινήσαμε με πολύ χαμηλη ενέργεια και πολύ κακή άμυνα. Στην ΑΕΚ έχουν επιθετικά ταλαντούχους παίκτες και τους χρησιμοποίησαν, οπότε μείναμε πίσω με 17 πόντους. Μετά καταλάβαμε ότι πρέπει να έχουμε κίνηση στην άμυνα. Σε 5-6 λεπτά αλλάξαμε το παίχνιδι, το ελέγξαμε μέχρι το ημίχρονο και μετά την ανάπαυλα παίξαμε σαν μεγάλη ομάδα. Παίξαμε άμυνα, χρησιμοποιήσαμε καλά την επίθεση. Πήραμε μια καθαρή νίκη. Γιατί αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό ώστε να εξασφαλίσουμε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Για εμένα δεν είναι σημαντικός ένας παίκτης, αλλά η ομάδα. Αυτός που έχει μεγαλύτερη συνεισφορά, αυτός που το αξίζει, αυτός που βοηθάει την ομάδα, θα παίζει. Δεν είμαστε ομάδα νέων. Θα παίζει όποιος το αξίζει. Πρέπει οι παίκτες να έχουν χαρακτήρα νικητή, να έχουν περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη συνεισφορά στην ομάδα. Μπορεί να είναι ο Ναν ή ο Τολιόπουλος. Σήμερα ξεκινήσαμε με τον Τολιόπουλο, αλλά η αρχική πεντάδα δυστυχώς έπαιξε καταστροφικά και μετά δεν πήρε ευκαιρίες στη συνέχεια του αγώνα.

Θέλετε να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην EuroLeague; Πώς; Μόνο 12 παίκτες μπορούν να παίζουν. Θέλετε να θυσιάσω τον Κέντρικ Ναν; Τον Τζέριαν Γκραντ; Τον Κώστα Σλούκα; Τον Τι Τζέι Σορτς; Δεν υπάρχει χώρος. Αυτοί οι παίκτες (σσ. όπως ο Τολιόπουλος) πρέπει να δείξουν σε αυτού του είδους τα παιχνίδια ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους. Μόνο έτσι θα πάρουν μια θέση. Αν δεν το κάνουν, δεν θα υπάρχει θέση. Αν ζητήσετε από την EuroLeague να έχουμε 15άδες, τότε μπορούν να παίξουν, αλλά δεν υπάρχουν θέσεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ